Další dítě? Dilema

Napsat příspěvek
Velikost písma:
17715
17.9.13 11:13

Každopádně, jestli těhu jsi tak na můj názor hodně brzy, budeš mít doma pěknej masakr. Ony jsou pěkné ty myšlenky na druhé, když máš doma v podstatě ještě mimino, které skoro nic nedělá :lol: no však uvidíš sama. Užij si to :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
138
17.9.13 11:15

@lekarnicka28 :mrgreen: Taky pěkné :mrgreen:…takhle by se asi přinejlepším zachoval ten můj. No nic holky já jdu do drogerky nakoupit hromadu testů a pak dám vědět :lol:, ještě dnes si udělám aspon jeden

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12658
17.9.13 11:15

@lilie12 neviem preco by tento vekovy rozdiel bol silenost, mam brat o 7 rokov mladsiehi a nijak ma rola starsej sestry nenadchla, ;-) myslim ze v tomto je akekolvek pausalizovanie blbost ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
17.9.13 11:16

@Sakuram pokud tu MS nedostaneš, udělej si další test a pak mu to řekni co nejdřív ;) před Ms bych závěry zatím nedělala (jelikož vím, jak to dopadlo u mě).
asi bude v šoku, možná ti řekne, žes na něj ušila boudu… No, jen ty víš, jak to bylo a věřím ti, žes to neudělala schválně - ono jak taky, když HA nemůžeš brát, tak to partner na 100% ví a má se podle toho zařídit :nevim:
asi budu za rýpalku, ale když jste dítě nechtěli, tak proč si děláš test už před MS? Tos to těhotenství poznala takhle brzo? to mě jen tak zajímá :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6051
@lilie12 píše:
Promin, ale jestli jste chtěli druhého potomka pozdeji měli jste se chránit jinak mít 2potomky +-14měsíčním odstupem je šílenost…jinak řekni mu to a uvidíš i když podle mě za reaguje šokovaně, ale pak se bude těšit a i když je budeš mít s takovým odstupem tak nemáš jistotu že si spolu budou hrát a budou mít skvělý vztah…když budou potom obě děti dospělé tak ani nezaeží na věkovém rozdílu dle mě si v dospělosti rozumí at jsou od sebe 2roky či 7let, ale v děství nemáš žadnou jistotu že si spolu budou užasně hrát to spíš těch 7let kdy mala bude velká segra a bude chtít pomahat a budeš mít klid a pohodu na vychovu dalšího prcka, protože ted no něchtěla bych to nikdy zažít mít skorodvojčata

proč je 14 měsíční odstup šílenost? znám rodinu kde to tak mají a není žádný problém - zase si to miminčí náročné období odkroutí dřív a dřív je pak rodina mobilnější - nemusí se s odrostlým a samostatným dítětem vracet zpátky k „bodu nula“ :nevim: :nevim: u větších věkových rozdílů člověk zase bojuje s jinými věcmi - žárlivost atd… všechno má svoje…takhle se i dřív může vrátit do práce

Příspěvek upraven 17.09.13 v 11:17

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27259

@Sakuram můj názor je ten, že pokud souložíte oba vědomě bez ochrany, tak musíte oba nést následky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
138
17.9.13 11:17

@viky23 To já si to uvědomuji, sice asi uuplně nevím co mě čeká :lol: ale radši at me zmasakrujou děti, než myšlenky na potrat a co jsem to udělala, že jsem dala pryč svoje dítě :( nebo aby to nebyli děti jako v příběhu od lékárničky :mrgreen: to by pak byl teprve masakr :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17715
17.9.13 11:19

@Sakuram na potrat bych samo taky nešla, ale budeš to mít hodně hodně těžký :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
138
17.9.13 11:21

@atominnka Mám příznaky..aspon se mi to tedy zdá..chodím hodně často čůrat, je mi jakoby na mě něco lezlo atp… možná si to jen vsugerovávám, nebo mé druhé já by nejradši chtělo 5 dětí za sebou :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4724
17.9.13 11:21

