Objem ejakulátu a spermiogram

11.9.11 15:38

objem ejakulátu

Ahoj všem, mám takové dotazy: pokud je objem ejakulátu menší než cca 0,5 ml, je možné vůbec udělat spermiogram? A má smysl se při takovém množství pokoušet o přirozené početí? Má s tím někdo z vás zkušenost? díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9649
11.9.11 16:07

Myslim, ze objem by nemel mit vliv na tehotenstvi!!! Ne nadarmo se rika: Staci kapka, budes matka!!! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1032
11.9.11 16:16

Na spermiogram stačí malinko,fakt kapka.A na početí taky :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.9.11 16:19

No to je fakt, ale přesto je to množství sperma pro početí dost určující ne? Otěhotnět se dá lecjak (též mám tu zkušenost :roll:), ale přece jen ta pravděpodobnost…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.9.11 16:26

Každopádně díky za povzbuzující názory, my jsme ve skutečnosti ještě nazačali plodit, ale trochu jsem to vzdávala předem, tak tedy nebudu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14046
11.9.11 16:36

ahoj
normospermiogram má objem 2ml

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.9.11 16:40

No právě, to jsem taky zjistila, čili menší množství je automaticky nenormo? Ćili automaticky řeknou, že přirozeně to asi nepůjde?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5463
11.9.11 16:42

Tohle by si měla řešit až bude hotový spermiogram a co na to řekne dr. Tady ti to nikdo nepoví.Každý má jiný spermie někdo může mít spermatu málo,ale kvalitní někdo naopak.Počkala bych až na závěr od dr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.9.11 16:47

To je mi jasné, ale s dr. nechci chlapa hned plašit a na druhou stranu nechci čekat rok zbytečně, proto se ptám, jestli s tím někdo má zkušenost, jestli při opravdu malém množství měli automaticky indikaci k IVF apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12330
11.9.11 18:53

já bych to začala řešit až pokud se budete nějakou dobu snažit a nepůjdete, teď se tím jenom zbytečně stresuješ

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1163
14.9.11 14:06
jizvíková píše:
ahoj
normospermiogram má objem 2ml

Mně bylo řečeno, že určující jsou výsledky PO VYČIŠTĚNÍ, a to zejména počet spermií a jejich pohyblivost, tzn. s objemem se vůůůbec nikdo nestresujte :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5577
21.9.11 10:13

Můj muž měl 0,3ml a nakonec se povedlo přirozeně :palec: Takže souhlas s Barčou12345 :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí