Obézní v letadle

Napsat příspěvek
Velikost písma:
850
24.4.15 23:57

@Neff :lol: :lol: :lol: dobra poznamka, ja bohuzel nespim, pokud si vylozene nepolozim sedadlo do roviny. Na druhou stranu - prochazky v ulicce jsou urcite prospesnejsi nez dlouhe sezeni - tak na co si vlastne narikam :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
758
25.4.15 00:00

@LaraA ja jsem schopna usnout kdekoliv :D akorat mi klimba hlava ze strany na stranu, ale kdyby vedle me sedel nekdo mekkoucku to by byla jina :andel: by me mozna ani to pristavani neprobudilo :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
850
25.4.15 00:08

@Neff ok, vzdavam to, priste se na podobnou situaci budu divat mnohem pozitivneji :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
25.4.15 06:37
@Ali-Ali píše:
@medunka23
aerolinkam je fuk, jestli vazi 80kg nebo 140kg, to je z celkoveho pohledu podruzne. vaha u kufru se hlida proto, ze ty kufry nekdo zveda a pak taky, aby bylo na cem vydelat ;)
jde hlavne o sirku sedacky, letela jsem vedle obezni damy a teda mela co delat, aby se tam vmackla. nicmene ona byla v pohode, vypadala, ze je zvykla ;)

to neni pravda, vaha se zjistuje kvuli celkove hmotnosti letadla, kvuli spatnemu odhadu uz byla i nejaka nehoda (sleduji letecke katastrofy).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.4.15 07:00

Zrovna nedavno jsem koukala na extremni premeny a pan letel letadlem, uplne kazdy leti s tim trenerem do californie na premerovani a kazdy ze zacatki ma treba i 230kg. Vlezli se tam, jen si vyzadali prodlouzeni k pásu, pac ho neobepnul.Ale sedadlo by melo byt v klidu, oni sami na letisti ti kdyztak reknou..myslim si ze nemuzes byt takovy extrem, ja mela 100kg kdyz sem letela a vse v klidu, jenze ja mam postavu ze to mam vsude, zadny velky zadek proste su boubelata vsude a je to vynereny tak nejak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3862
25.4.15 07:01

@LaraA to samé napadlo i mě. Letěli jsme 4,5 hodiny do Egypta a já celou dobu seděla ruce u těle v klíně a nohy smrsklý u sebe. Vždy když jsem se chtěla trochu hejbnout tak paní vzdychala, že mě musí pustit. Opravdu jsem myslela, že vyskočím z okna. :zed: :zed: Mě přijde, že např. u Travel service má málo místa všuda a to mám 63 kg :lol:
Zase když jsme loni letěli na Djerbu tak bylo letadlo poloprázdné a v každém trojsedadlu seděli jen 2 lidi :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
583
25.4.15 07:23

Jakou spolecnosti letis? Na jejich strance urcite budou mit vypsane do kolika kg berou a od kolika je priplatek. Jinak sedadlo by jsem hned volila za tou zdi, co je za prvni tridou. Misto na nohy a v pohode muzes prochazet okolo. A nebou potou ty sedadlo, co jsou u nouzovych dveri.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jezzz
25.4.15 07:47

@medunka23 A jak myslis, ze posuzuji vahu cestujiciho, ktery si dela on line check in? Nijak :-)

Vaha cestujiciho nema vyznam. U kufru jde o limity pro personal, ktery s nimi manipuluje. Byt na par vterin.

Ad zakladatelka: podivej se na internet, spolecnosti zde maji rozmery sedacek. Pokud vis, ze se do ni nevejdes, kup si sedadla dve. Je to sice drazsi, ale pohodlnejsi (nejen pro tebe, ale i pro spolucestujiciho). Presny koeficient vypoctu ceny si nepamatuji. S jistotou ti vsak mohu rici, ze cena bude nizsi nez za dve samostatne letenky. Letecke spolecnosti na tyto pripady pamatuji :-)

Kdybys mela jakekoliv dalsi dotazy. Napis mi. Pracuji v oboru.

Preji ti fajn den :kytka:

• Citovat
  • Upravit
jezzz
25.4.15 07:49

@Pudloslava Letecke spolecnosti je to jedno - bavime - li se o vaze cestujicich :-) :kytka: Nebo se snad na letisti pred odbavenim vazis? Pokud je nekdo objemnejsi, muze jej letuska presadit na jine, vhodnejsi misto.

