Pokroucené nehtíky

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
4132
28.2.09 15:10

Pokroucené nehtíky

Ahoj, naše dvouletá dcerka má od narození na malíčcích u nohou dost pokroucené nehtíky. Na jednom jí dokonce roste pokroucený jako do tvaru obráceného písmene U a ještě ne směrem dopředu, ale nahoru. No nevím jestli si to dokážete představit:) Druhý je o něco lepší. Myslela jsem, že se to zlepší jak nožka poroste, ale je to pořád stejné. Nezarůstá to, nebolí, ale nedá se dobře ostříhat,vlastně se asi ulamuje sám, protože já vždy ustříhnu jen kousínek.Setkali ste se stím některá? Dá se stím něco dělat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
381
28.2.09 16:54

Ano, myslím, že jak to popisuješ, má naše malá něco podobného. Na malíčcích je nehtík maličký, že se ani pořádně ustřihnout nedá, a otočený trochu jako vzhůru. Já to neřeším, ostřihám, co jde. Bojím se, že to je dědičnost z mé strany, já mám nehet na malíčku taky mrňavý, zděděno zas po mé mamce, která má celé malíčky ještě menší než já a na konci jako zkroucené. Takže pokud to bude dcera mít podobné, nepočítám s tím, že by se to časem nějak výrazně lepšilo.
Nikdy mě nenapadlo se na to pediatra zeptat (dceři budou v dubnu taky 2 roky). Když s tím nejsou potíže, nějak nebyl důvod, brala jsem to jako danost. Jinak jsem zkoušela kromě nůžek i kleštičky na nehty, a těmi to šlo ustřihnout o něco líp, pokud se tedy Zuzka dala přesvědčit, aby se nemlela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1938
28.2.09 17:31

Tomasek ma taky ne zrovna rovne nehtiky. Na nozkach ma na dvou prstikach nehtiky ohnute dolu, tekze dostat se pod ne nuzkama je strasne narocne, zvlast, kdyz on jeste nechce, ale vzdycky to nejak ustrihnu. Myslim si, ze tezko se s tim neco da delat, tak to hlidam, aby to nezarustalo a vic asi delat nemuzu. Ale je fakt, ze jsem se MUDr. na to neptala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10813
28.2.09 18:44

ahoj myslim ze s tim tezko neco nadelas- ja je mam jakoby skroucene dovnitr- jakoze rulicka chi a tvdrsi a madlenka je ma po me no… ja je tak mam od malicka taky- jako nevadi to nicemu jen ej to jine no..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1752
28.2.09 19:39

Neřešila bych to, pokud jí to nedělá problémy, třeba pokud nemá okolí nehtíku zarudlý apod. Každej je přece trošku jinej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1293
28.2.09 23:36

no já to mám osobně od narození na malíčku u nohy a ještě k tomu to vypadá, jako že tam snad mám „dva nehty“ (prostě to roste rozpůlený).
a ta druhá „půlka“ neroste nikdy normálně dopředu, ale jen nahoru.
Grrrr eště že v létě existuje lak na nehty. To zalakuju a hotovo.

Pokud to nezarůstá, tak bych to holt nechala vždycky odlomit, no… deformace nehtů jsou různé.

Nejhorší co může být je to nechat trhat. To je totiž potom ještě horší protože se poruší lůžko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4361
1.3.09 20:26

Ahoj, já se přidávám, protože to mám podobně na jednom malíčku a malá to chytla taky na jendom :D takže je to asi normální, s doktorkou jsem to taky neřešila, hlavně když to nedělá problémy. Papa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí