Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahojte holky,
už jsem zde nebyla strašlivě dlouho.....mám 4letého kluka po 5pokusech jak IVF, tak KET…pořád mi to nedá a moc bych ještě chtěla jedno mimčo. Ale teď je to už i otázka peněz, i Jája byl už ze 4.IVF, takže jsme platili vše.
V televizi se objevila zpráva, že by měly být hrazeny už 4 pokusy…nevíte náhodou, zda by se to vzhovalo i na bývalé pacientky, které už 3.IVF vyčerpaly??? Moc by mi to pomohlo, kdyby jsme nemuseli platit celéIVF a mohli by jsme to ještě jednou zkusit.
Díky Kati
Myslím, že to bude omezeno podmínkami (při prvních dvou IVF transfer jen jednoho embrya nebo tak něco), takže nevím, jak se to bude vztahovat zpětně. Ale docela by mě to taky zajímalo, momentálně bylo čtvrté IVF hrazené za podmínky, že při jednom (či více) ze tří předchozích nedošlo k transferu. Zda se za těchto podmínek zvedne pokus hrazených pokusů na pět… Já jsem zas případ, kdy dvě IVF s transferem dvou, třetí bez transferu, čtvrté transfer jednoho a konečně to vypadá nadějně, tak zda by pojišťovna dle nového zákona přispěla i na IVF páté…
Určitě se to vztahovat nebude ptala jsem se na to DR. V Gennetu. Jde o nové úplně nové IVF. Pokud žena v minulosti tj letos mněla alespoˇm 1 IVF tak už bude mít nárok jen na 2. Pokud v lednu 2012 půjde na 1 IVF tak bude mít hrazeny 4 pokusy první dva s jedním embriem a druhé dva se s dvěma. Úplně to samé udělalo zdravotnictví s očkováním vakcíny proti pneumokokovi. Od 2010 plně hradí a rozočkované děti co si to dobrovolně rodiče platili museli doočkovat za své.
Jo jo naše zdravotnictví ![]()
Já to teda drobet nechápu (asi ta těhu demence) - mám za sebou 1. IVF s transferem jednoho embrya a 2. IVF s transferem dvou - takže budu nebo nebud mít nárok na 4. pokus? ![]()
Pokud jsi už na IVF byla tak hrazeny jen 3. Pokud půjdeš poprvé na IVF až v lednu 2012 tak 4 pokusy.
Cell, dle předchozího infa ne, jak jsi jednou začala (bez ohledu na počet transferovaných), jedeš podle starých pravidel. Takže čtvrté IVF leda, pokud by ve třetím transfer nebyl, což ti teda určitě nepřeju ![]()
co se dá dělat … budeme třeba doufat, že už žádné pokusy nebudou třeba ![]()
Já v to taky tajně doufám
Nějak mám momentálně pocit, že si nejsem jistá, zda bych pro druhé dítě tohle všecko znovu podstoupila, ale ještě se nenarodilo ani to první, tak nepředbíhejme ![]()
ugluk píše:
Já v to taky tajně doufámNějak mám momentálně pocit, že si nejsem jistá, zda bych pro druhé dítě tohle všecko znovu podstoupila, ale ještě se nenarodilo ani to první, tak nepředbíhejme
dokázala ![]()
No tak ta první 4 IVF byla hrazená a já vydělávající žena, kdyby mě mělo další dítě stát dalších 6 let a 4 plně hrazený IVF, tak fakt nevím nevím ![]()
Holky, moc díky, ale moc mě to nepotěšilo
…já měla 4× IVF s transferem vždy 2embrií, taky jsem měla 2×KET , z toho posledního IVF, tedy už námi hrazeného 4.IVF máme syna. Tak jsem doufala, že by mi třeba ještě jedno IVF proplatili, i když všichni víme, že to „hrazení“ je jen částečné. Ale každá koruna dobrá.
Už jsme do toho dali hodně peněz, ale vyplatilo se, stejně bych to podstoupila znovu. Ale přece jenom jak čas utíká , se mi zachtělo ještě jedno mimi…
Tak uvidíme, zda se ještě jednou do toho pustíme, to budu muset přesvědčit manžu ![]()
Díky a hezký víkend Kati