Oblečení pro začánající učitelku

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
35
31.7.13 17:10

Aha, tak to jsem netušila..:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
31.7.13 17:20

Co pozoruji u dětí ve škole, tak mladí nosí cokoliv - a dost se odlišují učitelé TV a zbytek. Ti první nosí tričko a kraťasy, šusťáky, tenisky… ti druzí mají buď sukni a halenku nebo kalhoty a halenku. Děcka tě zdrbnou taky, a být tebou, mrknu, co budou mít na sobě učitelé na konci srpna - můžeš se třeba i zeptat… aby si tě v džínách a triku s nápisem nepletli se žákem :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
31.7.13 17:20

Ja pujdu asi proti proudu, ale podle toho co popisujes mi to neprijde vhodne obleceni do skoly :nevim:, to je fakt tak na doma. Uniforma riflova me v posledni dobe dost irituje, jako by nebylo nic jineho :think:, moc nechapu proc. Kor kdyz se to jeste zkombinuje se sportovnim trikem. Nerikam, ze musis nosit kostýmky, ale existují kalhoty i z jiných materiálů než je džínvina a jiná barva než modrá. Navrch se dají dát tuniky, ruzné druhy elegantních triček, na výběr je i celá škála svetrů. Na nohy existují i jiné pohodlné boty než kecky. :nevim:

dětem se nezavděčíš, ale pokud vybočuješ, je to spíš mínus, ale i sed a nuda neprospivaji. Nezapomeň že šaty dělají člověka. Někoho rozumného vzala s sebou na nákup něco rozumného nového pořídila.

vzpomnela jsem si na naseho matikare, jak nosil bavlnene kratasy sité z ruzové detské bavlnené látky se slonama - na to nikdy nezapomenu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
31.7.13 17:22

A pokud tě stresuje prostředí - doporučuji mrknout na FB - poslední dobou se tam rozmáhá "Přiznání ZŠ XY… je to anonymní a často si o dané škole uděláš obrázek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
31.7.13 17:26

Děkuji za názor, asi se jím budu řídit. Ty jsi učitelka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kimovnik111
31.7.13 17:27

Ja chodila jak v riflich, tak v suknich, satech s vystrihem, proste ve vsem, v cem jsem se ja citila dobre. A b
otasky jsme klidne nosili taky, kozacky…Fakt vsechno, podle nalady. Prezuvky nebyly povinne, ale obcas pohodlnejsi.Jen za deste nebo snehu to bylo neprakticke se na prebihani mezi budovami prezouvat.

• Citovat
  • Upravit
Happy Hippo
31.7.13 18:35

Asi tak, být učitelkou znamená být sama sebou, to mají děti rády. Pokud budeš moc řešit svůj vzhled, děti to vycítí, že nejsi vyrovnaná a budou tak na tebe koukat. Jak tu někdo psal, nos to, v čem se cítíš nejlíp. Já sama jsem taky učitelka(na 1.stupni ) a v práci se někdy převleču i do tepláků, jelikož hodně sedáváme na zemi na koberci a hrajem třeba hry. Nechci si zničit oblečení. I přes to, jsem nikdy neměla problém s autoritou. Neříkám, že tepláky na 2. stupni jsou ok, ale rifle a triko klído pído :P

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
31.7.13 18:47

@lucinienka chtěla jsem ti popřát hrozně moc štěstí na kolektiv a děti, ať jdeš na dobrou školu, kde si tě nechají…já mám němčinu a dějepis :( šest let praxe, nyní mateřská, dvě děti a bojím bojím, že už se zpět nedostanu, protože němčiny katastrofálně ubylo. Být učitelkou bylo vždy můj sen, svou práci jsem měla ráda a teď se vše hroutí. :,( :,( :,(

• Citovat
  • Upravit
27305
31.7.13 21:20
@lucinienka píše:
Díky za rady..:-) Budu učit za 2.stupni na základce. A co se týká toho mého stylu, tak jak jsem říkala - trička s nápisama (např. adidas), mikiny, rifle a tenisky. :-) Doposud jsem to nějak neřešila, když jsem chodila do školy.

necetla jsem diskusi, jen par prvnich prispevku. Jsem ucitelka na SOŠ a od zacatku (nastup hned po VS, pred deseti lety ;-) ) nosim rifle a lepši trika/košile, botasky nebo sandaly, prezouvam bezne pantofle. Kalhoty, lodicky a halenky jedině k zaverecným zkouskam nebo maturite. :-) Rifle pochopitelne nederave, ne nějaké ultramoderní nebo ulítlé, ale bezne jednobarevné, tmavší. K tomu decentní bavlnený trika, žádné pubertální napisy nebo vyzyvave vystrihy.
Dost kolegyn se obleka podobne, hlavne ty mladsi. Kolegyne nad padesat chodi v kostymcich nebo suknich a tak, ale cim mladsi, tim se blizi beznemu studentskemu stylu ;-)

Nehlede na to, ze sukne skoro nenosim a citila bych se sama nejiste a divne. Nechodim odrbana ani spinava a to jako dresscode naprosto staci ;-)

PS: a do prace chodim s batohem, v zivote jsem snad nemela kabelku, leda vetsi tasku pres rameno a to je pro me desne neprakticke. Batoh je cerveny, vesely, s bílým potiskem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6661
1.8.13 08:40

Můj bratr učí na SŠ (předtím několik let na ZŠ na II. stupni) matematiku, fyziku a informatiku. Chodí v riflích (má rád Levi´s)a tričku, protože má dlouhé vlasy - tak s culíkem ;) Je to rocker a v jiném oblečení se prý cítí jak úchyl :mrgreen: U žáků byl a je velmi oblíbený, s autoritou nikdy neměl problém :nevim: Oblek si bere jen k maturitám a když jezdí na jiné SŠ, protože je maturitní komisař. Buď hlavně svá a oblékej si to, v čem se cítíš dobře. Budeš pak v pohodě, žáci to poznají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna zdravého obouvání

Ikona - Eva Žáková

Ing. Eva Žáková