Další dítě? Dilema

138
17.9.13 10:31

Další dítě? -Dilema

Ahoj holky, jdu se vám svěřit se svými obavami. Máme pěti skoro šestiměsíční holčičku a do 2 let chceme kupovat byt 3+1 s 1 velkou místností, která by se pak dala přepažit, aby z toho byl 4+1,kdyby časem byl přírůstek,(přítel nechce dřív jak za alespon 7 let :? ).Ale já dnes ráno našla na testu ducha 8o. Antikoncepci neberu ze zdr. důvodů, ale používáme kondomy, tedy asi párkrát se stalo, že jsme ho neměli, ale žili jsme bez anti. 5 let a nestalo se že by si přítel ani jednou nedal pozor.

Já bych vůbec nebyla proti mít další mimčo :), aspon by si pak spolu mohli hrát, když by byli takhle kousek od sebe :roll:…moje duše se v skrytu koutku pousmála, když jsem uviděla toho ducha :oops: :roll:…ale musela jsem ten pocit štěstí zahnat :,(..Nedokážu si představit jít na potrat. Já už jednou těhotná byla, cítila ty kopanečky, chodila do poradny, rodila a pak to dítě viděla :srdce:…bylo to pro mě to nejkrásnější období života a kdybych na ten potrat měla opravdu jít, tak bych asi pak musela brát nějaký antidepresiva a chodit k psychologovi, připadala bych si jak maminka, která o mimiko přišla :,( :,(.Napadlo mě, co kdyby už bylo na potrat pozdě…jak by přítel zareagoval, v 1. řadě by jsme se pohádali a pak se mi honí hlavou ještě jedna myšlenka, co kdyby po mě chtěl, at to miminko dám pak k adopci..zní to hodně hnusně a blbě ale on se staví k tomu druhému miminku takhle brzy opravdu hodně HODNĚ negativně a mám obavy, že by to mohlo i zrujnovat náš vztah, tím pádem by se mi rozpadla tolik vysněná rodinka :,( :,(. Chce dát prý všechno malé a nechce aby musela kvůli sourozencovi přicházet o spoustu věcí, co by jsme mohli koupit jen jí. Na to já mám ale zase úplně opačný názor, no nebudu to tady už rozepisovat. Chtěla bych tedy slyšet vaše názory, nevím si rady :,( :,( :,( Snad mě tady neukamenujete :(. Omlouvám se za případné chyby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
260
17.9.13 10:34

@Sakuram Myslím že pokud by se i stalo a partner stojí za to, smířil by se s tím že je mimi teď a né až za 7 let. Dyť přece jste 2 co jsou u toho

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7022
17.9.13 10:36

@Sakuram jestli byste další mimi stejne chteli neřešila bych to…prítel třeba zareaguje jinak než si myslíš a bude rád

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10942
17.9.13 10:37

@Sakuram Pravděpodobně budete dost mladí. K tématu antikoncepce se nebudu vyjadřovat, poněvadž bych ti nenapsala nic pěkného, pokud je to tak jak píšeš (i puberťák ví, že nechráněný sex je riziko a klidně stačí jen jednou si dát pozor).

Těhotná zatím nejsi. Až budeš, respektive to budeš mít potvrzené (žádní duchové), tak to řekni příteli a domluvte se. Nemaluj čerty na zeď. Už startuješ problémy a ještě jsi ani nevyjela z garáže…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
138
17.9.13 10:37

To ano, ale kdybych si tak jen mohla být jistá že se s tím smíří :(…ten potrat bych opravdu psychicky neunesla :,(..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
17.9.13 10:39

@Sakuram hele ta v první řadě, máš jen ducha.. nechci strašit, ale já ho měla taky a těhu odešlo… Kdy máš dostat MS? A přítel o tom duchovi ví? a co situace. na další dítko máte? :think:
A promiň, ale pokud tak moc nechce další dítě (ted), tak jste se měli pořádně chránit :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.9.13 10:41

@Sakuram Za sebe ti můžu napsat, že jsem nikdy v životě nespala bez antikoncepce, jen v době, kdy jsme se snažili o děti, tak antiko nebyla. První dítě na první měsíc pokusů…pak vždy kondom pokus o druhé dítě, opět po měsíci těhotná - skončilo ZT, po povinné přestávce opět další pokus o dítě, opět po měsíci těhotná, druhé dítě a o první menstruaci po porodu jsem běžela pro tělísko…
Takže tak…riskovali jste a to moc, že někdy kondom nebyl - na mém případě vidíš, že někdy to jde velice rychle a to je mi přes třicet :oops: a první dítě bylo těsně před třicítkou.
Rozmyslet se musíte sami, zvážit vše pro a proti, obávám se že potrat by mohl být pro Tebe konec s ním a druhé dítě pro něho pro konec s Tebou. Nebo taky ne…vše je na domluvě, držte se :hug:
nevím, co Ti přítel řekne, ale byli jste na to oba, on věděl že nic nebereš, takže kondom měl mít on, když chce dítě až za sedm let…

• Citovat
  • Upravit
951
17.9.13 10:41

@Sakuram Za to, ze si otehotnela, prece nemuzes jen ty. A nikdo te nemuze nutit se miminka vzdat. Urcite bych ale necekala naschval, az bude pozde. Proste bych manzela bombardovala argumenty proc si miminko nechat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9989
17.9.13 10:43

Prosím tě jaké dilema? Pokud už by tam to miminko bylo no tak prostě bude :) Dilema : druhé dítě x jen jedno dítě jste přeci vyřešili sexem bez antikoncepce :) Teď už není o čem přemýšlet - buď těhotná jsi a nebo ne.. Snad by tě nenapadlo jít v dlouhodobém partnerském vztahu na potrat 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
138
17.9.13 10:44

@Trojlístek mě je 26 a přítelovi 28. Mám i příznaky, chodím často čurat atp..a na testu byla slaboulinká čárka, tak komu by se takové myšlenky nehonily hlavou :nevim:…S přítelem to není vůbec jednoduché a jeho reakci si umím asi trošku představit :(.Když jsme se o tom druhém miminku bavili asi před měsícem, tak jsem ho ještě řekněme tomu ukecala na druhé miminko za 7 let :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16908
17.9.13 10:46

@Sakuram předně, ten duch je opravdový? aby jsi se netrápil třeba kvůli špatnému testu ;) máš někde fotku? :) co se týče miminka, člověk míní a život mění, děti jsou požehnáním pro ty co je mít nemohou a ti co je mít mohou a kdykoliv, tak si toho neváží-netvrdím, že je to Váš případ, na nikoho neukazuji ;)pokud se nechráníte tak musíte oba počítat s touto variantou, protože stát se to může kdykoliv, myslím, že kdyby byl přítel tak moc proti, chtěl by důraznější ochranu a trval na tom, chlap, který dítě nechce, se chová jinak ;) zkus mu to opatrně naznačit a uvidíš, ale pokud jste spolu tak dlouho a milujete se, a vzájemně podporujete, tak se určitě k tobě neotočí zády, jste v tom přece spolu :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1911

@mater - naprosto souhlasím ;)!Možná Tě překvapí a když ne tedˇ, tak pozdějc ;)!Netrap se dopředu :hug:!!!Jinak chlapi a jejich názory :zed:!Já jsem ráda, že budeme mít holky tak blízko u sebe :dance:!A do dvou let se můžete v klidu stěhovat a budovat i ve čtyřech!!!
Džím paceny!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2616

To nejcennější, co svému dítěti můžeš dát, je sourozenec. NIC NA SVĚTĚ mu to nenahradí. Ani větší pokojíček, ani víc hraček, ani lepší kolo, ani 25 kroužků. Ke zbytku se nevyjadřuju. S kým zakládáš rodinu je tvoje věc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10942
17.9.13 10:48

@TýnkaK Napsala jsi to moc hezky ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silwinka87
17.9.13 10:48
@Sakuram píše:
@Trojlístek mě je 26 a přítelovi 28. Mám i příznaky, chodím často čurat atp..a na testu byla slaboulinká čárka, tak komu by se takové myšlenky nehonily hlavou :nevim:…S přítelem to není vůbec jednoduché a jeho reakci si umím asi trošku představit :(.Když jsme se o tom druhém miminku bavili asi před měsícem, tak jsem ho ještě řekněme tomu ukecala na druhé miminko za 7 let :roll:

Prosím tě, ale bavit se o tom a držet v ruce pozitivní těhotenský test jsou dvě odlišné věci..Holt se stalo, že to přišlo dřív, ale to neznamená, že je to tvoje vina..On u toho byl taky, né? A každý kluk v 7 třídě ví, co následuje po nechráněném sexu..
Nejspíš bude chlapec trochu v šoku, ale bude se s tím muset smířit..Jedno už doma máte, tak přece to druhé nehodíte do kýblu jen proto, že přišlo dřív, než bylo naplánované..

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Podle rozsáhlé norské studie mají nejstarší děti v rodině v průměru vyšší IQ než jejich mladší sourozenci. Důvod? Najdete na Instagramu.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin