Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Uvažuji, že koupím synům (2a5 let) stejné zimní bundy a kalhoty, ale manžel říká, že je to divné, když nejsou dvojčata. Oblékáte děti stejně? Děkuji za názor ![]()
@janikhlavik Naštěstí mám dceru a syna, tak to nemusím řešit, ale když jim třeba háčkuju čepice, tak mají podobné s využitím holčičích a klučičích barev (ačkoliv synovi by se růžová taky líbila, ale jsem zarputilá
)
No já mám kluka a holku, takže stejně oblečeni nechodí. Bundy bych klidně stejný koupila, ale jiné barvy
@janikhlavik mě to divný nepřijde, klidně bych jim koupila stejné bundy, já to taky dělala, ale to už je dávno ![]()
Mám děcka věkově hodně od sebe, navíc kluky a holku, takže ne, ale pamatuju si, že mě a ségru oblíkala mamka stejně (nebo do podobných věcí, jen jinak barevných) a já jsem to nesnášela ![]()
Se ségrou jsme o rok.
@janikhlavik Nekdy jo, libi se mi, kdyz maji treba stejny tricka ![]()
My jsme měli s bráchou třeba stejný kraťasy, prostě se nám oběma líbili. Naši nás nechávali podílet se na výběru oblečení, tak jsme občas měli to samý.
Stejne bych oblekala jen dvoucata, u sourozencu se mi to nelibi. ![]()
Mam dve deti s petiletym rozdilem a taky jim kupuju stejne veci, nejlepsi na tom mi prijde, ze nekde v cizim prostredi kazdy pozna, ze patri k sobe, pac si moc podobne na prvni pohled moc nejsou…
jim to nevadi, spis naopak a navic jim to spolu slusi ![]()
Příspěvek upraven 07.11.20 v 09:53
Moji kluci budou 13m od sebe, takže mladší bude nosit oblečky po starším. Pár body mám stejných v různých velikostech, takže když někam půjdeme, budu se asi snažit jim dát stejné oblečky. Manžel říká, že je to blbost, ale mě se to líbí. Já jsem matka a já děti strojím, tak to tak bude. Tečka ![]()
Ja bych jim obcas neco koupila, ale muzskymu se to nelibi, tak na to prdim, stejne ten mensi dedi po starsim, takze vlastne ve stejnem budou, akorat o rok pozdeji ![]()
Já mohu ze své vlastní zkušenosti říct, že když jsem jako dítě musela nosit stejné oblečení jako má mladší sestra, protože nám máma prostě ráda kupovala to samé, tak jsem to nesla hodně nelibě. Každý by měl být originál…
Nemám to ráda… Ale třeba kombinézu na zimu budou mít stejnou (nenašla jsem lepší
) a jednu košili, tu měl starší oblíbenou a nechtěl se jí vzdát, i když mu byla malám takže jsem koupila jemu větší, takže v tom jsou občas stejně oblečení… ![]()
@janikhlavik Ano oblékám holky stejně (3 roky a 18m), manželovi se to líbí, když mají stejné věci, mě taky, tak proč ne
- mají teda stejné hlavně trička, šatičky. Bundy a vršky ani moc ne, to mladší dědí a starší kupuju nové. Kalhoty občas taky mají stejné.
Příspěvek upraven 10.10.13 v 14:23
@jajjina píše:
Já mohu ze své vlastní zkušenosti říct, že když jsem jako dítě musela nosit stejné oblečení jako má mladší sestra, protože nám máma prostě ráda kupovala to samé, tak jsem to nesla hodně nelibě. Každý by měl být originál…
Tak tohle snad neni jen v hadrech, ne?
To bys musela mit osobniho krejciho ![]()
Ale pokud by to detem vadilo, nedelala bych to ![]()
Podle rozsáhlé norské studie mají nejstarší děti v rodině v průměru vyšší IQ než jejich mladší sourozenci. Důvod? Najdete na Instagramu.