Oblečení pro začánající učitelku

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
35
31.7.13 16:15

Oblečení pro učitelku

Můžete mi, prosím, poradit, co bych měla nosit na sobě jako začínající učitelka? Ráda nosím rifle, mikiny a tenisky a je mi jasné, že takhle už chodit nemůžu, ale co si teda mám koupit? Budu muset úplně překopat šatník a jsem bezradná. Problém je ještě v tom, že jsem trochu silnější, takže nemůžu nosit všechno. Moc děkuji za vaše rady. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6094
31.7.13 16:17

Nemyslím si že bys měla měnit šatník. kuk k džínám tuniky a košile a je to :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6661
31.7.13 16:19
@lucinienka píše:
Můžete mi, prosím, poradit, co bych měla nosit na sobě jako začínající učitelka? Ráda nosím rifle, mikiny a tenisky a je mi jasné, že takhle už chodit nemůžu, ale co si teda mám koupit? Budu muset úplně překopat šatník a jsem bezradná. Problém je ještě v tom, že jsem trochu silnější, takže nemůžu nosit všechno. Moc děkuji za vaše rady. :)

A proč bys nemohla? Moje dcera teď jde do druhé třídy, má skvělou třídní učitelku (cca 30 let) a někdy v riflích chodí taky, někdy sukni. Ona je hodně sportovní typ (a hodně štíhlá), ale nosí normálně kalhoty. Doba se změnila - kostýmky netáhnou. Naštěstí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6661
31.7.13 16:19
@valkil píše:
K riflím místo trička nějakou halenku by nestačilo???
Máte ve škole nějaký dress code? Co to je za školu? VŠ? Soukromá?

Učitelka na VŠ? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10048
31.7.13 16:20

Záleží jaké džíny a trika to jsou. Na sportovním stylu není nic špatnýho, ale zase není uplně vhodný aby si tě pletly s učitelkou tělocviku (pokud jí nejsi) :mrgreen:
Já bych volila klidně pohodlné rifle, kalhoty a k tomu „lepší“ trička, tuniky, svetříky.
Kde budeš učit?? Ono je fakt že na žáky tohle taky dost působí… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
31.7.13 16:20

Rozhoduj se podle typu školy :) Třeba na základce to nemusíš řešit vůbec, na průmce taky ne, na gymplu už víc a na středním pajdáku tě zdrbnou tak jak tak :D No a na vysoké? Zase záleží na typu, já coby technický a přírodovědný typ potkala na výšce nejvíc mimoňů za celý život (a většina byla fajn).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
31.7.13 16:24

Díky za rady..:-) Budu učit za 2.stupni na základce. A co se týká toho mého stylu, tak jak jsem říkala - trička s nápisama (např. adidas), mikiny, rifle a tenisky. :-) Doposud jsem to nějak neřešila, když jsem chodila do školy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
31.7.13 16:29

Ahoj. Chodila jsem (na ZŠ) normálně v riflích, tričku i mikině. Rifle byly čisté, neděravé, tmavší. Trička lepší (většinou spíš halenky). Mikinu jsem nosila hlavně na chodbách při dozorech, když mi byla zima. Hlídala jsem si, abych nenosila stejné oblečení moc často nebo víc dní po sobě. Ať budeš chodit jakkoliv, děti si vždycky něco najdou ;). Mě se třeba jednou žák zeptal, jestli má nějaký význam to, že nosím bílé v úterý a modré ve středu, že si toho všiml :mrgreen:. Jsem sportovní typ, hubená rozhodně ne a v sukni bych se necítila dobře.

Tenisky jsem nenosila, ale ve škole se stejně budeš přezouvat, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
31.7.13 16:31

Tak moc děkuji, docela jsi mě uklidnila…:-) Já mám z toho tak dost stresu a ještě řešit co na sebe…:-( Když jsem ale byla na praxi, tak jsem viděla, že mladé učitelky chodí moc hezky oblíkané, proto jsem usoudila, že budu muset měnit :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30300
31.7.13 16:36

Taky učím na ZŠ a nosila jsem normálně rifle, tričko, svetr nebo mikina v létě sukni, šaty. Na rodičáky a na začátek a konec roku teda něco lepšího. Šatník začínám pomalu překopávat až teď, nějak si říkám, že už by to chtělo nějakou změnu, až se vrátím po letech z rodičáku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
31.7.13 16:36
@lucinienka píše:
Tak moc děkuji, docela jsi mě uklidnila…:-) Já mám z toho tak dost stresu a ještě řešit co na sebe…:-( Když jsem ale byla na praxi, tak jsem viděla, že mladé učitelky chodí moc hezky oblíkané, proto jsem usoudila, že budu muset měnit :-)

Moje starší dítě má za sebou první rok školní docházky, učitelku jsem viděla několikrát a krom odjezdu na ŠVP a návratu z ní jsem ji neviděla oblečenou jinak než v šatech :mrgreen:. Ale ona má super postavu a je fakt mlaďounká, tak proč ne. Pro mě jsou třeba kalhoty pohodlnější i proto, že když jdu suplovat tělocvik, nemusím se bát s dětmi popoběhnout ;).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1520
31.7.13 16:37

Choď v tom, v čem se cítíš dobře. Na základce tě stejně žačky zdrbnou, že chodíš nemožně oblíkaná, ať si vezmeš cokoliv ;) Nikdy jsem si nevšimla, že by většina učitelů řešila nějak svůj styling. Nejhorší to bylo na VŠ, tam bylo pár skutečných exotů, co by zasloužili zatykač od módní policie :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
31.7.13 16:38
@Peppa Pig píše:
Nejhorší to bylo na VŠ, tam bylo pár skutečných exotů, co by zasloužili zatykač od módní policie :mrgreen:

jj, u nás třeba sako a k tomu obyčejné letní kraťasy :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1520
31.7.13 16:40

@hkac Holt mají mozek na jiné věci než na módu, no :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zichisek
31.7.13 16:41

Jsem si vzpomněla na našeho fyzikáře, co chodil jen v dlouhém bílém laboratorním plášti a pod ním měl jen spodní prádlo. Bylo mu tak 65.
Jinak na základce bych chodila klidně v riflích, k tomu halenku, tuniku.Boty si budeš asi přezouvat, takže můžeš klidně v teniskách. Nebo balerinky.
V létě klidně šaty, sukně, i sportovní…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna zdravého obouvání

Ikona - Eva Žáková

Ing. Eva Žáková