Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Lucie_Sx
Ne, každé plemeno, ač je venku se nasrstí
a oblek tím pádem venku potřebuje.
Ale já vím asi houby, když máme už x té plemeno, venku nebo doma a dělám do včel. ![]()
@liptom píše:
@Lucie_SxNe, každé plemeno, ač je venku se nasrstí
a oblek tím pádem venku potřebuje.Ale já vím asi houby, když máme už x té plemeno, venku nebo doma a dělám do včel.
Nerikam, ze kazde plemeno.
Jde tady o kratkosrstou kolii. A bude predpokladam v byte.
@Lucie_Sx ano, máme ji v bytě. Nicméně s ní chodím prakticky všude, nenechávám ji doma, jen výjimečně. Takže mi obleček přijde praktický - hlavně v tom dešti teda.
@lapagerie já nevím, ta hurtta mi za ty peníze přijde nic moc, jako výběrem. Že by to bylo pěkné, se moc říct nedá.
@Vaness88 píše:
@lapagerie já nevím, ta hurtta mi za ty peníze přijde nic moc, jako výběrem. Že by to bylo pěkné, se moc říct nedá.
Pes má od Hurrty zimní overal a nedám na něj dopustit. Sedí skvěle, neprofoukne a pes se mi neklepe. Je to prostě účelový oblek. Nepotrpím si na kapucky s kožešinkami a třpytivé výšivky.
Ted me nejspis ukamenujete, ale pokud je zakladatelka zrucna, tak muze usit. Koupila jsem softshell, inspirovala se oblecky z internetu a nakreslila si strih. A v podstate jsem si to jen obreslila, vystihla, na par mistech sesila, olemovala a nasila suchy zip. Nejlepsi oblecek, protoze te moji cutorce naprosto sedi. Ma totiz dost siroky hrudnik, tudiz oblecky, ktere by ji sedely nezapne, a tak vzdycky mela zbytecne velke. ![]()
Moji psi maji oblecky, nosi je v zime a kdyz prsi. Maji je radi.
Naše ni jedna v ničem chodit nechtějí
Stojí a ani se nehnou. Ted u štěněte nevím, trošku doufám že jí bude něco co tady mám i kdž velikostně je už ted jinde. Hodně si lidé chválí https://www.rebeldog.cz/…-CAV-PNK-VIO je lehoučká, ale teplá ![]()
@Vaness88 píše:
@Lucie_Sx ano, máme ji v bytě. Nicméně s ní chodím prakticky všude, nenechávám ji doma, jen výjimečně. Takže mi obleček přijde praktický - hlavně v tom dešti teda.
Ale kolie je normalni osrstenej pes. Nepotrebuje probuh oblecek.
Oblecek je dobry pro uplne hladkosrste psy nebo pidi psy do mokra. A na to, kdyz nekde hodinu v zime stojis na fleku. Coz asi nedelas, ne.
@Lucie_Sx píše:
Ale kolie je normalni osrstenej pes. Nepotrebuje probuh oblecek.Oblecek je dobry pro uplne hladkosrste psy nebo pidi psy do mokra. A na to, kdyz nekde hodinu v zime stojis na fleku. Coz asi nedelas, ne.
Ale tak zakladatelka píše, že psa tahá skoro všude. Já třeba psa beru sebou na fotbal, nebo když někam jdeme s kamarádkama a alespoň lehkou bundu mu normálně dávám. To samé, když prší, tak dostane pláštěnku, protože bydlí u mě v pokoji a takhle mi tam alespoň neleze mokrej.
Jinak já používám nejčastěji Hurrtu, ta má ty oblečky fakt vychytaný. Dobrá je pak třeba i Pomppa, Nonstop. Ruffwear, ZeroDC, Rukka,… Skvělý výběr mají na Mushgo. Paní jsou i hodně ochotné a při výběru poradí.
@alcam00 píše:
Ale tak zakladatelka píše, že psa tahá skoro všude. Já třeba psa beru sebou na fotbal, nebo když někam jdeme s kamarádkama a alespoň lehkou bundu mu normálně dávám. To samé, když prší, tak dostane pláštěnku, protože bydlí u mě v pokoji a takhle mi tam alespoň neleze mokrej.
Já taky dávám psům vestu přes záda, když jsou po závodech a stojí, nehýbou se. Dávali jsme fakt v mrazech, kdyz už měl špatný ledviny a byl starý, tu poslední zimu, ale jinak ne. Je to spíše na škodu, je to pes, musí být trošku otužilý. V minutových teplotách asi někde hodinu nestojí a když se hýbe, je to zbytečnost.
@Matt 02
Psala jsem, že ho třeba beru na fotbal. A tam teda tu hodinu leží/stojí. To pak nemusí být ani pod nulu, aby pes prochladl. Zvlášť, jestli je například z předešlé procházky zpocený nebo zmoklý. Pokud je k tomu navíc zvyklý na teplo v bytě, tak ten teplotní rozdíl také není úplně OK. Samozřejmě souhlasím s tím, že je zbytečné psa v pohybu oblékat.
@alcam00 píše:
@Matt 02
Psala jsem, že ho třeba beru na fotbal. A tam teda tu hodinu leží/stojí. To pak nemusí být ani pod nulu, aby pes prochladl. Zvlášť, jestli je například z předešlé procházky zpocený nebo zmoklý. Pokud je k tomu navíc zvyklý na teplo v bytě, tak ten teplotní rozdíl také není úplně OK. Samozřejmě souhlasím s tím, že je zbytečné psa v pohybu oblékat.
Srst ma urcitou funkci. V zime se trochu najezi, mezi chlupy se vytvori vzduchove bubliny a ty izoluji. Kdyz to clovek splacne obleckem, nefunguje to a psovi muze byt vetsi zima. To same udela mokry oblecek - splacnuta srst se snadno promoci, zatimco normalne dest po srsti stece, na kuzi se nedostane.
Chapu to u srsti typu ohar/bull, kdyz se pes nehybe, ale u kolie fakt ne.
(Brat psa na fotbal, vezmu mu spis deku na lezeni nez oblecek.)
@alcam00 píše:
@Matt 02 … Zvlášť, jestli je například z předešlé procházky zpocený nebo zmoklý. …
Tvl zpoceny pes, to si nech patentovat ![]()