Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Proboha, co řešíš! Dítě je dar, o tom by tady mohlo hodně holek vyprávět. Budete mít kde bydlet a druhé dítko jste stejně plánovali, i když později. Bude to dobré, neboj, však to tatínek rozdejchá.
Tak jsem asi plašila zbytečně
a toho ducha tam vykoukala, dnes jsem si dělala ještě jeden, protože bych to do rána nevydržela a tam byla opravdu jenom ta jedna čárka…no každopádně udělám vše proto, aby se to už neopakovalo
a pozdější plánované těhotenství, si mohla vychutnávat plnými doušky i s radostí a nadšením partnera
. Ale napadlo mě, jestli mi nezůstala těhotenská cukrovka když tedy chodím často čůrat, hodně piju, hodně jím a hubnu… to vše jsou příznaky cukrovky
.No mám se objednat 6 měsíců po porodu, tak zítra tam volám a doufám, že to nebude ani ta pitomá cukrovka
![]()
Mimochodem před otěhotněním jsem vážila 53 kg (vždycky jsem byla hubená a to jsem mohla žrát jak mlejn, jeden čas jsem z toho mívala i depky…
),na konci těh. jsem vážila 62 kg a ted mám pouhých 46 kg
…jím i poměrně velké porce a stejně mi jde váha dolů…připadám si jak anorektička a stydím se za sebe
.Ted jsem posledně vynadala jedné paní v krámu, když si stěžovala prodavačce, jak je tlustá že at se podívá na mě, jak jsem vychrtlá a nemůžu přibrat, kde je jako tlustá a že vypadá dobře. Co bych dala za to mít alespon 10 kylo navíc…tak jsem jí aspon potěšila a měla jsem dobrý pocit že jsem jí doufám trošku zvedla sebevědomí
. Někteří mi ani nevěří že je dcera moje a myslí si že jen někomu vozím, to bych v tu ránu vyskočila z kůže!!
A když jsme s přítelem na návštěvě u jeho babičky, kde se schází celá jeho rodina, tak mají narážky na to, že nesladím, protože přeci držím dietu abych prej nepřibrala atp..
(mmch. všichni jsou oplácaní). Už raději nechci ani vycházet ven..
věci na mě visí vzhledem k mé výšce(165-167 cm) jsem opravdu vychrtlá a ztratila se mi i prdel!
![]()
Omlouvám se, že si tu vylévám své mindráky, ale trošku se mi ulevilo. A všem co si myslí že jsou tlustí vzkazuji: Když jsem jsem byla těhotná a trošku oplácanější, tak jsem se cítila konečně jednou jako ženská! Tak budte sami sebou a pyšněte se svými ženskými tvary!
Ženská má být mlíko a krev, ne kost a kůže! Chlap musí mít na co šáhnout
.
@Sakuram mám stejnou výšku i kila a nepřijdu si vychrtlá. Taky kojim
a celej den se z dětma nezastavim. Trochu nerozumim tomu výlevu, nedala sis sklenku vína?
ale pochybuju žes čárku vykoukala, to nejde.To jedině žes měla jinej mín citlivej test? nebo by byl ten první vadnej
@Sakuram Jen tak mimochodem, test dělaný večer ukáže // výrazně později než ten z ranní moči, takže to vůbec nic neznamená a klidné těhotná byt můžeš. Počkala bych pár dní a zopakovala test ráno.
@Kamča.dalmatinka Ne, ne, jedině že bych se opila z poděbradky
…tak ty máš třeba možná nějakou prdel, tak si nepřipadáš nějak vychrtlá…nebo se vidíš jinak, ale 46 kg by bylo v normě kdybych tak možná měřila 145-150 cm ne 167 to na mě opravdu všechny věci visí…myslím si že ideální váha na 167cm je tak 58-60 kg
.
A k té druhé čárce…opravdu jsem tam viděla jen slaboulince viditelnou, skoro neviditelnou čárku, napadlo mě, jestli tam nemůže být třeba…jak to napsat…vyznačená lajnička na tu případnou čárku a já z toho udělala ducha
![]()
@j.a.n.i1 No každopádně jestli to nedostanu do 20tého (může to být i tím kojením), tak si pro jistotu udělám ještě jeden a to ráno a doufám, že sem nebudu psát že mi vyšel pozitivní
(i když tedy mě by to potěšilo, ale partnera ne
,budu se v tom snažit hledat pozitiva, jako že si třeba víc užiju malou a budu mít čas skoro jen na ni
. )
@Sakuram Tak teď nevím, jestli ti mám přát ať tam je jen jedna nebo dvě
ale ono asi obojí bude správně ![]()
@Sakuram, kolik váží dcerunka? Cukrovku dle mně na 90% nemáš, to bys hodně pila, hubla, ale hlavně hodně čůrala. Skoro šesti měsíční (předpokládám plně kojené) děcko, to je maximální spotřeba mlíka a tvých kalorií.. pak začneš přidávat příkrmy, ovoce, kaše, jogurty a ta spotřeba mlíka a četnost kojení k roku už jen klesá. Já z toho důvodu kojení zbožňuju, žeru, mlsám jak nezavřená a vysportuje to za mně mimčo
6 měsíců od porodu, už jsem 2× byla na 42-43 kilech, takže klid
Mám 161 cm a pak jsem se v klidu dostala zpět na svou váhu. Měla jsem jen ty prsa, zadek žádný, stehna nikde.. Co by za to jiné daly
- po porodu hubnout a nepřibírat. Abys na to ještě jednou s láskou nevzpomínala ![]()
@lekarnicka28 Psala jsem ze přesně tohle mám a malá váží 7kg. No za týden jdu na diabetologii tak uvidíme
…
Zakladatelko - na tak vidíš, máš o starost míň ![]()
brumdinko - opět znovu říkám, nepaušalizuji - všimla sis že používám slovo „většinou“ a taky podmiňovací způsob??? asi ne…žádné „vždycky“ nebo „nutně“
samozřejmě je to individuální, ale určité společné rysy tam vehledat lze - a fakt si o tom něco přečti než začneš jistojistě tvrdit jak to je
ještě jednou říkám, větší i menší věkový rozdíl má své - pro i proti, není to černobílé a není vše jen kladné
a to že když máš dvě děti brzy po sobě, odkroutíš si to počáteční náročné období na začátku hned u obou najednou a později už máš s nimi míň práce je snad fakt ne? miminčí období plné plenek, příkrmů a častého nočního vstávání se přeskočit nedá
a u tahání o hračku se rozhodně kompromisy dělají - páč se o ní učí domluvit, učí se vyjednávat a smlouvat, učí se ustoupit nebo přesvědčit druhého…to zas jako prr…hra je od toho aby se děti učili jak to pak chodí v životě
![]()
@vopičkaa promiň, ale rozumně mluvíš až ted´…ano nic není černé ani bílé a o tom si opravdu nepotřebuju nic číst
nebo to napíšu ještě jinak to jestli si děti nebo lidi všeobecně budou či nebudou rozumět záleží na spoustě věcí od charakteru, povahy, zájmů až nevím po co a věk je opravdu až jeden z posledních faktorů, kterej na to má vliv ![]()
Brumdinko - tak si to přečti ještě jednou, v posledním příspěvku jsem jen zopakovala to co tu píšu celou dobu už od začátku
![]()
Podle rozsáhlé norské studie mají nejstarší děti v rodině v průměru vyšší IQ než jejich mladší sourozenci. Důvod? Najdete na Instagramu.
taky souhlasím
jinak vopička tím že se tahaji o hračku ještě neznamená že nějak extra řeší kompromis prostě se pobijou a hračku dostane silnější jestli ji tedy nevezme matka