Oblečení do porodnice - jaké?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
11006
19.9.22 10:55

@stinga Nám v porodnici erarni košile nepujcovali, vydyndala jsem jen jednu přímo k porodu. Kdyby byla možnost, pujcuju si je u na šestinedělí. Doma košile zas vůbec nenosím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1785
19.9.22 11:06

Já pak na dětském měla i normálně bavlněné legíny, protože jsem tam byla už jen jako doprovod.
Ale spotřebu košil i kalhotek jsem měla pár dní po porodu opravdu velkou. A pamatuju si, jak jsem šla hned po porodu na oddělení a říkám sestřičce, že mám špinavou košili, jestli můžu dostat čisto, a ona mi řekla, že je to málo, že v tom ještě můžu být 8o :) to bylo na Obilňáku v únoru 22 :D
Jsem se pak styděla si o košile říkat, ale naštěstí mi je pak jiná sestřička bez problémů vyměnila a dala i erární.
Třeba to ale vychytáš a nezakrvácíš všechno. Já na to nebyla připravená :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14426
19.9.22 11:11

Keď to čítam, tak som mala šťastie na pôrodnicu 8o nikto košele nepočítal, boli nachystané v polici a prístupné všetkým rodičkám, vedľa toho kôš na použité košele. Nohavičky odporúčam Molicare s nohavičkou (sú ako boxerky), dajú sa aj prať na 60°. Doma v košeli nespávam, ale v pôrodnici bola spotreba veľká.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.9.22 11:20

Ahoj, taky mě to čeká, takže se zájmem čtu diskuzi :). Napadá mě ještě jeden dotaz, abych se rozhodla, co na sebe na porod…když se potom dítě hned přikládá, pokud je v pořádku, tak jak se to dělá, možná blbej dotaz, já vím :D. Jako že se svleče nebo vyhrne ta košile v který rodím a ležím tam pak s mimčem nahá? To je pro mě teda celkem nepříjemná představa protože je mi jasný že se tam bude motat spousta lidí, doktoři, sestry…jako ok, chápu, že u porodu samotného uvidí úplně všechno, ale přecejenom mi to přijde něco jiného vidět jen spodek a válet se tam úplně odhalená…nebo si to představuju blbě?

• Citovat
  • Upravit
3958
19.9.22 11:38
@Anonymní píše:
Ahoj, taky mě to čeká, takže se zájmem čtu diskuzi :). Napadá mě ještě jeden dotaz, abych se rozhodla, co na sebe na porod…když se potom dítě hned přikládá, pokud je v pořádku, tak jak se to dělá, možná blbej dotaz, já vím :D. Jako že se svleče nebo vyhrne ta košile v který rodím a ležím tam pak s mimčem nahá? To je pro mě teda celkem nepříjemná představa protože je mi jasný že se tam bude motat spousta lidí, doktoři, sestry…jako ok, chápu, že u porodu samotného uvidí úplně všechno, ale přecejenom mi to přijde něco jiného vidět jen spodek a válet se tam úplně odhalená…nebo si to představuju blbě?

Já rodila v dlouhém tílku pod zadek, to jsem podle fáze porodu pořád vytahovala výš a výš, až jsem ho měla vyhrnuté až nad prsa, aby se k nim mimčo dostalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4094
19.9.22 11:44
@Anonymní píše:
Ahoj, taky mě to čeká, takže se zájmem čtu diskuzi :). Napadá mě ještě jeden dotaz, abych se rozhodla, co na sebe na porod…když se potom dítě hned přikládá, pokud je v pořádku, tak jak se to dělá, možná blbej dotaz, já vím :D. Jako že se svleče nebo vyhrne ta košile v který rodím a ležím tam pak s mimčem nahá? To je pro mě teda celkem nepříjemná představa protože je mi jasný že se tam bude motat spousta lidí, doktoři, sestry…jako ok, chápu, že u porodu samotného uvidí úplně všechno, ale přecejenom mi to přijde něco jiného vidět jen spodek a válet se tam úplně odhalená…nebo si to představuju blbě?

Nás normálně po akci vždy přikryla PA peřinou. Zase až takové vedro na tom porodním sálu nebylo. Jinak když jsem měla při porodu na sobě tričko, tak jsem si ho poté nechala na bonding sundat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.9.22 11:45

A mě pro prvním porodu syna nedali. :nevim: První kdo ho měl v ruce, tak byla moje máma. Doteď mě to mrzí a štve.
A u dvojčat byla sekce, takže tam je vyndali, ukázali, odnesly, zabalené na chvíli dali a pak jsem jela na JIP.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.9.22 11:50
@Anonymní píše:
A mě pro prvním porodu syna nedali. :nevim: První kdo ho měl v ruce, tak byla moje máma. Doteď mě to mrzí a štve.
A u dvojčat byla sekce, takže tam je vyndali, ukázali, odnesly, zabalené na chvíli dali a pak jsem jela na JIP.

Tak to já vím že se může klidně stát, že nebude všechno v pořádku a budou úplně jiné starosti než bonding…ale tak mě prostě napadlo, jak to funguje, když to vyjde a je. Kamarádka říkala že to řešila tak, že si vzala starou manželovu rozpínací košili na zničení, že si ji pak zas rozepla nahoře a zapla dole, aby se tam s mimčem neválela úplně rozcapená.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.9.22 14:37
@Anonymní píše:
Tak to já vím že se může klidně stát, že nebude všechno v pořádku a budou úplně jiné starosti než bonding…ale tak mě prostě napadlo, jak to funguje, když to vyjde a je. Kamarádka říkala že to řešila tak, že si vzala starou manželovu rozpínací košili na zničení, že si ji pak zas rozepla nahoře a zapla dole, aby se tam s mimčem neválela úplně rozcapená.

Tak třeba u nás v nemocnici ty erární košile jdou nahoře rozepnout (kvůli kojení to je tak udělaný).
Já taky jsem spíše stydlivá a rozhodně by mě nenapadlo, že budu rodit nahá. Ale cestou ze sprchy jsem neměla vůbec sílu se oblicz a byla jsem ráda, že jsem dolezla na to křeslo. Takže jsem rodila nahá, pak teda po porodu při šití mě asi nějak přikryli a košili jsem si oblékla až dvě hodiny po porodu po osprchování.

Jinak já taky využívala erární košile. Bylo to fajn, protože jsem měla velkou spotřebu. Kromě krve bylo ještě strašné vedro, takže jsem byla pořád spocená.

• Citovat
  • Upravit
1137
19.9.22 15:31

Tak ja byla po sekci a mela jsem kratasky a kojici tilko, bylo tam v lete asi 40st a v kosilich bych se upekla :roll: A taky je vubec nenosim. Jedna sestra mi ale vynadala, ze mam na brise moc vrstev a nedycha to, ale ja s jizvou zadne problemy ani potom nemela a nemela jsem ani vystouple brisko po porodu, z jejich jidla jsem tam za ty tri tydny zhubla asi 3kg po vahu pred tehotenstvim (na 49kg).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.9.22 15:35
@Anonymní píše:
Tak třeba u nás v nemocnici ty erární košile jdou nahoře rozepnout (kvůli kojení to je tak udělaný).
Já taky jsem spíše stydlivá a rozhodně by mě nenapadlo, že budu rodit nahá. Ale cestou ze sprchy jsem neměla vůbec sílu se oblicz a byla jsem ráda, že jsem dolezla na to křeslo. Takže jsem rodila nahá, pak teda po porodu při šití mě asi nějak přikryli a košili jsem si oblékla až dvě hodiny po porodu po osprchování.Jinak já taky využívala erární košile. Bylo to fajn, protože jsem měla velkou spotřebu. Kromě krve bylo ještě strašné vedro, takže jsem byla pořád spocená.

Koukala jsem, že v mé porodnici erární košile mají, takže to je super, asi to taky budu využívat k porodu i pak a vezmu si tam něco svého jen na převlečení třeba kdybych chtěla vypadat jako člověk kdyby přišel manžel nebo nějaká návštěva a měla jsem sílu to řešit…

• Citovat
  • Upravit
shadowbabe
19.9.22 16:36
@Púpava 91 píše:
Ahoj holky, chci se poradit se zkušenějšími… mám rodit v prosinci, ale mám riziko předčasného porodu a tak balím kufr už teď v 29TT

Jde ale o to, že úplně nesnáším noční košile, doma spím v tílku a kalhotkách, popř dlouhým tričku a kalhotkách když je zima, což v porodnici moc nepůjde :roll:

Chtěla bych si koupit nějaké pyžamové kraťasy ale kamarádky mě odrazují, že mi to bude nepříjemné na spodku a že jedině noční košile… je tu někdo kdo byl v pohodě i se šortečkama? Prý když je nástřih tak kraťásky mezi nohami dřou.. :nevim: ale když vezmu nějaké vzdušné, volné…?

Poprvé jen erár košile, podruhé legíny + tílko ve dne a na spaní erár košile :mavam: ( obě děti SC )

• Citovat
  • Upravit
76889
19.9.22 16:43
@citlivaduse píše:
@stinga Nám v porodnici erarni košile nepujcovali, vydyndala jsem jen jednu přímo k porodu. Kdyby byla možnost, pujcuju si je u na šestinedělí. Doma košile zas vůbec nenosím.

erární košile byly na chodbě na polici, nemusela jsem se nikoho prosit :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11006
19.9.22 16:49

@stinga Lepší porodnice :lol: My tedy měly k dispozici aspoň vložky a oblečení pro mimino plus i plenky pro něj jsem dostávala. Jedna hodná sestřička mě zasobila velikostí 0, já měla sbalené jedničky a byly ještě velké.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14627
19.9.22 16:55

Holky já teda bych nosila erarni ubor pouze v případě, ze by ho na mě někdo navlekl a já neměla sílu jít se prevleci :lol: nebo v případě nějaké akutní hospitalizace, než by mi někdo něco přinesl. Ale jinak jsem par hodin po každém porodu měla nutkavou potřebu se důkladně umyt a to i vlasama a případně se oholit. Aspoň to podpaží :lol: a obléci do čistého. Kdykoli bych měla na vyber, nevlezla bych do toho :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí