Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@atominnka Minulí měsíc jsem to dostala poprvé (kojím). A měla bych to dostat za 2 dny a dnes mě bolí v podbříšku ale to mě bolelo i při prvním těhu. před MS. Přítel o tom neví a finančně si myslím že by se to zvládnout dalo.
Ano s tou antikoncepcí mate všichni pravdu, spoléhaly jsme hold na to že když to šlo takhle 5-6 let tak proč by to nešlo dál, když si bude dávat opravdu pozor…ale jestli nebyla v kondomu dirka, tak nevim
no každopádně se asi nemůžu až tak divit že… je mi to jasné…
@Sakuram V žádném případě tě nechci stresovat, jen taková rada. Hlavně se chovej normálně. Nejste a nebudete nijak poznamenaní. Před přítelem se nějak psychicky neslož, počítej s tím, že chlap když dítě nechce, tak řekne v první návalu leccos, klidně i to, že jsi to na něj nachystala.
Seber se, chovej se jako matka, která čeká druhého potomka, (když to tedy tak víš) a nevymýšlej tragédie, které ještě nenastaly.
@TýnkaK Mám taky tokoví názor, já bych to miminko hrozně moc chtěla, no asi si půjdu koupit další těhotenský test, at vím na čem jsem. A pak budu dál řešit…mám opravdu strach z jeho reakce… platila bych zlatem za odpověd jako úsměv…
@Trojlístek píše:
@Sakuram V žádném případě tě nechci stresovat, jen taková rada. Hlavně se chovej normálně. Nejste a nebudete nijak poznamenaní. Před přítelem se nějak psychicky neslož, počítej s tím, že chlap když dítě nechce, tak řekne v první návalu leccos, klidně i to, že jsi to na něj nachystala.Seber se, chovej se jako matka, která čeká druhého potomka, (když to tedy tak víš) a nevymýšlej tragédie, které ještě nenastaly.
skvěle napsané..
@Sakuram píše:
Ano s tou antikoncepcí mate všichni pravdu, spoléhaly jsme hold na to že když to šlo takhle 5-6 let tak proč by to nešlo dál, když si bude dávat opravdu pozor…ale jestli nebyla v kondomu dirka, tak nevimno každopádně se asi nemůžu až tak divit že… je mi to jasné…
Asi takhle, je mi jasné, že tys chtěla dítko dříve a partner ne, takže ten kdo měl řešit pořádnou antikoncepci je partner a pokud to nedělal, tak se holt musí smířit s tím, že se dítko povedlo teď.
@Sakuram píše:
@TýnkaK Mám taky tokoví názor, já bych to miminko hrozně moc chtěla, no asi si půjdu koupit další těhotenský test, at vím na čem jsem. A pak budu dál řešit…mám opravdu strach z jeho reakce… platila bych zlatem za odpověd jako úsměv…
Tak na to se nespoléhej, pro každého chlapa je to trochu šok..Kor když je to nečekaně..On to zvládne, bude muset.Je dospělí..
A ty..Udělej další test, za dva dny zase, jenom abys věděla jestli čárka sílí a hlavně klid matko ![]()
@Sakuram
hele, s tou antikoncepci - stane se no. ja jsem se i bez HA uspesne vyhybala otehotneni 13 let, myslela jsem si, ze to mam v maliku. a po prvnim diteti stacil jeden (opravdu jeden) nechraneny sex v dobe, kdy jsem si prave myslela, ze otehotnet nejde a samozrejme jsem byla tehotna. jeden „pokus“ a to mam pres 30, partner pres 40.
ted hodne uprimne: me to zdesilo daleko vic nez partnera (ted to bere s usmevem od zacatku) a prestoze o potratu jsem nikdy neuvazovala ani chvilku, tak zadne nadseni to taky nevyvolavalo, zpocatku jsem to dokonce obrecela a trvalo mi v podstate par mesicu se zacit tesit.
takze se priprav na to, ze partner opravdu radosti skakat nebude a ze to muze trvat hodne dlouho nez si na to myslenku zvykne. ono kdyz ma clovek v hlave nejake plany a ty se najednou zhrouti, tak to neprejde za 3 dny. a to matka jeste ma tu vyhodu, ze ji zapracuji hormony, casem to dite citi atd. takze ten vztah se tam buduje snaz.
Příspěvek upraven 17.09.13 v 11:02
Promin, ale jestli jste chtěli druhého potomka pozdeji měli jste se chránit jinak mít 2potomky +-14měsíčním odstupem je šílenost…jinak řekni mu to a uvidíš i když podle mě za reaguje šokovaně, ale pak se bude těšit a i když je budeš mít s takovým odstupem tak nemáš jistotu že si spolu budou hrát a budou mít skvělý vztah…když budou potom obě děti dospělé tak ani nezaeží na věkovém rozdílu dle mě si v dospělosti rozumí at jsou od sebe 2roky či 7let, ale v děství nemáš žadnou jistotu že si spolu budou užasně hrát to spíš těch 7let kdy mala bude velká segra a bude chtít pomahat a budeš mít klid a pohodu na vychovu dalšího prcka, protože ted no něchtěla bych to nikdy zažít mít skorodvojčata
@Trojlístek Děkuji za pěkný komentář
…snad to dopadne jako příběh s dobrým koncem
.
@Sakuram Jo a jen tak mimochodem, my se o první aktivně snažili 8 měsíců… to druhé je jen tak mimochodem na jeden pokus.
@Sakuram, hele, schválně jsi to neudělala (že bys jako na tajnačku přestala brát antiko), že se zrovna milujete bez kondomu, věděl, byl taky u toho, pustil to do tebe on.. Prostě se to mělo stát, tak se to asi stalo a pokud na potrat nechceš, nikdo tě nemůže nutit. Ty bys to odnesla psychicky (věř mi, že bys do konce života věděla, kolik by zrovna tomu nenarozenému děcku bylo a který měsíc by mělo narozky), ty riskuješ zdravotní komplikace spojené s interupcí.. Pokud se na to materiální jen nevymlouvá, až ho to druhé po narození taky chytne za srdce, bude chtít dopřát maximum oběma. A děti navzájem se obohatí víc, než kdybyste do hraček a jiných věcí vráželi miliony. Ale děti 15 měsíců od sebe je hukot, na to se připrav
Držím palce a hodně štěstí přeju. ![]()
@lekarnicka28 Děkuji
, máš naprostou pravdu, na potrat za žádnou cenu, ale co kdyby ta cena měla být náš vztah? to bych si to pak s dvouma malíma dětma mohla jít hodit..
Je to dar, ale chlapy to vidí asi jinak
…
@Sakuram, a ještě příběh s dobrým koncem. Kamarádky manžel nechtěl 2. vůbec. Skoro po 3 letech ho ukecala, tedy spíš umlčela. Zjistila během dvou týdnů, že 3 kamarádky čekají druhé, tak ji to žralo a týden s ním nemluvila.
Tak nakonec kývl a šli do dalšího IVF. A na 2. UZ doktor řéká - tak tady je jedno, aaa tady máme druhé
Kamarádka v šoku a manžel? No ten s ní komunikoval jen minimálně celý první trimestr, celý druhý dělal, jako že těhotní nejsou a celý 3. na ní štěkal, že nezvládá jedno dítě a chce další dvě.. No a teď už je v poho, holky by nedal a stará se stejně jako o první. ![]()
Ne všechny životní plány člověku vyjdou tak jak si je vysnil - podle popisu vyloženě žádný sociální případi nejste, dítě uživíte
a než bych začala řešit co by kdyby, tak bych si o tom nejdřív promluvila s partnerem - pokud je to chlap co k čemu tak se k tomu postaví čelem - vždyťř to není žádná tragédie - akorát byste trochu změnili plány - navíc ani těhotná nakonec být nemusíš - čert ví jak se těhotenství bude vyvíjet
Podle rozsáhlé norské studie mají nejstarší děti v rodině v průměru vyšší IQ než jejich mladší sourozenci. Důvod? Najdete na Instagramu.