Odstavení 9ti měsíčního syna

82
13.3.09 09:28

Odstavení 9ti měsíčního syna

Hezké ráno, ráda bych vás zkušené maminky poprosila o radu. Malýmu bylo 9 měsíců a už od 8 měsíce se pomalu a jistě sám odstavoval. Nejdřív odboural poslední kojo přes den a teď co má rýmu tak i v noci nechce, pouští se hned. Prsa mám už skoro prázdna, dneska jsem mu v noci zkusila dát nabumbat čaje, napil se otočil a dál spal, takže hlad nemá jen tak 2× za noc žízeň.
Problém je v tom, že bych nerada zaváděla nějaké UM, pokud nechce prso pochybuju, že si vezme pro něj neznáme UM. Přes den spapá tak 200g jogurtu na večer 200g kaše. Četla jsem že, takhle staré mimi, by mělo mít přes den 500 až 600ml mléka a mléčných výrobků. Přemýšlela jsem tedy, že bych mu kaši zavedla i na snídani. Myslíte, že je to dostačující množství, nebo musíme dávat UM?
Děkuji za rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9867
13.3.09 09:51

Smím se zeptat, proč nechceš zavádět UM?

L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
82
13.3.09 09:59

No ono nejde ani moc o to že bych nechtěla, ale myslím, že by to prcek asi vůbec nepil, když nemá zájem ani o MM. Hodně holek odstavuje z vlastní vůle, takže prcci jejich mlíčko chtějí, potom přijmou i některé UM, ale náš malej nemá o mlíko vůbec zájem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
390
13.3.09 10:39

Nejprve to vyzkoušej. Třeba tě překvapí. Možná to mléko hned nebude chtít už kvůli toho, že má rýmu.
Můj malý přestal pít MM a bohužel nechtěl UM (žádnou značku, vyzkoušela jsem všechno), tak jsem to řešila mléčnou kaší, jogurtem a od roka tvarohem nebo sýrem. Taky dávám do každého příkrmu UM. Ale určitě nemá každý den tolik mléčných jídel, aby se vlezl do těch 600ml. Hlídám si, aby měl nejméně těch 400ml.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1762
13.3.09 10:46

Já bych taky rozhodně to umělé zkusila, i proto, že si myslím, že bude mít málo tekutin. No a když ho chtít nebude, tak ho dávej třeba do bramborové kaše a tak.
 Halka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
13.3.09 10:51

Naše malá přestala s MM v 8. měsících a hned jsem začala se Sunarem.
No on asi nechce mlíčko od tebe protože už je slabý. Takže pokud ti bude UM pít, tak bych mu ho dávala. Je tam spoustu vitamínů a minerálů :wink:
Já si třeba nedokážu představit, že bych dostala denně do naší Káti 500ml jogurtu. Kaše odmítá od jednoho roku.

• Citovat
  • Upravit
1752
13.3.09 10:59

Luciko, u nás je to podobné. Kojím jen 2 x denně a myslím, že toho moc nevytáhne. Večer má mléčnou kaši a přes den yogurt nebo mléčný dezert.

UM plánujeme určitě zkusit. V jedné diskuzi radila jedna maminka si vyptat vzorky UM v lékárně nebo u Mudry, aby snáz zjistila, co miminku chutná a nemusela kupovat plná balení. Každé UM má prý trochu jinou chuť.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
421
13.3.09 11:44

Holky, nemůžete přepočítávat UM na jogurt, jakože 500 ml UM je stejné jako 500ml jogurtu. Už si ty poměry přesně nepamatuju, ale mám pocit, že 500 ml UM má stejné množství vápníku a jiných látek jako 250 ml jogurtu. Takže pokud vám dítka nechtějí UM, tak by to měl nahradit jeden jogurt denně. Když dáte ještě na chleba sýr tak je to ažaž.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5579
13.3.09 11:49

