Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj holčiny, které čeká první IVF v říjnu. Byla bych moc ráda,jestli se někdo přidá a podělí se o zkušenosti. ![]()
Já už to mám úspěšně za sebou, tak Ti budu držet palečky
a popřeju hodně štěstí… rodím začátkem prosince
Ahoj ,tak Te jdu podporit ![]()
ja mam za s sebou 3 ivf bez ketu.Ziju v Nemecku-prvni ivf bylo v Rakousku-30 vajicek ,ale na transfer zbyla jen dve.Jednou u nas v Nemecku 22 vajicek no a posledni v cehach-take nic.No a pak se asi stal zazrak pocali jsme prirozene.Manzel mel jen 1 procento v poradku,takze chyba byla u neho u me nic nenasli.Sice zklamani bylo strasne,ale vubec jsem si nepripoustela,ze by jsem nesla dal.Neboj se toho bud hlavne v klidu-je to hodne psychikou-ikdyz to uz nektere stve poslouchat –ver tomu.Ja jsem si chtela dat rocni pauzu jet na dovolenou uz jsem ty injekce a vsechny hormony nesnesla.Byla jsem totiz na vsech trech ivf v jednom roce.Tesila jsem se na chvilku klidu bez litani po doktorech a bum byla jsem v jinem stavu.Ja uz jsem byla tak zblbla,ze i u kadernice jsem si rozepinala kalhoty a to mi jenom rekla „odlozte si kabat“
Takze vidis ,ze i doktori se pletou a treba k tomu rijnu IVF u Vas ani nedojde-taky se to stava.Pokud ne-tak hodne sil a stastny vysledek s krasnym tehotenstvim.Drzim Ti palecky
![]()
Ahoj Jasmin, děkuji za podporu.
Musím říst, že jsem docela v klidu. Jen mám strach z těch hormonů, co si budu píchat. Ale co už jsem zvládla takových věcí, tak toto bude brnkačka. Abych řekla pravdu, tak taky věřím na zázraky. Právě, že jsem slyšela hodně o tom, že holčiny byly na IVF a nakonec se to povedlo přirozeně. Ale teď si chci dát před IVF pauzu i od práce. Ne že bych byla nějaká nemakačenko, ale mám ji dost stresovou a sedavou. A u nás v práci se nebere na druhá ohled.
Tech hormonu se fakt neboj.Z tech ma strach skoro kazdy,ale jsou to vetsinou uz pera,kdyz si je doplatis a to vubec neboli,ty ostatni jsou trochu delsi a silnejsi,ale do bricha zajedou taky dobre.Podle toho co Ti doktori daji,ale tohle je v pohode.Nejhorsi nejsou hormony ani odber vajicek.Ja jsem se nechala v Rakousku zmanipulovat doktorkou a nechala jsem si je vyjmout bez narkozy-no to byla bolest-to uz by jsem nikdy neudelala-pak uz pod narkozou to byla prochazka ruzovym sadem.Bolesti jsou asi jako pred menstruaci vic ne a daji Ti cipek proti bolesti.Nejhorsi z toho vseho je to cekani na vysledek-opravdu.Tech 14 dni je nekonecnych.Co by jsem za to dala tenkrat kdyby jsem byla v praci.Ja delam u manzela doma v kanclu,ale vypadnout mezi lidi je ta nejlepsi varianta.Tolik na to nemyslis a ty embrijka nemuzou vypadnout jak se kazdy domniva a nechce se ani pohnout.Je to jako macek na masle-taky nevypadne-takhle mi to posala doktorka.Ja kdyz jsem pak prirozene otehotnela,tak jsem zrovna stehovala nabytek v jidelne z dubu-no a malovala jsem.No a vidis mala se bojovnice taky udrzela-takze tady opravdu neprehanet.Drzim Ti palce a napis zase pokud se chces na neco zeptat
Ahoj
![]()
Ahoj holky, tak já začínám zítra píchat na své první IVF-ICSI. Kdo se přidá?
ahojky mohu se k Vám přidat??Jsem po odběru vajíček včera jsem byla v Pronatalu v praze..