Oblečení do divadla se školou

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
45
13.4.23 21:25

Oblečení do divadla se školou

Dnes přišel syn ze školy - byli na představení v divadle - s tím ze byl jeden ze dvou kluků ze třídy který neměl košili popr i s kravatou nebo sakem.

Syn 5trida byl oblečený - nové čisté rifle a “slušné relativně drahé” triko bez obrázku, nápisů apod. Tento typ ttika nosí dospěli klidně i k sálu. Bohužel v šatníku nemá ani košili, ani kravatu nebo sako.

Jak chodí vaše děti oblečené do divadla dopoledne se školou. Kupujete speciální košile, kravaty a pod nebo využijete běžný šatník?

Když mi to syn řekl tak mi nebylo úplně příjemně. Jsem s nim sama, ale vždy se snažím aby byl čiste, hezky a moderně oblečen. Dnes to asi úplně nevyšlo ….

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
74219
13.4.23 21:30

Můj syn košili a černé kalhoty má. To se hodí vždycky. Pak má i polokošili, kde je prostě límeček. Kupuji mu svetry. Ty si myslím, že nejsou snad nevhodné ani do divadla. Prostě je slušné oblečený. Hlavně žádná mikina, kapuce, orvané kalhoty.
Je pravda, že sako nemá. Musíme nějaké koupit. To se hodí i na jiné školní akce a různé oslavy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76049
13.4.23 21:31

@calimero jako určitě tu budou příspěvky, které tě odsoudí a příspěvky, které tě pochopí - já budu z těch, co tě pochopí, protože jako matka samoživitelka, mít pro dítě, které jde se školou 1-2× za rok do divadla, každý rok jiné číslo košile a saka pro tuhle jednu příležitost do roka, je hodně velký luxus

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74219
13.4.23 21:35

My to máme v práci fajn. Jedna kolegyně má syna v šesté. Já ve třetí. Ale je ramenatý a vysoký po dědovi. A další má druháka a v jiné škole. Takže mají kluci jiný program kulturní a jindy. Ta od staršího kluka klidně posune nám a my zas té třetí. Že ta košile nebo společenské kalhoty to není kus oblečení, který se nosí furt. Takže se ani nijak nevynosí. Vlastně ani ten svetr se nemusí onosit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41774
13.4.23 21:35
@stinga píše:
@calimero jako určitě tu budou příspěvky, které tě odsoudí a příspěvky, které tě pochopí - já budu z těch, co tě pochopí, protože jako matka samoživitelka, mít pro dítě, které jde se školou 1-2× za rok do divadla, každý rok jiné číslo košile a saka pro tuhle jednu příležitost do roka, je hodně velký luxus

Poslední dcery úlovek - chlapecká bílá košile vel. 170 za 80 Kč. Kupovala si ji pro sebe - šli do školy v maskách. Prý bylo v sekáči spousta různých dětských košil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45
13.4.23 21:37
@stinga píše:
@calimero jako určitě tu budou příspěvky, které tě odsoudí a příspěvky, které tě pochopí - já budu z těch, co tě pochopí, protože jako matka samoživitelka, mít pro dítě, které jde se školou 1-2× za rok do divadla, každý rok jiné číslo košile a saka pro tuhle jednu příležitost do roka, je hodně velký luxus

Je mi jasné ze mě někteří odsoudí ale přijde mi velký luxus kupovat synovi košili kterou si vezme jednou a pak mu bude malá.

Očekávala jsem ze někteří kluci budou mít košili ale ze budou jenom 2 v tricku jsem nečekala.

Díky za pochopení. Asi se budu muset zamyslet nad synovym satnikem :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45
13.4.23 21:41
@Havlova píše:
Poslední dcery úlovek - chlapecká bílá košile vel. 170 za 80 Kč. Kupovala si ji pro sebe - šli do školy v maskách. Prý bylo v sekáči spousta různých dětských košil.

Chapu nicméně běhat po obchodech/sekáčich kvůli košili kterou si vezme jednou ni nevím … tak tak stíhám práci a pak rychle domu dodelat úkoly ( syn má ADHD a různé dys), večeře a jde se spát

Asi jsem to podcenila … moje chyba

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41774
13.4.23 21:42
@calimero píše:
Je mi jasné ze mě někteří odsoudí ale přijde mi velký luxus kupovat synovi košili kterou si vezme jednou a pak mu bude malá.

Očekávala jsem ze někteří kluci budou mít košili ale ze budou jenom 2 v tricku jsem nečekala.

Díky za pochopení. Asi se budu muset zamyslet nad synovym satnikem :oops:

Nemusíš. Stačí určitě slušné oblečení. Třeba polo triko a tmavé rifle.
I když mě se kluci i muži v košili líbí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18106
13.4.23 21:42

To vaše oblečení není ostuda.
My teda vždycky jednu košili máme. Dá si ji tak 3×-4× do roka. Právě na to divadlo, nebo rodinná oslava, nějaké vystoupení v hudebce…
Osobně to mám tak, že jedna košile na cca 2 roky není finančně až taková hrůza. Ale zas kupovat to jen kvůli tomu školnímu divadlu, pokud jinak nevyužijete, je blbost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64943
13.4.23 21:45

Docela koukam. U nas jde hromada kluku v tom, v cem normalne do skoly. Zazila jsem i druhostupnove v teplakach.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6116
13.4.23 21:45
@calimero píše:

Díky za pochopení. Asi se budu muset zamyslet nad synovym satnikem :oops:

No, mně přijde, že nějaké oblečení typu do divadla by dítě mít mělo. Nemusí to být přece smoking a nemusí to být funglovka. Synovi jsem teď kupovala slušnější set kalhoty + polokošile + svetr na Vinted asi za tři stovky, to mi nepřijde vůbec hodně ani na ten jeden rok pro samoživitelku. Svetr nosí i jinam než do divadla.

Jinak raději zaedituju, ať si rozumíme: já nemyslím, že slušné triko a slušné rifle jsou u malého kluka a dopoledního představení na zatčení módní policií. Podstatné ale je, že mu v tom asi dobře nebylo, když ostatní byli oblečení vhodněji, tak jen navrhuju, jak se kvůli tomu z peněz příště úplně nevydat a přitom třeba moct obléct lépe. Já bych mu v případě nouze klidně nechala ty slušné neorvané rifle, ale pod slušný svetr dala aspoň něco s límečkem - polokošili, polotriko. Ta košile je třeba na Vinted fakt otázka pár korun.

Příspěvek upraven 13.04.23 v 21:51

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6116
13.4.23 21:48
@vokishka píše:
Docela koukam. U nas jde hromada kluku v tom, v cem normalne do skoly. Zazila jsem i druhostupnove v teplakach.
… což je ale každopádně nevycválanost, která by neměla posouvat normu.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30910
13.4.23 21:49

Bílou košili by mít mohl, stejně jako nějaký slušnější svetr. Sako a kravatu bych dala na večerní představení do divadel typu Rudolfinum, Národní divadlo, jinak mne to přijde přehnané.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7228
13.4.23 21:49

@calimero syn má jen košili flanelku ;) z ostatních košil už vyrostl, budu muset koupit, ale určitě nebude mít kravatu, motýlka ani nic podobného ;) má ještě nějaká polo trika, svetr, ale pokud nejdou do národního tak kravata a sako mi přijdou přehnané ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30910
13.4.23 21:52
@calimero píše:
Chapu nicméně běhat po obchodech/sekáčich kvůli košili kterou si vezme jednou ni nevím … tak tak stíhám práci a pak rychle domu dodelat úkoly ( syn má ADHD a různé dys), večeře a jde se spátAsi jsem to podcenila … moje chyba

Hele, tohle je výmluva. Kdyby u vás v rodině bylo zvykem slušnější oblečení, sednes na Vinted, napíšeš bílá košile, upravit filtr a za pár dní ji máš za stovku doma. Prý není čas obíhat obchody…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí