Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, chci se poradit se zkušenějšími… mám rodit v prosinci, ale mám riziko předčasného porodu a tak balím kufr už teď v 29TT
Jde ale o to, že úplně nesnáším noční košile, doma spím v tílku a kalhotkách, popř dlouhým tričku a kalhotkách když je zima, což v porodnici moc nepůjde ![]()
Chtěla bych si koupit nějaké pyžamové kraťasy ale kamarádky mě odrazují, že mi to bude nepříjemné na spodku a že jedině noční košile… je tu někdo kdo byl v pohodě i se šortečkama? Prý když je nástřih tak kraťásky mezi nohami dřou..
ale když vezmu nějaké vzdušné, volné…?
@Púpava 91 jasně. Já nosím na spaní kraťasy.. proč mít noční košili? Tričko si kup kojící nebo s větším výstřihem. Jen si toho ven víc, na začátku je dost pravděpodobné, že si to ušpinis
Můžeš mít kraťásky, jen mysli na to, aby se ti tam pohodlně vešly poporodní vložky a nikde tě to neškrtilo.
@Púpava 91 Klidně bych si vzala kraťasy, já si je teda nebrala do porodnice, ale spala jsem v jich doma hned po příchodu z porodnice. Nevím, jak by tě mohly mezi nohama řezat, kraťasy na spaní se přece dělají volné už z principu, kromě toho budeš mít tlustou poporodní vložku.
Ale pořiďte si jich opravdu víc, na ty tři dny bych vzala tak patery.
Kraťasy v pohodě. Já ale nosila ty jejich košile, měla jsem spotřebu tak dvě tři denně, to mi přijde praktičtější si půjčit.
Koupila bych volnější kraťasy na spaní(aby to nikde netlačilo) a nějaká trička volnější či přímo kojící(vytahovat uplé tričko neni nic moc ke kojení).A určitě bych počítala minimálně s jedním na den(pro jistotu),protože ani klasické porodnické vložky a ani do podprsenky nejsou 100% jistota. Podprsenky doporučuji kojící, je to pohodlnější při kojení. Minimálně na první den doporučuji jednorázové kalhotky. A mít sebou teplé ponožky a župan(někdy se to hodí).Ale s jednou noční košilí bych počítala. Někde si k porodu berou ženy svojí, takže klidně nějakou starou na porod nebo větší tričko a pak se stejně dvě hodiny po porodu jde do sprchy a může se člověk převlíct.
Já měla v porodnici tilko a kraťasy a v pohodě. Ale záleží v jaké budeš po porodu kondici, může být v pohodě a ze sálu odcházet po svých jako já a můžeš být šitá, potrhaná a kdovíco a nebudeš si moct ani sednout a potom by kraťasy asi nebyly moc pohodlné, o císaři nemluvě
ještě sem měla takové krátké kojící košilky, těsně pod zadek, to taky nebylo špatné, ale běhat v tom po chodbe se mi moc nechtělo ![]()
Ja teda měla k porodu i pak svoje košile, záleží na porodnici, v te moji nedávali. Rozhodne jednu vem, rodit v kratasech nemůžeš, co budeš mít pak je na tobě.
mám ted taky normálně pyzama (kratasy a tilko) u kojeni si to vždycky vyhrnu
, rodila jsem v lednu a zima mi v košili nebyla
, teda měla jsem teple ponožky a dobrý
doporucuju ty sitovane kalhotky ![]()
Klidně nějaké volnejsi kratasky, taky mám ty pyzamove, nakoupila jsem si jich více. I pyzamove kalhoty nebo klidně jakékoli volnejsi kalhoty. V noční košili jsem se tam cítila vyloženě neprijemne, ono běhat v podstatě s holou zadnici mezi cizími lidmi (jo, mas sitovane kalhotky, ale to fakt nepovažuji za kus oděvu) není nic moc pocit. Byť přes to mas tu košili
mne to třeba bylo vyloženě neprijemne, nikam normálně nechodim naostro, naha jen spím.
Tak si Vem kraťasy nějaké volnější a bavlněné. Pod nimi síťované kalhotky.
@Kolicek95 píše:
Kraťasy v pohodě. Já ale nosila ty jejich košile, měla jsem spotřebu tak dvě tři denně, to mi přijde praktičtější si půjčit.
to mi přišlo také praktičtější, také doma normálně v noční košili nespím, ale proč si ničit vlastní pyžama, když se v porodnici můžu převléct z jejich košile do jejich košile, kdy potřebuji, a oni to tam vyperou
Tak ono kdyz si tam narves tu obri vlozku, tak uz ty kratasy jsou jedno…jen si vem nejake volnejsi. Ja mela normalne pyzamo se spodkem a v pohode
A sita jsem byla u obou porodu.
A nocni kosile mi nevyhovovala po porodu kvuli kojeni ![]()
Akorat ma nekdo dobrou poznamku ohledne pripadneho cisare, tam by to mohl byt asi problem
Měla jsem jak kraťasy, tak pyžama a tepláky.
Nakonec jsem nosila s radostí ty jejich dlouhé košile. Měla jsem tak 2 nebo 3 na den, takže to bych měla spotřebu jak blázen. ![]()
A manžel by to nestíhal prát a vozit. Jelikož i ručníku jsem měla velkou spotřebu.
Jinak košile taky nemám ráda, doma spím v kratasech nebo kalhotách na spaní. ![]()
Ale v porodnici jsem to zvládla. ![]()
Jinak po sekci mi byla příjemnější košile. U přirozeného porodu mi to bylo jedno.