@Sakuram, my se strašně pohádali při snažení o druhé. Fakt hodně, nejvíc za tu dobu, co se známe.. Skoro jsem si říkala, jestli druhé nenechat být a odložit. Jenže já ho chtěla kvůli sobě i prvnímu, aby nebyl jedináček a uvědomila jsem si, že i kdyby mi tenkrát někdo řekl, že se budu za pár let rozvádět, že do toho druhého stejně půjdu. A zabít své dítě kvůli pohodlí chlapa? Nikdy! Nemyslím si, že to bude tak horké, stalo se a může ze to stejnou měrou jako ty. Měl by se k tomu postavit jako chlap a ne srab. Pokud by ale došlo na nejhorší a chtěl vás přece jen opustit, protože máte druhé, tak je to deb*l a dle mně to není chlap, co by za to stál. Ale jestli je normální, tak ono ho chytne za srdce.. holčičky to s tatínky umějí a syna ještě nemá. Ale budeš se muset obrnit na celé těhotenství a na stěžování a obavy, jak to zvládneš, a na povzbuzení si najít někoho jiného. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3733
17.9.13 11:24

@Sakuram no uvidíš, jak to bude každopádně…pokud by to těhotenství nebylo, tak pořádna rozmluva nad antikoncepcí do budoucna ať neřešíš ducha za měsíc nebo dva…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
17.9.13 11:28

@Sakuram jojo, taky jsem kolem půlroka malé měla období, kdy jsem chtěla další dítě a HNED :lol: akorát já dostala první MS až 15m po porodu a brala jsem od šestinedělí HA, takže příznaky nebyly :mrgreen: I když zpětně jsem ráda, že jsme s druhým počkali a budeme mít rozdíl 3roky :-) ale i těch 14m se určitě zvládnout dá a má své výhody ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5829
17.9.13 11:35

@Sakuram nepročítám reakce ostatních, ale nechce se mi věřit, že když už spolu máte jedno a klape vám to, že by po tobě chtěl potrat. jestli takový opravdu je, tak já bych ho za manžela fakt nechtěla. :roll:
pokud se něco takového stane, a není to v plánu, tak se k tomu musíte holt postavit čelem. my taky nemáme teď třetí, ale kdyby přišlo, tak by přišlo. :nevim: a taky bych byla spíš ráda :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25123
17.9.13 11:37
@lleennttiillkkaa píše:
@Sakuram můj názor je ten, že pokud souložíte oba vědomě bez ochrany, tak musíte oba nést následky.

souhlas

@vopičkaa no tak s těmi věkovými rozdíly bych to teda rozhodně nepaušalizovala…není pravda, že když jsou blízko sebe, že si spolu automaticky budou hrát a budou si rozumět…stejně jako není pravda, že když jsou víc od sebe, tak si hrát či rozumět nebudou atpod…stejně jako není pravda, že je rodina mobilnější :roll: či že s větším věkovym rozdílem řešíš žárlivost atpod…mám kluky od sebe 7 let a žárlivost sem teda nikdy neřešila :lol:..co spíš řešim, že se občas perou a odtrhávám je od sebe :mrgreen: a pak se zas pro změnu úžasně objímaj…

k zakladatelce…přijde mi, že maluješ čerta na zed´příliš brzo, vpodstatě ani nemáš potvrzené, jestli těhotná vůbec jsi…až to budeš mít potvrzeno, tak to teprve s přítelem řeš a pokud za něco stojí, tak se k tomu postaví jak píše @lekarnicka28 tedy jako chlap, v opačným případě není o co stát…

Příspěvek upraven 17.09.13 v 11:38

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31278
17.9.13 11:38

Heleď nesundávej kalhoty, když brod je ještě daleko.
Máš to dostat za dva dny, máš za sebou sotva první menstruaci od porodu, tak to tělo taky může dělat lecjaké švíky a to, čeho ty se bojíš jako příznaků těhotenství (protože máš špatné svědomí z nedokonalé ochrany) může nakrásně být i PMS.
Duch na testu nic neznamená, takových duchů bylo, někdy je to chyba testu, někdy člověk vykouká čárku, kde není, někdy to odejde se spožděnou MS.

Každopádně pokud tvůj chlap není úplný vůl, tak se s tím popasuje, dvě děti není zase taková tragédie, pokud vám to jinak klape a nebude pro vás druhé dítko znamenat, že se padnete hlady, tak tě přes tvůj nesouhlas snad na potrat nepožene…

Takže doufej a propříště se líp chraňte ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Podle rozsáhlé norské studie mají nejstarší děti v rodině v průměru vyšší IQ než jejich mladší sourozenci. Důvod? Najdete na Instagramu.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin