Malá "protestantka"

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
28
4.3.09 19:34

Malá "protestantka"

Ahoj mamči :D Potřebuji psychickou podporu. :lol: Začala jsem s naší 21měsíční Barunkou chodit na cvičení s dětmi. Neni to omezeno věkově a řekla bych, že je tam i pár dětí mladších. Na začátku cvičení je vždy tzv.kolektivní cvičení. Rozdělíme se do družstev a třeba běháme pro kuželky, kličkujeme mezi nimi atd.. Všechny děti mají alespoň snahu se o to pokusit. Naše Bára nemá trpělivost počkat, až na ni přijde řada, natož aby udělala, co se po ní žádá. Navíc kuželky dětem bere a hází je po zemi. Pak se po tělocvičně rozmístí různé nářadí a každý jak chce ho může využít. To už je v pohodě! :) Doufám, že časem si zvykne a nebudeme ta černá ovce cvičení. :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15674
4.3.09 19:51

Ahoj. S Anežkou jsem začala chodit na cvičení s dětmi zhruba ve stejném věku jako vy a vypadalo to, jak popisuješ, možná se zapojovala ještě míň. Trvalo jí dost dlouho, než začala dělat co ostatní, ale na tom cvičení většinou nebyla sama a hlavně to nikomu nevadilo, takže já jsem byla v klidu a Anežka nadšená. Chodit jsme přestaly, když jsem otěhotněla znovu a bylo mi moc zle, pak jsem potratila a začala chodit do práce. Občas tam Anežku někdo vezme, když je čas (cvičení je dopoledne v pracovní den) a Anežce se tam pořád moc líbí a často na cvičení vzpomíná. Spoustu se tam toho naučila a dokonce tety v jeslích se mě ptaly, jestli jsme s Anežkou někam chodily, že jí cvičení moc jde. Tak vydrž a pokud není větší problém, nevzdávej to. Nám hned na začátku říkala „teta cvičitelka“, že to nemáme hned vzdávat, když se dítě nezapojí. A měla pravdu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1762
4.3.09 20:22

Neboj, u nás to bylo stejné. Rozcvička muka a nářadí pak super. Holky jsou taky moc šikovné, je to velmi všestranné a já si to nemůžu vynachválit. Vydrž, ona si zvykne.
Sportu zdar!
 Halka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1293
4.3.09 21:57

Míšo :lol: :lol: jaj to znam.
Přesně jak píšeš.

My jsme začaly chodit na cvičení ve 2,5 letech, a to byl teda nářez.
Připadalo mi, že snad všichni kromě nás dělají to, co mají (když opominu jednoho chlapečka, který ze všeho nejraději seděl na švédské bedně, takže maminka trávila cvičení tak, že ho tam přidržovala, aby nespadl).

Naše malá lítala po tělocvičně - vždycky na jeden konec, tam se odrazila od žebřin, a zase na druhej konec…
když se mi podařilo ji nějakým způsobem zlákat do kroužku s ostatními, když se říkaly básničky, vydržela tam jen chvíli a zase zdrhla.
Upozorňuju, že hyperaktivní není.
Jen se prostě zrovna nechtěla zapojit do těch kolektivek.
Tak jsme chvíli nechodily, a začly zase za rok, a to už bylo trošku lepší, ale bohužel nějaké hry v kroužku jí stále nic neříkaly.
Jako že „teď na povel všichni děláme totéž“.
Jak se začlo cvičit na nářadí, byla v pohodě.
Pak jsem tam chodit přestala, protože začala chodit do školky, a tam už cvičila normálně s ostatníma…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3329
4.3.09 22:56

Asi se nemam michat do debaty, pac moje mala je o dost mladsi, ale mam uplne stejnou zkusenost… Zacaly jsme chodit cvicit sice uz ve trech mesicich, do doby nez zacala lizt to bylo v pohode :lol: (nemela kam zdrhnout), ale pak horor. Pak pres prazdniny nic nebylo a v 11M jsme zase zacly. A byly tam sice i starsi deti (13-20M), ale vsechny ty deti se zapojovaly a nase mala nic, ta tam porad litala a delala lumparny a vsechno mozne, jen ne to co ostatni :roll: az nekdy po dvou mesicich se tak asi pulku lekce zacala zucastnovat. Mam vitr jak to bude ted od pulky brezna, zacne chodit do jesli a doma se mnou teda pekne cvici :oops: a vzdycky me presvedci, ze zrovna nutne musime jit delat to co ona chce. To asi v jeslich nepujde :D
No nic, vlastne pripevek jaksi OT…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1293
4.3.09 23:09

hanucho myslim že kdyby u nás ve městě bývalo bylo cvičení pro děti mladší 2 let, měla bych to s naší malou stejné, jako Ty :lol: :lol: :lol: áááákorát že u nás je cvičení až od 24 měsíců :lol:
Ale neboj, síla smečky taky dělá svoje.
Naše malá potom ve školce zůstala chvíli v roli pozorovatelky (neprovozovala tam to lítání, ale všechno si okukovala), a pak se pomalinku začala zapojovat, ale nesmělo se na ni tlačit.
Což jsme si s paníma učitelkama vysvětlily - takže jsme ji nechaly ať si to „okouká“a ona si to pak jaksi vizuálně osahala a nakonec se zapojila k ostatním.
Stejně má ale hodně tendenci spoustu věcí dělat po svým.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28
5.3.09 14:24

Holky já vám děkuju za podporu :D :D :D Další cvičení je v pondělí a myslím, že už se nebudu cítit hloupě, když si Barunka povene „svou“. Moc děkuji a také přeji sportu zdar!!! :D :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4155
14.3.09 12:32

To jsem ráda, že nejsme vyjímka :lol:

Chodím s Anežkou na cvičení pro děti od jednoho roku a i přesto že jsem nečekala, že se hned zapojí do her, tak mě dost překvapila.

Pitrisek to vystihla přesně: Naše malá lítala po tělocvičně - vždycky na jeden konec, tam se odrazila od žebřin, a zase na druhej konec…

Jsme na tom uplně stejně, jen lítat po celé tělocvičně a hulákat (krásně se to tam odráží od stěn). Jediná další činnost, ke které se připojí je skákání do duchny a ted už i 2× prolezla tunelem bez toho aby se v prostředku zasekla a já ji dolovala ven :lol:

Jen doufám, že se to zlepší a budeme moc s ostatníma dětma i tancovat a tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí