Oblečky od sestry
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Oblečky od sestry
Ahojda holky, chci se Vás zeptat. Čekám první mimčo, a sestra mě nabídla, že mě dá nějaké věcičky po jejich dětech. Řekla jsem jí, že si určitě nějaké vyberu a že jí něco za to dám. Tak jsem si vybrala, byla toho opravdu kupa cca 74ks a ona si řekla 1400,–. Samozřejmě nechtěla na tom vydělat, jen se chci zeptat, zda jste to taky některá takto měla? Já jen čtu, že všichni oblečky zdědily.
Díky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Věcičky po malé si schovávám a pokud bude mít ségra mrně dřív než já druhé, tak ji věcičky určitě nechám a ani by mě nenapadlo za to něco chtít. Spoustu věcí ona pro malou kupovala.
Asi záleží na vztazích v rodině.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já jsem švagrové nabídla, že si od ní věcičky koupím… řekla, že v žádném případě, že nám to dá zdarma.
Ale dopadlo to tak, že ty pěkné kousky prodala a nám dala jen to, co se jí prodat nepodařilo a za to bych ji fakt nic nedala.
Já poctivě schovávám věci do dceři i klukovi a až bude brácha čekat, tak jim to všechno dám a co se jime nebude líbit, ať vyhodí nebo prodají a koupí si něco hezčího.
Ale opravdu by mě nenapadlo chtít penízky.
Otázkou je, jak je na tom sestra s penězma. Ony ty věcičky na děti lezou do desetitisíců…
- Citovat
- Upravit
Po segre bych penize urcite nechtela, stejne tak vim, ze ona by je nechtela po me.
Proste by si to pobrala a az by jeji ditko odrostlo, zase bychom to zabalily a vzala by si to zase ta, ktera by otehotnela „porodila“ driv… ![]()
Ted jsem i pujcovala kamosce po male a penize jsem nechtela… vrati mi to, pokud neco znici, tak se domluvime az ta situace nastane. Sice nam za to nakoupila dobroty a mi kosmetiku, ale urcite ne v celkove hodnote, proste spise jako podekovani.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ne, po sestře bych peníze nechtěla, ani po sestřenici a nechci ani po kamarádkách. Nějaké pěkné věci si schovávám na třetí, něco jsem už rozdala neb sestra dítě neplánuje zatím as zaplavilo by mi to dům a peníze bych za to nechtěla. Ale například po švagrovi už ano, V životě našim děte nekoupil ani lízátko a ani k vánocům nic, což my jemu ano, takže jemu bych to rozhodně prodala, jestli vůbec bych mu to nabídla.
- Citovat
- Upravit
U nás se dědí zadarmo a věci si přehazujeme a točíme, jak do nich kdo doroste.
Zas když ti je sestra prodala, tak aspoň nemusíš řešit, jestli něco zničíš nebo ztratíš, můžeš si s nima naložit, jak chceš
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Máme známou - ta nám poslala spoustu věcí i beránkovej fusak - zadarmo, ale očekává se, že to co nezničíme zase pošlem zpátky plus něco navíc.. Nevadí mi to, naopak, spousta věcí se neprodá a takhle máme odbyt.. Plánují tam další miminka - velká rodina, věřící..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zas na druhou stranu, pokud má sestra hluboko do kapsy tak chápu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Platit za veci sestre?? to fakt ne, prijde mi to divny…No ja mam dve starsi segry a a krom jedny netere maji starsi deti nez ja, takze vecicky pujcovaly ony me a zpatky to ja zase davam nejmladsi neteri.Az budu mit dalsi ditko, zase si veci vezmu zpatky.
Nejstarsi segry nam stale dava male veci po svem synovi a nikdy za to nic nechtela.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Věci určitě nejsou jeté, jsou to opravdu ty malinký - vel.56 - 62. Se sestrou si myslím, že mám dobrý vztah, a peněz mají tak normálně. Ale je pravda, že ona má zvláštního přítele, tak třeba proto chtěla ty peníze, aby něco on neřekl, nevím no, už jsem zaplatila a mám to doma
Chtěla jsem vědět Váš názor a za to Vám děkuji.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hmmm, tak u nás to půjčování funguje i mezi kamarádkama. Když jsem čekala holčičku, tak kamarádka kluka. Takže jsme jen vyměnily krabice. Já jí klučičí ona mně holčičí. Teď má ty naše klučičí i její ségra a začátkem ledna se nám postupně začnou vracet, aby bylo pro mrně
A fakt jsme neřešili žádné peníze.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No já jsem dědila po kamarádkách zadarmo a buď to chtěly vrátit, nebo u jedné kamošky - dala mi toho mraky, si za to vybrala kabelku, protože děti už má velké. Já moc nechci věci na půjčení protože vždy zapomenu co je od koho a je v tom pak zmatek.
Ono záleží i v jakém stavu ty oblečky jsou a jestli třeba značkové, já jsem synovi nakoupila hodně a budu se snažit to prodat, je v tom hromada peněz.
Příspěvek upraven 22.10.12 v 10:50
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Veru999 Ale určitě si pořád ušetřila, protože je to spousty věcí za pěknou cenu, nové by to vyšlo mnohem dráž:)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My taky věci s bráchou „točíme“. Ale ono i záleží na tom, co je to za oblečení. Pokud to jsou značkové věci, které nejsou příliš levné, pak ségru chápu, že za to něco chtěla
Já třeba odmítám nakupovat po miminka nějak moc draze, když to vlastně ani neunosí. Znám spoustu maminek, co kupují drahé oblečení, protože ho pak chtějí prodat dál (a nebo si prostě velmi zakládají na značkách, viz má sestřenice, jejich celá rodina je označkovaná včetně spodního prádla
).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@elfans píše:
@Veru999 Ale určitě si pořád ušetřila, protože je to spousty věcí za pěknou cenu, nové by to vyšlo mnohem dráž:)
já vím a díky
jen mě to nějak pořád vrtá hlavou. Sestra je skvělá holka a není na peníze, nevím no.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit