Oblečky od sestry

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9030
22.10.12 11:00

@Veru999 nene, je to normální.. švagrové platím všechno - sice třeba 10-30Kč za kus, ale platím všechno.. a ségra chtěla za věci kuchyňský robot (skoro 4000).. Takže je to uplne normální.. Známí si o peníze říkají natvrdo - dupačky za 50Kč, body za 30Kč…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75
22.10.12 11:05
@poosleda píše:
@Veru999 nene, je to normální.. švagrové platím všechno - sice třeba 10-30Kč za kus, ale platím všechno.. a ségra chtěla za věci kuchyňský robot (skoro 4000).. Takže je to uplne normální.. Známí si o peníze říkají natvrdo - dupačky za 50Kč, body za 30Kč…

díky, aspoň někdo to má stejně :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3030
22.10.12 11:08

Předáváme si se sestrou a peníze neřešíme, ani mě to vlastně nenapadlo. Jsem ráda, že plno věcí se ještě unosí, děti z toho rychle odrostou a je to nevyužité. Nejde jen o oblečky, ale i další potřebné věci spojené s miminkem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
191
22.10.12 11:08

Podle mě to teda normální není. Já mám kamarádku která má syna o půl roku staršího a dala mi kvanta věcí, a ona pak za tři roky porodila dalšího a já ji dala jakoby zpět ty její plus spoustu mých+ jsem jí k tomu přidala chodítko, hrací deky a spoustu takových věcí. Ty věci jsem ji DALA takže ani nepočítám, že je budu mít všechny zpět ale třeba až budu mít další tak mi zase nabalí to co se nezničili plus nějaké její. A v rodině jsme si dali vše zadarmo. Nechápu že si za to rodina bere peníze, ale asi je to o tom jak je kdo na co zvyklý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
711
22.10.12 11:09

Mě to přijde divný, teď jsem sestřenici půjčovala věci po prckovi. Nejdřív to ode mě chtěla odkoupit, ale to jsem rezolutně zamítla v naší rodině se to takhle nedělá. Navíc jsem zjitila, že jsem znovu těhotná, takže ty věci budu za pů roku zase potřebovat. Jo a nebylo to jenom oblečení, ale i monitor dechu, lehátko, odsávačka mléka atd. Tak nějak se počítá, že až mi to bude vracet, tak mi k tomu přidá, to co si ona dokoupila a já jí to pak zase vrátím, až to nebudu potřebovat (další dítě neplánujeme a ona jo). Jo a sestřenka kupuje našemu prckovi, docela velké dary (hrací deka, různé skládačky, xylofon atd) což já jí zase kupovat nebudu moci, protože ted jsme bez peněz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1769
22.10.12 11:13

Ja taky schovavam a nenapadlo by me chtit po sestre za to penize, ted jsem spoustu veci pujcovala i tetce ktera porodila a taky by me nenapadlo po ni neco chtit, jediny co mi zaplatila byl kocarek, prodavala jsem ho a ona si ho vzala. ale to je jediny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75
22.10.12 11:20

Asi máte pravdu :| ale už jsem zaplatila, je teda pravda, že jsem si myslela, že to bude nižší částka. Nechci sestře křivdit, ale nevím jestli to není tím, že přítel má dost peněz. Ale oni taky neobrací peníze, hold asi jí to příjde takhle normální. :roll: Díky moc za Vaše názory.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
22.10.12 11:23
@Veru999 píše:
Asi máte pravdu :| ale už jsem zaplatila, je teda pravda, že jsem si myslela, že to bude nižší částka. Nechci sestře křivdit, ale nevím jestli to není tím, že přítel má dost peněz. Ale oni taky neobrací peníze, hold asi jí to příjde takhle normální. :roll: Díky moc za Vaše názory.

No, tak uz to nevratis a oblecky vracet nemusis. Az prdola odroste, proste to taky nekde na bazarku poprodavas a neco se ti urcite vrati!

Pokud bych to brala od ciziho, tak castka je slusna! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1205
22.10.12 11:31

U nás by za to asi peníze nikdo něchtěl, ale bylo by mi to blbé, takže já bych dala..A hrozně ti závidím, já pro kluka dědit po nikom nemůžu, takže všechno použité musím kupovat po internetu a moc na tom nevydělávám :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucineeccka
22.10.12 11:34

No, tak já jsem své nejlepší kamarádce ty hezké věci prodala. :nevim: Dala jsem jí velkej pytel za 1500 za takovou cenu by tolik nekoupila ani na MMB.+ jsem jí dala další pytel na donošení zadara.
Divný mi to nepřijde.

• Citovat
  • Upravit
31287
22.10.12 11:35

Asi by mi nevadilo sestře zaplatit za oblečky, ale hloupé je, že ste se na penězích nedomluvili nějak dopředu, aby si věděla, do čeho jdeš. Pak může vzniknout takové trapno, že je ti blbý ty věci vrátit, že za takové peníze je nechceš třeba…

Já kamarádkám věci prodávám, ale rovnou dopředu řeknu, že chci třeba pětikorunu za kousek, aby se mi něco vrátilo, a ty opravdu pěkné a drahé věci (fusak, zavinovačky, boty a pod. ) dávám resp. prodávám extra.

a hrozně nerada si věci půjčuju, pokud to není něco „neroztrhatelného“ jako třeba odsávačka nebo nannynka. Mám pak za prvé bordel v tom, co je od koho a za druhé se bojim, že to zničím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lekno
22.10.12 11:37

Tayk jsem dávala dávám a budu dávat sestřenici - zadarmo. Prodávala jsem jen monitor dechu ( byl ještě v záruce) a lehátko…ale opravdu za málo.
Další děti už neplánujem a předpokládám, že až bude potřebovat sestra, tak jí zase vypomůže sestřenice :palec:

• Citovat
  • Upravit
722
22.10.12 11:40

Sestru nemám, ale co mě dají v rodině tety a sestřenice tak zdarma. Dokonce i brácha pro mé děti hodně nakupuje. Posílám dál kamarádkám též zdarma a teď jsem dala dvě kabele krásných věcí zdarma švagrové. Podotýkám, že mi za to sehnala z vděčnosti na zimu kombinézu pro malého. Tak jsem ráda, že nemusím shánět 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nesinka
22.10.12 11:58

Ja tedy taky dostala zadarmo od svagrove, ale vim, ze jinak by to prodala, takze kdyby si rekla cenu, byla bych jen rada. Takhle mam blbej pocit :( na druhou stranu nase veci poslu dal a nic za ne nechci, staci mi dobrej pocit, ze je nekdo vyuzije. Takze si nevyberes :-D Ber to tak, ze 20,– za kus je krasna cena a nemusis mit pocit zavazku.

• Citovat
  • Upravit
75
22.10.12 12:03
@Nesinka píše:
Ja tedy taky dostala zadarmo od svagrove, ale vim, ze jinak by to prodala, takze kdyby si rekla cenu, byla bych jen rada. Takhle mam blbej pocit :( na druhou stranu nase veci poslu dal a nic za ne nechci, staci mi dobrej pocit, ze je nekdo vyuzije. Takze si nevyberes :-D Ber to tak, ze 20,– za kus je krasna cena a nemusis mit pocit zavazku.

asi jo, díky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat