Oblíbené dětské pohádky

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
396
8.9.21 12:49

Oblíbené dětské pohádky

Dobře odpoledne, milé dámy.
Zakládám novou diskuzi.
Včera jsem hlídala jednoho kluka, měl pět let. Rozhodla jsem se, že bych mu pustila pohádky.
Podívala jsem se mezi všechny, které máme doma, a do oka mi padla Ladova říkadla. Pustila jsem mu je tedy :)
Za sebe musím říct, že toto, ale třeba i další Ladovy pohádky (jeho ilustrace) jsou neuvěřitelně hezky ztvárněné, pohladí po duši.
Třeba nemusím Sponge Boba. Chápu, že se jiným líbí, ale já mám osobně ráda třeba výše zmíněného Ladu. V těchto pohádkách se mi líbí i ta krásná čeština. Prostě klasická česká kultura, jsem jejím příznivcem a obdivovatelem.
Nyní mě zajímá, jak to vidí ostatní, ráda bych znala jejich názory, abych se mohla také obohatit.
Těším se na Vaše odpovědi.
Mějte hezký zbytek dne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7673
8.9.21 12:59

Co na to říkal ten pětiletý? Na Ladu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75923
8.9.21 13:00

@Mia2020 důležité je, co se líbí tomu dítěti, ne tobě,
dnešní děti už jsou někde jinde, dcera má též 5 a Ladovy říkanky fakt ne, to je tak pro děti max do 3 let

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35411
8.9.21 13:06

Máme rádi i klasiku. Z deníku kocoura Modroočka se dědí už po mojí matce :lol:
Ale spousta nových pořadů a knih je dobrých :potlesk: SpongeBoba nesnáším :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15033
8.9.21 13:15

@Mia2020 Podstatne je co se líbí dítěti, když bylo dceři 5let, mela ráda ledové království, doktorku plyšákovou, Sofii, Toy story, Trolly atd. Nevím jestli by ji bavily říkanky od Lady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Psylocke
8.9.21 13:20

Já nemám ráda Ledové království a Cars. Chápu, že to je vizuálně dokonalé, ale vadí mi, že ty děti pak často nezajímá nic jiného. Mají to dokonale zmáknuté, co se týče produktů s tím spojených, ale…Každopádně dítěti bych to nezakazovala, kdyby po tom prahlo. Líbí se mi česká klasika. A knihy od Baobabu. Seriály a filmy zatím nemám zmáknuté.

• Citovat
  • Upravit
14561
8.9.21 13:28

Spongebob je prisernost a pak ještě nesnáším Dobrodružství rodiny Smolikovy, zní to strasne divně, jako by to dabovali mentálně postižení :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova
8.9.21 13:31

Tak malé budou 3 roky.. začínála na krtečkovi a má ho tedy ráda doteď. S mužem před koupáním kouká na klasiky, potkali se u kolína, bob a bobek, rákosníček, někdy tom a jerry a jiný pohádky. Pak se jí strašně líbí znělka na déčku jak skáčou ovečky přes řeku. Z velkých pohádek jednou za týden pustím jednu Projeli jsme takto Ledové králoství, DObu ledovou, Esa z Pralesa, Hotel Transilvánie, Teď frčej příšerky s. r.o.

• Citovat
  • Upravit
396
8.9.21 13:34
@Veru1987 píše:
Co na to říkal ten pětiletý? Na Ladu?

Já mu dala na výběr toto, poté Toma a Jerryho, nějakou pohádku o medvědech a další…vybrali jsme toto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2468
8.9.21 13:44

U nás jede Poznáváme přírodu a Simpsonovi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1099
8.9.21 13:49

Moje skoro petileta ted rada kouka na Katu a Skubanka, Sofii a neustale, uz asi dva roky, frci masinka Tomas, vily winx? A tak pred pul rokem milovala Byl jednou jeden zivot

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37116
8.9.21 14:11

U nás mají rádi toho spongeboba, já to nemůžu ani vidět, ale dětem se to líbí. Mladší má pak rád třeba krtka, starší už si pouští radši animovane filmy ( lego příběh, zootropolis, hledá se Nemo apod).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
27.9.21 12:43

Pohádkové večerníčky

Já osobně miluju české pohádky z večerníčků. Někdo řekne, že to už má dlouhé vousy, ale Bob a Bobek, Krteček, Křemílek a Vochomůrka, Rumcajs, Manka a Cipísek a spousta dalších je vlastně trochu klasika. Myslím, že se to líbí dětem dosud.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
5.3.25 10:17

Youtube pohádky

Oživuji téma pohádek. na youtube jsem našel kanál s animovanými pohádkami v češtině: https://www.youtube.com/…eobiBf8vfPtA

Máte případně něco dalšího k inspiraci?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2272
5.3.25 10:29
@Mia2020 píše: Více

Ja myslim, ze tobe se na tom libi predevsim ta nostalgie zlatych detskych casu. A to bohuzel 5 lety sotva oceni.

Ja osobne nemam ceske klasicke vecernicky moc rada. Snad s vyjimkou „Jaja a Paja“, „Pojdte pane budeme si hrat“ a „Tajemna zahrada“. Mozna by se jeste neco naslo, na co s laskou vzpominam, ale jinak dekuju nepotrebuju.

Jako dite jsem se rada divala na waltdisneovky jako Kacerovo, rychla rota nebo Gumitky. Na to mam moc krasne vzpominky a muzu na to hodit oko dodnes, kdyz to detem bezi na TV.

A Sponge Bob? Ten je uplne bozi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová