Oblečení do porodnice - jaké?

79
19.9.22 08:28

Oblečení do porodnice - jaké

Ahoj holky, chci se poradit se zkušenějšími… mám rodit v prosinci, ale mám riziko předčasného porodu a tak balím kufr už teď v 29TT

Jde ale o to, že úplně nesnáším noční košile, doma spím v tílku a kalhotkách, popř dlouhým tričku a kalhotkách když je zima, což v porodnici moc nepůjde :roll:

Chtěla bych si koupit nějaké pyžamové kraťasy ale kamarádky mě odrazují, že mi to bude nepříjemné na spodku a že jedině noční košile… je tu někdo kdo byl v pohodě i se šortečkama? Prý když je nástřih tak kraťásky mezi nohami dřou.. :nevim: ale když vezmu nějaké vzdušné, volné…?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
19.9.22 08:31

@Púpava 91 jasně. Já nosím na spaní kraťasy.. proč mít noční košili? Tričko si kup kojící nebo s větším výstřihem. Jen si toho ven víc, na začátku je dost pravděpodobné, že si to ušpinis

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3958
19.9.22 08:38

Můžeš mít kraťásky, jen mysli na to, aby se ti tam pohodlně vešly poporodní vložky a nikde tě to neškrtilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3056
19.9.22 08:39

Měla jsem oboje a úplně v pohodě ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
19.9.22 08:39

@Púpava 91 Klidně bych si vzala kraťasy, já si je teda nebrala do porodnice, ale spala jsem v jich doma hned po příchodu z porodnice. Nevím, jak by tě mohly mezi nohama řezat, kraťasy na spaní se přece dělají volné už z principu, kromě toho budeš mít tlustou poporodní vložku.
Ale pořiďte si jich opravdu víc, na ty tři dny bych vzala tak patery.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kolicek95
19.9.22 08:52

Kraťasy v pohodě. Já ale nosila ty jejich košile, měla jsem spotřebu tak dvě tři denně, to mi přijde praktičtější si půjčit.

• Citovat
  • Upravit
5889
19.9.22 08:52

Koupila bych volnější kraťasy na spaní(aby to nikde netlačilo) a nějaká trička volnější či přímo kojící(vytahovat uplé tričko neni nic moc ke kojení).A určitě bych počítala minimálně s jedním na den(pro jistotu),protože ani klasické porodnické vložky a ani do podprsenky nejsou 100% jistota. Podprsenky doporučuji kojící, je to pohodlnější při kojení. Minimálně na první den doporučuji jednorázové kalhotky. A mít sebou teplé ponožky a župan(někdy se to hodí).Ale s jednou noční košilí bych počítala. Někde si k porodu berou ženy svojí, takže klidně nějakou starou na porod nebo větší tričko a pak se stejně dvě hodiny po porodu jde do sprchy a může se člověk převlíct.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37134
19.9.22 08:59

Já měla v porodnici tilko a kraťasy a v pohodě. Ale záleží v jaké budeš po porodu kondici, může být v pohodě a ze sálu odcházet po svých jako já a můžeš být šitá, potrhaná a kdovíco a nebudeš si moct ani sednout a potom by kraťasy asi nebyly moc pohodlné, o císaři nemluvě :think: ještě sem měla takové krátké kojící košilky, těsně pod zadek, to taky nebylo špatné, ale běhat v tom po chodbe se mi moc nechtělo :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6707
19.9.22 09:00

Ja teda měla k porodu i pak svoje košile, záleží na porodnici, v te moji nedávali. Rozhodne jednu vem, rodit v kratasech nemůžeš, co budeš mít pak je na tobě. ;) mám ted taky normálně pyzama (kratasy a tilko) u kojeni si to vždycky vyhrnu :mrgreen:, rodila jsem v lednu a zima mi v košili nebyla :D, teda měla jsem teple ponožky a dobrý ;) doporucuju ty sitovane kalhotky ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14627
19.9.22 09:15

Klidně nějaké volnejsi kratasky, taky mám ty pyzamove, nakoupila jsem si jich více. I pyzamove kalhoty nebo klidně jakékoli volnejsi kalhoty. V noční košili jsem se tam cítila vyloženě neprijemne, ono běhat v podstatě s holou zadnici mezi cizími lidmi (jo, mas sitovane kalhotky, ale to fakt nepovažuji za kus oděvu) není nic moc pocit. Byť přes to mas tu košili :nevim: mne to třeba bylo vyloženě neprijemne, nikam normálně nechodim naostro, naha jen spím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3734
19.9.22 09:16

Tak si Vem kraťasy nějaké volnější a bavlněné. Pod nimi síťované kalhotky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
646
19.9.22 09:19

Měla jsem pokaždé v porodnici tílko a kraťasy. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76843
19.9.22 09:22
@Kolicek95 píše:
Kraťasy v pohodě. Já ale nosila ty jejich košile, měla jsem spotřebu tak dvě tři denně, to mi přijde praktičtější si půjčit.

to mi přišlo také praktičtější, také doma normálně v noční košili nespím, ale proč si ničit vlastní pyžama, když se v porodnici můžu převléct z jejich košile do jejich košile, kdy potřebuji, a oni to tam vyperou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
19.9.22 09:30

Tak ono kdyz si tam narves tu obri vlozku, tak uz ty kratasy jsou jedno…jen si vem nejake volnejsi. Ja mela normalne pyzamo se spodkem a v pohode :nevim: A sita jsem byla u obou porodu.
A nocni kosile mi nevyhovovala po porodu kvuli kojeni :nevim:
Akorat ma nekdo dobrou poznamku ohledne pripadneho cisare, tam by to mohl byt asi problem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2200
19.9.22 09:38

Měla jsem jak kraťasy, tak pyžama a tepláky.
Nakonec jsem nosila s radostí ty jejich dlouhé košile. Měla jsem tak 2 nebo 3 na den, takže to bych měla spotřebu jak blázen. :mrgreen:
A manžel by to nestíhal prát a vozit. Jelikož i ručníku jsem měla velkou spotřebu. :mrgreen: Jinak košile taky nemám ráda, doma spím v kratasech nebo kalhotách na spaní. :mrgreen:
Ale v porodnici jsem to zvládla. :mrgreen:
Jinak po sekci mi byla příjemnější košile. U přirozeného porodu mi to bylo jedno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí