Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Co pozoruji u dětí ve škole, tak mladí nosí cokoliv - a dost se odlišují učitelé TV a zbytek. Ti první nosí tričko a kraťasy, šusťáky, tenisky… ti druzí mají buď sukni a halenku nebo kalhoty a halenku. Děcka tě zdrbnou taky, a být tebou, mrknu, co budou mít na sobě učitelé na konci srpna - můžeš se třeba i zeptat… aby si tě v džínách a triku s nápisem nepletli se žákem ![]()
Ja pujdu asi proti proudu, ale podle toho co popisujes mi to neprijde vhodne obleceni do skoly
, to je fakt tak na doma. Uniforma riflova me v posledni dobe dost irituje, jako by nebylo nic jineho
, moc nechapu proc. Kor kdyz se to jeste zkombinuje se sportovnim trikem. Nerikam, ze musis nosit kostýmky, ale existují kalhoty i z jiných materiálů než je džínvina a jiná barva než modrá. Navrch se dají dát tuniky, ruzné druhy elegantních triček, na výběr je i celá škála svetrů. Na nohy existují i jiné pohodlné boty než kecky. ![]()
dětem se nezavděčíš, ale pokud vybočuješ, je to spíš mínus, ale i sed a nuda neprospivaji. Nezapomeň že šaty dělají člověka. Někoho rozumného vzala s sebou na nákup něco rozumného nového pořídila.
vzpomnela jsem si na naseho matikare, jak nosil bavlnene kratasy sité z ruzové detské bavlnené látky se slonama - na to nikdy nezapomenu.
A pokud tě stresuje prostředí - doporučuji mrknout na FB - poslední dobou se tam rozmáhá "Přiznání ZŠ XY… je to anonymní a často si o dané škole uděláš obrázek
Ja chodila jak v riflich, tak v suknich, satech s vystrihem, proste ve vsem, v cem jsem se ja citila dobre. A b
otasky jsme klidne nosili taky, kozacky…Fakt vsechno, podle nalady. Prezuvky nebyly povinne, ale obcas pohodlnejsi.Jen za deste nebo snehu to bylo neprakticke se na prebihani mezi budovami prezouvat.
Asi tak, být učitelkou znamená být sama sebou, to mají děti rády. Pokud budeš moc řešit svůj vzhled, děti to vycítí, že nejsi vyrovnaná a budou tak na tebe koukat. Jak tu někdo psal, nos to, v čem se cítíš nejlíp. Já sama jsem taky učitelka(na 1.stupni ) a v práci se někdy převleču i do tepláků, jelikož hodně sedáváme na zemi na koberci a hrajem třeba hry. Nechci si zničit oblečení. I přes to, jsem nikdy neměla problém s autoritou. Neříkám, že tepláky na 2. stupni jsou ok, ale rifle a triko klído pído ![]()
@lucinienka chtěla jsem ti popřát hrozně moc štěstí na kolektiv a děti, ať jdeš na dobrou školu, kde si tě nechají…já mám němčinu a dějepis
šest let praxe, nyní mateřská, dvě děti a bojím bojím, že už se zpět nedostanu, protože němčiny katastrofálně ubylo. Být učitelkou bylo vždy můj sen, svou práci jsem měla ráda a teď se vše hroutí.
![]()
@lucinienka píše:
Díky za rady..:-) Budu učit za 2.stupni na základce. A co se týká toho mého stylu, tak jak jsem říkala - trička s nápisama (např. adidas), mikiny, rifle a tenisky.Doposud jsem to nějak neřešila, když jsem chodila do školy.
necetla jsem diskusi, jen par prvnich prispevku. Jsem ucitelka na SOŠ a od zacatku (nastup hned po VS, pred deseti lety
) nosim rifle a lepši trika/košile, botasky nebo sandaly, prezouvam bezne pantofle. Kalhoty, lodicky a halenky jedině k zaverecným zkouskam nebo maturite.
Rifle pochopitelne nederave, ne nějaké ultramoderní nebo ulítlé, ale bezne jednobarevné, tmavší. K tomu decentní bavlnený trika, žádné pubertální napisy nebo vyzyvave vystrihy.
Dost kolegyn se obleka podobne, hlavne ty mladsi. Kolegyne nad padesat chodi v kostymcich nebo suknich a tak, ale cim mladsi, tim se blizi beznemu studentskemu stylu ![]()
Nehlede na to, ze sukne skoro nenosim a citila bych se sama nejiste a divne. Nechodim odrbana ani spinava a to jako dresscode naprosto staci ![]()
PS: a do prace chodim s batohem, v zivote jsem snad nemela kabelku, leda vetsi tasku pres rameno a to je pro me desne neprakticke. Batoh je cerveny, vesely, s bílým potiskem.
Můj bratr učí na SŠ (předtím několik let na ZŠ na II. stupni) matematiku, fyziku a informatiku. Chodí v riflích (má rád Levi´s)a tričku, protože má dlouhé vlasy - tak s culíkem
Je to rocker a v jiném oblečení se prý cítí jak úchyl
U žáků byl a je velmi oblíbený, s autoritou nikdy neměl problém
Oblek si bere jen k maturitám a když jezdí na jiné SŠ, protože je maturitní komisař. Buď hlavně svá a oblékej si to, v čem se cítíš dobře. Budeš pak v pohodě, žáci to poznají.