Kufty se sleduji z duvodu manipulace personalem na letisti a take proto, aby byla vaha rovnomerne v letadle rozlozena. Dalsi duvod je, aby meli napriklad spravne mnozstvi paliva, spocitali si drahu potrebnou na vzlet, pristani, atd.

Vaha cestujicih se neresi, tam jsou standardy, ktere nekdy nekdo urcil (priznavam, ze nevim jak probihal vypocet, vim jen, ze se resi jeho (ne)aktualnost - tloustneme) s temi se pracuje pro celkovy vypocet zatizeni letadla.

Příspěvek upraven 25.04.15 v 07:56

• Citovat
  • Upravit
36556
25.4.15 07:55

@Pudloslava nezjistuje, odhaduje se. Je na to vzorecek. Samozrejme je nesmysl myslet si, ze zemska tize nejak rozlisuje kila zavazadel a kila zive vahy. Ten dil, o kterem mluvis, se jmenoval myslim smrtici nadvaha. U velkych letadel staci trn odhad. Ale u malych, ktere litaci treba mezi ostrovy atd., se lidi bezne vazi. To same, kdyz lezes do vrtulniku.ve vic lidech

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
25.4.15 08:40
@Pudloslava píše:
to neni pravda, vaha se zjistuje kvuli celkove hmotnosti letadla, kvuli spatnemu odhadu uz byla i nejaka nehoda (sleduji letecke katastrofy).

tak mi je jasne ze letadlo ma nejakou nosnost. ale nalitano mam hodne a vazne jsem nikdy nevidela, ze by se nekdo nekoho ptal, kolik vazi. a myslim, ze kdyby to aerolinky zkusily, tak je roznesou na kopytech…

takze vypocet kolik toho letadlo unese vazne neznam, je mi jasne, ze tam nejaky limit je. nicmene ohradila jsem se proti nazoru, ze problem zakladatelky u pripadneho letu bude vaha. ja jsme presvedcena, ze ne, ze to aerolinka resit nebude, a jediny problem muze byt, pokud se nevleze do sedacky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1207
25.4.15 09:21

U velkých letadel se cestující nepřevažují, na váhu cestujících jsou tabulky, ty se liší společnost od společnosti, některé mají různou váhu pro muže a pro ženy, některé jednotnou. Kufry se váží a celková váha se zahrnuje do výpočtů pro vyvážení. Může se stát, že když je moc kg kufrů, tak jich část neodletí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
25.4.15 09:38

@Ali-Ali to je pravda. Z hlediska cestujicich se resi jen jestli se vejdou do sedacky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.4.15 09:48

Prosim o zachovani anonymu… Jsem letuska, nepracuju teda u lowcostu, ale tam nebudou sedacky mensi na sirku jako spis nahustene co nejvic za sebou, takze mate kolena pod bradou :-)
Je ale potreba pocitat s tim, ze i u jedne spolecnosti a v ramci jednoho typu letadla, se interier proste muze lisit, casto jsou ta letadla jen na urcitou dobu pronajata (u lowcostu obzvlast), takze prijdou s konfiguraci jinou nez ma treba vetsina letadel ve flotile, a na dobu pronajmu se tam nove sedacky urcite montovat nebudou :-) proste to ze jednou to bylo tak a tak kdyz jste leteli neznamena, zeto tak bude priste taky.
Cestujici se rozhodne nevazi! Kufry ano :-)
U nouzoveho vychodu by mel spravne sedet jen fyzicky zdatny clovek, nemel bytam sedet ten kdo potrebuje prodluzujici pas, i kdyz nektere letecke spolecnosti to prynedodrzuji, ale vystavuji se postihu.
Zadavatelce bych poradila, aby si u odbaveni zjistila, jestli je plno. Pokud by plno nebylo, tak proste pozadat, aby nechali sedadlo vedle volne.

• Citovat
  • Upravit
43035
25.4.15 09:49

@jezzz @Bábrdl ja vim, ze se to odhaduje. jen ze bezvyznamne to neni a nejde jen o manipulaci s kuframa a priplatky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí