Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj holky,mam asi blby dotaz,ale zajimalo by me jak resite ted oblekani tricek a trik.Myslim tim kdo uz nedavate bodicka,tak jestli detem pod trico davate nejaky natelnik nebo neco.Mala ted spoustu tricek zdedila,ale bohuzel zastrkane do kalhot ji vydrzi tak pet minut:)a hola zada se bojim nechat.(je ji rok).Delaji se treba natelniky malych velikosti?nemuzu nic sehnat.Dik za rady.
My dáváme pod všechno bodyčka, máme jich spoustu, mám jistotu že nelezou záda a nemusíme honit podolky do kalhot
Zatím to ani nehodlám měnit, dokud budou bodyčka dostatečné velikosti.
taky me to napadlo,jenze kdyz doma nosi jen body,tak ji prece nebudu davat jeste triko,jestli me rozumis.Spis sem to chtela nejak prohodit,ale to zastrkavani me fakt nebavi..
jasně chápu, ale právě kvůli tomu zastrkování dávám jedině bodyčko a navrch pak už můžu i něco jinýho. Máme bodyčka tenká i silnější, ty tenký dávám místo nátělníku a navrch normálně třeba košili nebo tričko, ty silnější dávám i samotný. Taky mám dvoje laclové kalhoty, z těch ty trika taky tak rychle nevylezou ![]()
My dáváme bodýčka, co jsou nahoře dělaný jako tílko. A nebo obráceně - dospod klasický tílko a navrch bodýnko. Teď už to jde, ale kolem 1,5-2 roku byl věčně na zemi a sbíral klacíky a kamínky, hrál si na písku a tak. Ale něco na ty záda to chce, to máte pravdu.
Taky o tom občas přemýšlím. Máme pár hezkých bodýček, ale od té doby, co je Lucinka bez plen, jsou naprosto nepraktická. Totéž lacláče ![]()
A holá záda řeším delšími tričky.
já bodyčka dávám taky pod všechno, nelezou mu záda a nemusím pořád zastrkávát triko do kalhot…
Ahoj, my máme delší nátělníčky, i na doma pod trikem, malá je aktivka a je pořád rozkasaná.
presne to jsem chtela vedet:)jen u nas nejsou k sehnani ![]()
vsem moc dik za rady,zolina
koukni třeba sem:
http://www.ekorodinka.cz/…ex-1-2a.html
my dostali jako dárek k narozeninám tyhle bodyčka v různých velikostech a verzích a nemůžu si je vynachválit
ty s krátkým rukávem používám jako nátělník hlavně na ven, ty s dlouhým rukávem i normálně místo trika a v tom froté overalku malá s oblibou spí
ahojky,
my měly bodíčka do té doby než začla být malá bez plenek. to pak jsou bodýčka fakt nepraktická. takže obyč trika, a zastrkávát:) no a ty trika čím delší tím lepší…
Ahoj, my od roka dáváme trička. někdy pod tričko dám košilku a někdy bodýčko. ![]()
Já jsem dávala bodyčka do té doby, než se malá začala učit na nočník (někdy kolem Vánoc). Doteď jich máme dost a dávám je především na spaní. Většinou je ale nezapínáme, ale i tak nevylézají, jak jsou dlouhá. Přes den dávám košilku, sháním co nejdelší a úzkou. Výborné mají v CaA, jsou z biobavlny, mají po dvou kusech za 150Kč (dohromady), jsou krásně na tělo a hodně dlouhé, zastrkávám je Anežce i do kalhotek, takže nelezou. Bodyčka jsou úžasná věc, ale při učení se na nočník spíš nevhodná. Teď už to zas jde, Anežka si ho umí sama rozepnout, takže se „obstará“ i sama, ale stejně jí je nezapínáme a zastrkujeme do punčocháčků. Naučila se i sedat si na nočník tak, že si předtím sama vyhrne bodyčko tak vysoko, aby si ho nenamočila
Jinak dřív jsem dávala bodyčka i pod trička, pokud bylo vedro tak jen bodyčka. Před rokem jsem byla s Anežkou v nemocnici pro podezření na zánět ledvin (naštěstí se nakonec neprokázal), a tak mám strach nechat ji s holými zády. Ta tílka mají v různých velikostech, ale jak jsou na tělo, tak se liší spíš délkou. Nakoupila jsem jich několik o různých velikostech a jsou opravdu hodně dlouhá, ta větší jí i koukají dole z kalhotek.