Oblečky od sestry
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Nesinka píše:
Ja tedy taky dostala zadarmo od svagrove, ale vim, ze jinak by to prodala, takze kdyby si rekla cenu, byla bych jen rada. Takhle mam blbej pocitna druhou stranu nase veci poslu dal a nic za ne nechci, staci mi dobrej pocit, ze je nekdo vyuzije. Takze si nevyberes
Ber to tak, ze 20,– za kus je krasna cena a nemusis mit pocit zavazku.
asi jo, díky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vubec mi to neprijde blby. Pokud jsou to neobnosene veci, tak 20 CZK za kus je krasna cena. Ja mam v nejblizsi rodine zatim jedine dite, tak jsem si musela vsechno koupit. Nevidim duvod, proc bych to mela davat dal zadarmo. Bud si to necham nebo prodam dal. Pujcila bych jen veci typu monitor dechu, chuva, proste to, co se lehce neopotrebuje. Pujcila jsem vsechno obleceni zdarma jen znamym, kteri tesne pred narozenim druheho ditete vyhoreli.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To by měla sestra platit část tvé výbavičky jen proto, že porodila dřív jak ty? Všechno je drahé, a pokud si to oblečení sama poctivě kupovala, vůbec s jí nedivím.
Fakt záleží na vztazích v rodině. Mám minimálně třetinu oblečení od švagrové i tchýně, bylo by mi blbé za věcí od nich chtít peníze, takže já ji všechno oblečení dávám zadarmo. Navíc švagrová hlídá, pomáhá, vozí dětem dárky, bylo by mi trapné po ní něco chtít.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Moje sestra mi většinu oblečků koupila, ale je pravda, že ona ještě děti nemá a je po několika IVF, tak se vyžívá aspoň v tom mém. Každopádně za sebe mohu zodpovědně říct, že co jsme začali minulý týden s příkrmama, tak mi nikomu od 5měsíců už dávat nemůžeme natož prodávat ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ywett píše:
To by měla sestra platit část tvé výbavičky jen proto, že porodila dřív jak ty? Všechno je drahé, a pokud si to oblečení sama poctivě kupovala, vůbec s jí nedivím.
Fakt záleží na vztazích v rodině. Mám minimálně třetinu oblečení od švagrové i tchýně, bylo by mi blbé za věcí od nich chtít peníze, takže já ji všechno oblečení dávám zadarmo. Navíc švagrová hlídá, pomáhá, vozí dětem dárky, bylo by mi trapné po ní něco chtít.
já jsem ale psala, že jí za to něco dám, jen jsem chtěla vědět, jak to mají ostatní, to je vše ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Veru999 píše:
já jsem ale psala, že jí za to něco dám, jen jsem chtěla vědět, jak to mají ostatní, to je vše
Za sebe: kdybych byla ve stejne situaci se svoji sestrou, byla bych vdecna za takovouhle domluvu. Sice taky nemam rada, kdyz neco nevim dopredu a nekdo na me vybali sumu (stalo se mi jednou s moji kamaradkou, dle me trochu premrstila cenu, ale co se dalo delat, proste jsem zaplatila) ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj mě kamarádka prodala oblečení značkové po synovi je to nezničené a domluvili jsme se na ceně předtím a k tomu mi dala zimní bundu, čepice, trika, tepláky zadarmo takže myslím že je to ok za 20 kč/ks to je perfetní.
Já jsem po synovi dala kamarádce plnou tašku oblečení + zimní kombinézu nic jsem za to nechtěla a ona mi dala plno hovězího masa, jogurty, tvarohy, zeleninu, sýry mají bio farmu takže ona byla ráda a já také. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Beo ![]()
a švagrová mi také dala zimní bundy a plno bot nic za to nechtěla a já jí potom dala značková trika protože už mi byli krátká takže spokojenost ve všech směrech. A poprvé když mi kamarádka dala plnou igelitku oblečení tak jsem jí koupila nějakou kosmetiku a pro děti mlsky jako poděkování. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já průběžně dostávám hromady oblečení na malou od švagrové mé sousedky. Má přesně o rok starší holčičku a další mít nebudou. Vždy donese plný prádělní koš krásného značkového oblečení a chce za to někdy 500 jindy 1500Kč podle toho, kolik toho je.
Já všechno pěkné oblečení a potřeby pro mimi (kočárek, autosedačky…) schovávám až bude mít jednou brácha miminko. Budu moc ráda, když jim pomůžu, aby ušetřili co nejvíce peněz. Určitě po nich nebudu nic chtít. Už teď se těším, až jim dodávkou všechny ty krabice dovezu
![]()
- Citovat
- Upravit
Od sestrenky jsem dostala zadarmo 2 velke pytle a je mi to trapne, tak ji neco pro holcicku koupim, pripadne kdyby mela druhe, poslu ji to zpet.Od kolegyne jsem dostala hodne obnosene, tak jsem dala detem sladkosti a od kamaradky kupuji za cca 20 az 50 za ks
- Citovat
- Upravit
@Veru999 píše:
já jsem ale psala, že jí za to něco dám, jen jsem chtěla vědět, jak to mají ostatní, to je vše
Promiň, vyznělo to jako útok, to jsem nechtěla. Psala jsem příspěvek nadvakrát a takhle to dopadlo ![]()
Mně je sympatické, že si sestra řekla o peníze přímo a tím nedojde k žádným pomluvám, žes ji ani čokoládu nedala, jak to bohužel obvykle bývá.
Příspěvek upraven 22.10.12 v 13:14
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, dostali jsme od rodiny věcičky zdarma, až malá vyroste pošlu dál také věci po nás, nenapadlo by mne za to (po ridně) něco chtít ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ywett píše:
Promiň, vyznělo to jako útok, to jsem nechtěla. Psala jsem příspěvek nadvakrát a takhle to dopadlo
Mně je sympatické, že si sestra řekla o peníze přímo a tím nedojde k žádným pomluvám, žes ji ani čokoládu nedala, jak to bohužel obvykle bývá.Příspěvek upraven 22.10.12 v 13:14
to je pravda, já jsem to nechtěla zadarmo, to co dostala mě dala zadarmo a co si kupovala sama, tak za nějaký peníz.
Ostatní věci na mimčo si budu kupovat, jelikož ona má 5měsičního prcka, tak nemůže dát dál ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Veru999 píše:
to je pravda, já jsem to nechtěla zadarmo, to co dostala mě dala zadarmo a co si kupovala sama, tak za nějaký peníz.
Ostatní věci na mimčo si budu kupovat, jelikož ona má 5měsičního prcka, tak nemůže dát dál
Tak tohle mi přijde úplně v pořádku.
Jedna známá dostala od babičky vlastnoručně pletené svetříky a bačkůrky, a potom chtěla po vlastní sestřenici ( ta šikovná babička je jich obou) za tyhle věcí zaplatit ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Asi budu za sobecka,ale..my meli v rodine prcka jako prvni, tudiz nebylo po kom dedit, takze jsme vse kupovali. takze ja urcite vsechny veci v rodine rozdam, ale az po druhem ditku nebo tehdy, kdyz uz nebudeme planovat dalsi deti. v mezidobi urcite nebudu pujcovat.dost se snazim mit veci pekne a zachovale a obecne u nekterych vidim, ze to moc neresi a pro druhe bych chtela mit veci zachovane. treba bracha ted maji mimi, tak kdyz se mi neco libi nebo co potrebuji, s radosti koupim, ale sve si setrim. sobecke? samozrejme veci jako kolotoc, odrazedlo, chuvicku a veci podobne pujcim.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit