Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, ráda bych se inspirovala s nápady na hračky. S jakými hračkami si vaše děti ve věku 18 měsíců a kolem 4 let nejvíce vyhrají, popř. co byl opravdu vydařený nákup? Nepiště prosím u mladších vařečky, nádobí, klíče..a v podstatě bych ráda u staršího uvítala i jiný nápad než Lego nebo vláčkodráhu
Zjišťuju, že vymýšlet dárky pro 2 kluky není úplně snadné, hlavně pro toho mladšího, který po starším už kde co má (odrážedla, lego, vláčkodráhy, skákací koníky, houpadla..).
Živý britský kocour
.
To je nejlepší hračka pro nase děcka a decka jsou nejlepší hráčka pro něj.
Furt je hledá, provokuje, aby si s ním hrali. Ted jsou na prázdninách, tak truchlí kocour v pokoji, že kamosi nejsou.
Ale to asi nebude to právě ořechové, jak u nás že
.
Naše decka radi kreslí, kluk miluje všechny auta, bagry, co jezdi atd.
Dcera Barbiny, tak od jejich 3r. vedou nejvic. Čím víc Barbin a oblecku, doplňků.
Pak puzzle radi skládají.
@jowana
Nasemu, kterymu bude o vanocich 15m, jsem vcera koupila prvni rc auto. Je to formule Ferrari na ovladani od jednoho roku. ![]()
Tak u nas detske puzzle, zajimave kostky (treba tenhle typ: http://www.amazon.com/…p/B007JWWPY6
pak magneticka stavebnice, my mame tuhle, vyhoda je, ze kousky jsou velke a masivni a mladsi si s nima hraje od roka a jsou neznicitelne:
http://www.agatinsvet.cz/hledani/1?…$1
Mam 2 kluky. 3,5 a ročního a nejvíc si hraji s legem, autama, vlackama a odrazedlama, takže ti moc neporadím. Samotnou me to zajímá ![]()
@jowana
No tak u nás doma (3roky a 15m) si kluci teď nejvíc vyhrajou s dřevěným vláčkem kde se do vagónků dají skládat dřevěná zvířátka. Starší nakládá a mladší to vozí po celém bytě. A jinak když potřebuju opravdu zabavit a nestarat se aspoň 20min, tak jim v obýváku postavím dva malé stany propojené průchodem (prodávali loni v lidlu cca 400kc)a do toho jim nasypu plastové kulicky (pytel v akci v tescu vysel asi na 130kc) a je klid
)
@jowana
Jo a v jiny diskuzi psala jedna uzivatelka, ze koupila zabavnou fontanu yookidoo, ta se mne docela libi, ale uz mame hracky na vanoce vybrane.
@zuzu224 píše:
@jowana
Nasemu, kterymu bude o vanocich 15m, jsem vcera koupila prvni rc auto. Je to formule Ferrari na ovladani od jednoho roku.
to je taky to pravé ořechové, akorát, že když s tím starší jezdí ( a samozřejmě to nechce dát z ruky) tak mladší se mu to snaží sabotovat a většinou to končí řevem. Ale pro rozzářené dětské oči pod stromečkem s rc autem nemůžeš šlápnout vedle..
S naším čtyřleťákem hrajeme nejvíc společenské hry: Carcassone, Člobrdo, Černý Petr, pexesa, puzzle.. Hrozně ho baví sešity s úkoly pro předškoláky..
Společně s mladší (dcerkou) 2 roky, milují Duplo, s tím si hrajou denně. Tak teď byla přijemná změna, že dostali dřevěnou farmu s figurkama.
Oba mají hrozně rádi knížky, pohádky..
Na Vánoce mám koupenou Albi tužku a 3 elektronické knihy k tomu. ![]()
http://www.albi.cz/…-albi-tuzka/?…
Ahoj, vždy když někdo chce napsat hračky pro tuhle věkovou kategorii, musím vychválit magnetickou stavebnici Magformers. Vyhraje si s ní ten starší a malý bude zkoušet spojovat dílky k sobě, je to skvělá zábava pro děti i dospělé. Koupila jsem ji synovi loni k Vánocům, letos přikupuji další…Cena je šílená, ale je to tak kvalitní stavebnice, že nás přežije
,dá se potom v klidu prodat s malou fin, ztrátou, nebo schovat pro vnoučata
.Díly jsou velké, nehrozí spolknutí, když na nějaký šlápneš, nechce se ti ho vyhodit oknem, jako Lego(je to placaté a nebolí to).Jo a taky baví i mě, fakt si s ní ráda hraju
. Jinak ještě budu kupovat kinetický písek(ale tvůj mladší syn je ještě malý),byl by pro staršího. Ještě mě napadají nějaká houkací jezdící auta, nebo vrtulníky(frčí u nás).
Příspěvek upraven 28.10.15 v 08:27
Máte uz doma dětskou dílnu? Takovou tu větší, u které mohou stát. S tou by si vyhráli oba. Mladší zatím může jen zatloukat hřebíky do desky (stolečku) a starší může montovat složitější věci (my jsme k tomu měli plastové desticky a šrouby s matkami ala Merkur, ale větší).
Jinak děti kolem dvou let milují magnetické knížky:
https://www.bux.cz/…-deskou.html
Dcera nosí magnety všude, dává je na ledničku, do knížky, na tabuli…
A že milují auta všeho druhu, netřeba psát.. díky synovi máme hodně autíček.. Dcera dostala auto s barbínou, velké, je nadšená.
Jo a taky loni dostal RC auto Vaporizer, je prakticky nezničitelné, ale dovnitř(do bytu)to není, je to divočák na venek. Mají varianty i pro menší děti. Je to obojživelník, jezdí i po vodě, prostě na ven skvělá zábava pro chlapy ![]()
@glorča píše:
Jo a taky loni dostal RC auto Vaporizer, je prakticky nezničitelné, ale dovnitř(do bytu)to není, je to divočák na venek. Mají varianty i pro menší děti. Je to obojživelník, jezdí i po vodě, prostě na ven skvělá zábava pro chlapy
Ty jo, to kdyby viděl tchán, okamžitě to koupí.
![]()
@salvator
No taky uz se tatinek na RC tesi, takze se bude mladej prat s tatinkem ![]()