Jaké jsou vaše děti sourozenci?

Lo
6285
21.9.13 09:49

Jaké jsou vaše děti? Sourozenci?

Ahoj holky, toto téma mě napadlo z jednoho prostého důvodu. Mám syna 7 měsíců a od malička je to zlatíčko ( doufám, že se to nezmění, maximálně až v pubertě :mrgreen: ) Ale vše zvládá skvěle, růst zubů, očkování, na hrací dece si vydrží hodinu sám hrát, spí mi v noci bez probuzení na mlíčko, vydrží 10-12 hodin vkuse, spí dost i přes den…skoro nepláče, i když rozčilovat se umí už taky dobře…nicméně je to nenáročné dítě, je hodnej a klidnej..a když mám takové první, upřímně říkám, že mám obrovský strach mít druhé :?
Bojím se, že mě můj malej moc „rozmlsal“ a druhé bude uřánek, nebude spát, bude se chtít nosti..prostě opak..mám strach, že bych to špatně zvládala :(
Proto se ptám, jaké jsou vaše děti? Jaké byly do toho roka? Úplně rozdílní? Nebo podobní? Děkuju :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7211
21.9.13 09:53

V sedmi měsících byl můj syn taky zlatíčko, vůbec neplakal nic. Teď je mu rok a je jak vyměněný, hodně řve, vzteká se, spí úplně jinak, je náročnější uspávání.

Proto vím že bych nechtěla děti rychle po sobě, kdybych otěhotněla v jeho, dejme tomu, 8. měsících tak bych si říkala jak to zvládnu a pak byla asi dost nemile překvapena :nevim:
Chci další děti, později a zatím se modlím aby byly jako miminka stejné jako prvorozený, ale to ti nikdo neřekne :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
alli_li
21.9.13 09:58

Kazdy ditko je. original.
Mam deti od sebe 15 mesic. Ted jim je tedy starsi dceri 3 roky a mladsimu budou v prosinci 2 roky.
Dcerka byla protivka kdyz ji rostly zoubky, spatne spala, je uvztekanejsi, tvrdohlavejsi zato si dokaze vse udelat sama a je hodne samostatna.
Syn krasne spinkal, je mazlivejsi, o zoubkach ani nevime, vztekne se jen chvilku a staci na nej houknout a mlci, je hodne zvidavy a technicky :-) Ale neumi si hrat sam - od mala je zvykly na segru, je hroznej mamanek i kdyz to v nem nepodporuju ale je schopny se mnou jit i na wc. :-)

Kazdy je jiny, kazdy ma svoji povahu - ktera krasne vystihuje jejich znameni ;-)

• Citovat
  • Upravit
Lo
6285
21.9.13 09:58

@Aletheia tak to si mě moc nepotěšila, snad mu to, že je hodný ještě chvíli vydrží..a co se týče dětí mít rychle po sobě, nechci, ani kdyby byl stále zlatíčko..až tak v jeho 3 letech :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lo
6285
21.9.13 09:59

@alli_li znamení? Můj je Ryba - 23.2. :))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6836
21.9.13 10:00

Malýmu je 11 měsíců a něco, takže skoro rok.Od narození luxusní dítě, ani jsme nevěděli, že ho máme. :lol: Žádné řvaní, koliky, uspávání, krásně jedl…Teď už si musí prosazovat svou(takže občas řev, když mu něco nechceme dovolit),ale pořád super. Má dva zuby, ani nevíme, že narostli. Předevčírem chytl rýmu a měl poprvé horečku. Musím říct, že to, jak v noci brečel pomalu každou čtvrt hodinu, mě úplně rozložilo :lol: Nejsme na to vůbec zvyklý. :lol: Jsem zvědavá, jaký bude, až začne chodit a mluvit.Taky jsem měla strach, že druhý dítě bude horší, ale nakonec zůstaneme u jednoho. Takže snad se to extrémně nezhorší. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8071
21.9.13 10:02

Rozdíly tam jsou, ale dá se říct, že byli všichni spíš klidnější, v noci neplakali nebo jen málo. A to mi tchyně vyhrožovala, že budu mít uřvance po manželovi. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10631
21.9.13 10:02

@Lo Mám to podobně jako ty. Malej je taky vesměs pohodář už má přes rok a je to zlatíčko. Ale samozřejmě taky umí zlobit, ale kdo ne že :lol:. Od malička s ním nebyly problémy, nosit nevyžadoval, spí taky krásně, vyhraje si hodně sám.. A taky často přemýšlím jestli by druhý mimi nebylo jeho opak :nevim:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7932
21.9.13 10:03

Tak já to musím zaklepat, starší byla naprosté zlatíčko zhruba do půl roku, pak začaly růst zuby, ale pořád oproti jiným dětem hodná a klidná, pak teda začalo období vzdoru, ale i tak si myslím, že to s ní souhrnně není nijak extra náročné (i když některé dny jsem z ní naprosto hotová :lol: )
do půl roku mi spala celou noc v tahu, pak se začala budit - nejdřív jednou, pak dvakrát, jednu dobu jsem ji kojila téměř nepřetržitě a pravidelně se v noci budila ještě nedávno :? teď to docela jde, tak 2× týdně se v noci vzbudí, tak si vlezu k ní do postele a jsem tam, dokud neusne…

bála jsem se, co druhé dítě, ale překvapivě je mladší dcera snad ještě větší sluníčko než ta první (ale zatím se ještě k zubům nepropracovala, tak uvidíme, jak to bude pokračovat) :lol:
je mezi nimi rozdíl 3 let (bez 5 týdnů), což je fajn v tom, že starší už se o sebe trochu postará, nemusím se bát ji nechat třeba chvíli v obýváku a jít malou do ložnice uspat, ale třeba spaní bylo těch pár měsíců po porodu dost špatné - starší se asi týden po mém návratu z porodnice rozhodla, že ji mimino budí, tak se přestěhovala do pokojíčku, manžel tam s ní asi měsíc spal, to bylo dobré, ale pak nastalo několikaměsíční období, kdy jsem v noci 2-3× kojila a tak 2× vstávala ke starší (která vyžadovala jen a pouze maminku) a to jsem se teda moc nevyspala :?

ona je to vždycky sázka do loterie, někdo má všechny děti zlatý, někdo všechny uřvaný a náročný, někdo to má namixovaný, no :nevim: když to nezkusíš, tak to nezjistíš :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lo
6285
21.9.13 10:04

@Tereza1986 Tak malý kvůli zubům proplakal jen jedinou noc a taky jsme byli vykolejený :mrgreen: a to proplakal z té noci tak 3 hodiny, tak ani ne celou noc…ale chudinkovi rostly 4 zuby zaráz :( Už je má venku..když mu rostly jedničky dole, téměř jsem o tom nevěděla..ted má 6 zubů a já si říkám, že to bude mít alespoň brzy za sebou :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6836
21.9.13 10:08

@Lo Náš je ohledně zubů dost pozadu :D Dolní mu začaly růst začátkem 11.měsíce. Snad i ty další budou ok. Bojím, bojím :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13943
21.9.13 10:09
@Lo píše:
Ahoj holky, toto téma mě napadlo z jednoho prostého důvodu. Mám syna 7 měsíců a od malička je to zlatíčko ( doufám, že se to nezmění, maximálně až v pubertě :mrgreen: ) Ale vše zvládá skvěle, růst zubů, očkování, na hrací dece si vydrží hodinu sám hrát, spí mi v noci bez probuzení na mlíčko, vydrží 10-12 hodin vkuse, spí dost i přes den…skoro nepláče, i když rozčilovat se umí už taky dobře…nicméně je to nenáročné dítě, je hodnej a klidnej..a když mám takové první, upřímně říkám, že mám obrovský strach mít druhé :?
Bojím se, že mě můj malej moc „rozmlsal“ a druhé bude uřánek, nebude spát, bude se chtít nosti..prostě opak..mám strach, že bych to špatně zvládala :(
Proto se ptám, jaké jsou vaše děti? Jaké byly do toho roka? Úplně rozdílní? Nebo podobní? Děkuju :)

Dcera byla pravý opak. Od malinka uplakaná, v postatě jsem ji nemohla na vteřinu odložit z ruky. To se zlepšilo po roce a půl, ještě víc po 2 letech, kdy už začala být samostatnější. Dneska je jí 5,5. Citlivá, až přecitlivělá je dodnes. Nicméně zuby a nemoci zvládala perfektně už od miminka, jen byla víc citlivá na moji přitomnost. Také ale byla klidná, na sebe opatrná, až gramlavá. Do ničeho se nepouštěla po hlavě a všechno nejdřív promyslela. Dodnes je taková.

Synovi je rok a čtvrt. Od miminka byl samostatnější, hravější a usměvavější. Hrát si sám uměl odjakživa, umí to i doteď. Nemoci a zuby zvládá hůř než dcera (no je to chlap no). Nicméně je to náročné dítě na moje nervy. Nejen že je vzteklý, když není po jeho. Ale nemá kouska sebezáchovy, takže ač si hraje sám, neustále musím být u něj, protože neustále někam šplhá. Chodí mi doma po oknech, po stole, po záchodovém prkýnku, věčně visí v umyvadle, na kočáru, na předíňové stěně, na židlích.. Katastrofa s ním.

Takže každé dítě mám úplně jiné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7631
21.9.13 10:11

Mám dvě děti, každé je úplně jiné :srdce: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
joaska
21.9.13 10:16
@Kaczenka píše:
Mám dvě děti, každé je úplně jiné :srdce: :srdce:

krásně a výstižně napsáno. :)
mám také dvě děti. Oba kluci, narození ve stejný den s rozdílem 24měsíců, tedy stejná znamení a každý je úplně jiný. a obě je miluju :srdce: :srdce:

• Citovat
  • Upravit
20155
21.9.13 10:25

@Lo Můj syn byl v prvním roce taky úžasný miláček dokonalý. Krátce po prvních narozeninách se z toho nevinného andílka stal člověk se vším všudy, s vlastními názory, vlastní osobností a nulovou trpělivostí, a já se dodnes nestačím divit, co za kvítí mi z něj roste, přesto pod tou rošťáckou slupkou je nejúžasnější chlapeček, jakého znám.
Druhá dcera je větší pohodářka než byl syn před prvními narozkami, takže by mě to mělo ukonejšit. Ale je v ní větší vnitřní energie a urputnost, takže se obávám, že po roce z ní vyroste ještě větší ďábel :lol:
Ale takhle se to brát nedá, nejsou to přeci naše panenky, jsou to samostatní noví lidé.. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Podle rozsáhlé norské studie mají nejstarší děti v rodině v průměru vyšší IQ než jejich mladší sourozenci. Důvod? Najdete na Instagramu.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin