Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj všem, mám takové dotazy: pokud je objem ejakulátu menší než cca 0,5 ml, je možné vůbec udělat spermiogram? A má smysl se při takovém množství pokoušet o přirozené početí? Má s tím někdo z vás zkušenost? díky
Myslim, ze objem by nemel mit vliv na tehotenstvi!!! Ne nadarmo se rika: Staci kapka, budes matka!!!
![]()
No to je fakt, ale přesto je to množství sperma pro početí dost určující ne? Otěhotnět se dá lecjak (též mám tu zkušenost
), ale přece jen ta pravděpodobnost…
Každopádně díky za povzbuzující názory, my jsme ve skutečnosti ještě nazačali plodit, ale trochu jsem to vzdávala předem, tak tedy nebudu ![]()
No právě, to jsem taky zjistila, čili menší množství je automaticky nenormo? Ćili automaticky řeknou, že přirozeně to asi nepůjde?
Tohle by si měla řešit až bude hotový spermiogram a co na to řekne dr. Tady ti to nikdo nepoví.Každý má jiný spermie někdo může mít spermatu málo,ale kvalitní někdo naopak.Počkala bych až na závěr od dr.
To je mi jasné, ale s dr. nechci chlapa hned plašit a na druhou stranu nechci čekat rok zbytečně, proto se ptám, jestli s tím někdo má zkušenost, jestli při opravdu malém množství měli automaticky indikaci k IVF apod.
já bych to začala řešit až pokud se budete nějakou dobu snažit a nepůjdete, teď se tím jenom zbytečně stresuješ
jizvíková píše:
ahoj
normospermiogram má objem 2ml
Mně bylo řečeno, že určující jsou výsledky PO VYČIŠTĚNÍ, a to zejména počet spermií a jejich pohyblivost, tzn. s objemem se vůůůbec nikdo nestresujte ![]()
Můj muž měl 0,3ml a nakonec se povedlo přirozeně
Takže souhlas s Barčou12345 ![]()