Nase deti ani jedno UM nechtely, ani v kasi, takze jsem jim to nenutila a proste jsme jedli jogurty a obcas kasi a po roce jsem jim sem tam dala normalni kravsky mliko (kupujem v pet lahvi zeleny biomliko). A bohate jim to stacilo - je teda fakt, ze jogurty a lucinu od mala milujou.
A poskozeny nasledkem nedavani UM taky nijak nejsou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
13.3.09 11:56

a pokud opravdu nebude chtit UM,zkus Sinlac kasi,ta by mela mleko nahradit.
A pekny prehled vapniku je tady http://www.osteoporoza.cz/…-tabulka,tak mleko a vapnik nahrazuj jinyma potravinama,za chvilku mu bude rok a bude smet hnedle vsechno:)

• Citovat
  • Upravit
82
13.3.09 12:25

Holky děkuju za reakce. Magi s tím jogurtem si mě potěšila, malej ho má rád. Jinak dávám večer mléčnou rýžovou kaši od Nestlé, ale nevím jak mám dohledat kolik obsahuje mléka (UM), když udělám večer malýmu 200ml, jako kolik je tam tý rýže a mléka?
Um zkusím, ale nebudu nutit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
421
13.3.09 13:17

Luciko, to vůbec neřeš, kolik je tam mlíka a kolik rýže. Je to vyrobený tak, aby doporučená dávka na jednu porci obsahovala minimálně tolik vápníku, jako kdyby vypil jednu dávku UM. Pokud Ti denně zbaští jogurt a ještě mléčnou kaši, tak to opravdu stačí :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
236
13.3.09 16:02

Pokud chces mit doopravdy jistotu, jestli postupujes spravne s nahrazenim mlecne davky v MM s jinymi mlecnymi vyrobky, tak koukni na stranky www.kojeni.net - je tam krasna sekce o zavadeni prikrmu vcetne mlecnych, plus koukni do sekce databaze otazek a odpovedi, kde maminky velice casto resi stejny problem s dostatecnou mlecnou davkou v urcitem veku. Myslim, ze uz nemusis nahrazovat UM, muzes uz nyni davat mrnousovi jogurty, kasicky a mozna i zakysane vyrobky (tim si nejsem jista) a od roku je ta skala fakt uz hodne siroka - tvarohy, pudinky a vse z kravskeho mleka ovsem tepelne upraveneho. Neupravene kravske mleko se doporucuje az tak od 18 - 24 mesicu dle rodinne anamnezy - tj. potencialni alergie. Kravske mleko totiz obsahuje bilkovinu kravskeho mleka a ta je dost agresivni pro miminka a muze sama o sobe alergii vyvolat, takze na to pozor. Jinak tady nekdo napsal obavu, ze by mel prcek malo tekutin - to je nesmysl, vzdyt uz normalne muzes davat cajiky, vodicku, redene dzusiky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
minare7
20.5.11 10:38

Ahojky, nám sa stalo presne " to isté ". Prcka som plně kojila od narodenia a teraz / včera mal 9 mes./ sa úplne sám odstavil. Prso mu ponúkam večer, v noci a ráno a on proste nechce. Trošku mi to je na jednu str. Ľúto, ale na druhú str., on sám vie najlepšie, čo potrebuje. A tak som začala chodiť na cvičení, pijem minerálku hihi a pod. Kúpila som mu UM Hami2 / nevedela som, ktorú značku, ale má kaše od hami, tak som skúsila aj mlieko/ a našťastie mu veľmi chutí. Na UM strave nie je nič špatné. Tak sa toho neboj, chutiť mu určite bude. POtrebujú mlieko ževraj do 3ch rokov 8-o

• Citovat
  • Upravit
1227
20.5.11 10:49

náš malý byl taky dost dlouho kojený (do 15ti měsíců) a UM odmítal, tak jsem to prostě riskla, dávala ráno jogurt a večer kaši a občas zkusila udělat trochu UM, asi měsíc se ho ani nedotkl, ale potom mu přišel na chuť …
já bych mu UM zkusila nabídnout a pokud nebude mít zájem, nenutila bych a zkusila třeba po týdnu znova, třeba dostane chuť :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí