Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj,mám takovej hloupej dotaz…do kdy jste měly pro děti v kočárku fusak???
Malýmu je 16 měsíců,včera nemrzo a já potřebovala fusak vyprat..Kuba dostal jenom deku a byl v pohodě…když jsem koukala po dětech,tak ho nějaký měly,jiný nee…jak jste na tom vy???
děkuju
![]()
Buď v klidu, já byla za exota, protože fusak jsem nevozila ani vloni v zimě, když se Jakub narodil, natož nyní. Jednak mi v něm nechce být, on totiž nechce být ani v tom kočáru. Myslím si, že když už je těch 10stupňů, tak stačí deka.
Ale záleží na každé mamince…
Ahoj, tak Ondra jeste fusak má, ale je o půl roku mladší a v kočárku hoďku (někdy dvě) v kočárku spí. Tvému malému je 16 měsíců, myslím, že nezmrzne
Ahoj,M.
My máme fusak ve sporťáku, ale nemáme nánožník. A je nám 8m, tak mi to nepřipadá moc. Malej rozhodně přehřátej není. ![]()
Ono se mnohdy podle jiných maminek řídit nedá, protože už jsem několikrát viděla v 15 C dítě narvané ve fusaku a maminka vedle něj v tričku…
Záleží na tom, jaký máš kočár. Já fusak vůbec nepoužívám, jen hrubší/tenší deku. Pokud je kočár dobře chráněný s nánožníkem tak bych cca od 5 C fusak nedávala, pod nánožník deku. Ale chce to zkusit a uvidíš.
Martina
Ahojky, tak u nás bylo včera (+8) a dnes kolem +6 a fusak jsem
Míšovi (přesně 2 roky) nedávala. Ale měl zmrzlé ručičky a to měl normálně rolák, svetr a teplou bundu a čepici a punčocháče a teplé kalhoty a teplé boty. Ale on je takový zimomřivý. Takže jemu asi ještě zase znovu dám.
Nicolce (5 měsíců) dala a byla v autosedačce, v ní fusak a pak ona oblečená takhle (bodyčko, dupačky, kalhoty, bunda s kožíškem a čepice) a stačilo jíto. Ani rukavičky neměla a byla teploučká pěkně. Takže je to asi opravdu o dětech- jak tu někdo psal.
Prostě zkus a uvidíš.
Martina
ahojky dneska jsme po dlouhe dobe vyrazili s golfkami,pri snehu jsme chodili pesky.Mel jen deku pod sebou a nanoznik.Ma radsi lehci obleceni a byl OK. Pokud bude nad nulou,uz davat fusak nebudu.
Ahoj, no to jste mě zaskočili s tím fusakem. Já fusak ještě používám.
Oblečen je takto:
body s dl. rukávem
punčošky, ponožky
flauš kalhoty
svetýrek
flauš mikinka
flauš čepička
fusak, slabší deka a nánožník (jane slalom)
Nepřebaluji ho moc?
V kočárku mi spinká dvě hodinky. Někdy je zpocený, někdy není.
A čepičku už dáváte slabší??
ahoj my fusak máme, ale ted jak se konečně trochu oteplilo tak ho už nepoužíváme, jinak když mrzlo tak jsem ho dávala, malej se mi z deky odkopává ![]()
kykoušek já oblíkám
body dl. rukáv
punčošky
kalhoty
mikina
bunda
boty
rukavičky čepička teplá
..Ahoj musím taky nakouknout jako zimní miminko…tudle mě totiž u doktora připadlo - že jsme ze všech nejvíc zabalení a navalení.
![]()
Tak já fusak ještě nechám, ale tu deku bych dala pryč. Já mám strach, aby mu nebyla zima, když tam dvě hodinky jen tak leží. A čepičku dáváte ještě zimnní?
Určitě záleží,jestli jdete ven na procházku a jste dobře oblečení, to už bez fusaku, jen s dekou.
Malá má 14 měsíců, spí v hlubokém kočárku (Roan Marita, při 81 cm se stále vejdeme), i 2 hodiny, takže máme fusák i deku.
Ale na oblečení body s dlouhým,tričko, tenčí svetr, tlustý svetr, punčošky a tepláčky + ponožky.Čepičku tlustou. Zpocená není, ani zmrzlá ne, tak akorát.
Taky se říká, že se kluci víc zpotí,takže brát to i podle tohoto.
Kykoušku, nabalenej moc rozhodně není… v kočáru leží a nehýbe se… že je občas zapocenej nevadí, spíš po rozbalení koukni, zda má teplé nožky… Fusak bych určitě nechala, v Jilemnici je ještě zima - nekoukala bych ani tak do kalendáře, spíš na teploměr… Já malýmu dávala fusak do + 10 stupňů, jakmile bylo nad deset, stačila deka…