Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Chtěla bych 5leté dceři koupit Lego. Dosud žádné nemá… Vybrala jsem tohle http://www.estavebnice.cz/…i-box-734341
nebo tohle http://www.dracik.cz/…e-skladacky/
Láká mě spíše ta větší… ![]()
Potom na narozky, svátky, další vánoce bych chtěla dokupovat další… ale myslím, že pro začátek je dobré mít nějaký základní set.
Prosím o radu zkušené „legařky“ ![]()
Tuto serii mame celou, takze i tebou zminovane sady. Serie je to moc pekna, ma nadhernych 39barev, ale je to sada na staveni dle vlastni fantazie, navodu je tam par. Zvaz, jestli by nebyla pro zacatek lepsi nejaka sada z rady creator, kde se mohou postavit vzdy jen 3 modely, ale je na ne navod a jsou propracovanejsi. Proste co bude dite vic bavit, stavet hezci creator a nebo dle sveho z classica.
V té větší jsou okýnka, kolečka… vzala bych tu.
A asi ještě podložku.
Jinak s těmi návody má Cuddy pravdu - je otázka, jestli to podle návodu zvládne sama - dcera to docela rychle pochopila. Kdybych to s ní měla stavět pokaždé já, tak ať si raděj sama staví komíny a ohrádky z classic ![]()
Díky, no asi je lepší mít classic i creator… každá má něco do sebe…
ale z creatoru jsem toho ve věku 4+ nic moc nenašla nebo to bylo moc drahé… máme ještě malého prcka, u těch modelů se bojím toho, aby se neztratily nějaké kostičky a kvůli tomu nemůže být postaven model… bude se to muset hlídat, naučit nerozhazovat atd… úkol pro mne
možná na začátek bych asi raději vzala classic, než si trochu zvyknou…
@Pipet Jsem to nechtela psat tak naprimo, ale z toho classica bud uz musi byt zkusenejsi stavitel, nebo mit extremni predstavivost a nebo je to placani pate pres devate. Z toho creatoru jsou hezci stavby. V classicu je od kazdeho tvaru neco, takze ve vysledku nic moc. Nejaky 3D domek z toho moc nepostavi, to tech sad musi byt opravdu mnohem vic.
@3HE Co z creatoru zviratka, napr. cisla 31031, 31021, 31019 a 31032, ceny vsechny do 499Kc dle katalogu, na netu budou levnejsi.
A jeste otazka, duplo mate? Nam petiletak radeji stavi z neho, lepe to drzi, stavba je vetsi a s ohledem na mladsiho sourozence celkove je duplo lepsi.
@3HE píše:
A co tohle? LEGO Creator 4626 Box s kostkami
nechtělo mi to tady dovolit dát přímo odkaz, takže jsem musela zadat jen název… je to modrá krabička nebo je i v růžovém holčičím provedení
@Cuddy píše:
@3HE Co z creatoru zviratka, napr. cisla 31031, 31021, 31019 a 31032, ceny vsechny do 499Kc dle katalogu, na netu budou levnejsi.A jeste otazka, duplo mate? Nam petiletak radeji stavi z neho, lepe to drzi, stavba je vetsi a s ohledem na mladsiho sourozence celkove je duplo lepsi.
díky… duplo nemáme… co tak čtu na diskuzích, tak každý radí, že pro 5leté už je duplo „málo“
@Cuddy no, ale ta zvířátka jsou od 6let… nebo od 7let… když nemá ještě žádné zkušenosti…
asi bych raději nějaký domeček… musím pohledat…
@3HE Rada classic je novinka od roku 2015, predtim byly kostky v rade creator, takze ta tvoje modra krabice je neco jako classic. Ale vypada pekne, klidne vyzkousej tu.
Take jsem si to myslela o Duplu, my mame lega opravdu hodne, treba tu serii classic mame misto spolecenskych her, kdy stavime spolu vsichni, ale kdyz stavi dite samo a pak si s tim i hraje, zvoli radeji duplo. A ja jsem absolutne klidna, kdyz se u toho mota rocni dite a zuzla duplove kostky, zvirata nebo panacky. Ale zase je Duplo vyrazne drazsi, za 500Kc koupi clovek par kosticek, ze kterych je staveni omezene. Smysl to ma, kdyz se kupuje od brzkeho veku a kolem tech 4-5 let je toho tolik, ze stavi velke domky, garaze pro auta apod.
@Cuddy ještě pohledám na netu v poledním klidu… láká mě ta modrá krabice… duplo už asi začínat nebudu… dcera měla v červnu 5let… sice je tady ještě syn 2,5let… no, zvážím to…
mě se u lega líbí, že je to věčné a může se pořád dokupovat - odpadne každoroční vánoční i narozeninové přemýšlení, co zase koupit…
když začnu duplo, tak ho budu muset dokupovat a pak stejně přejít na normální lego a co pak s duplem, když děti odrostou… mě to normální lego přijde už lepší.
ale je to moje úvaha, možná melu nesmysly…
@3HE píše:
@Cuddy no, ale ta zvířátka jsou od 6let… nebo od 7let… když nemá ještě žádné zkušenosti…asi bych raději nějaký domeček… musím pohledat…
Domky jsou 31010, 31035 a pak jiz kolem 1tis jsou 31025 a 31036. Hodne pekny se svitici kostkou je 31038.
S tim vekovym doporucenim si nedelej hlavu, to absolutne zavisi na soustredenosti ditete. Cim vetsi stavba a delsi navod, tim driv ti od toho rozlitany kluk utece, kdezto klidna holcicka to dostavi cele sama. Ty navody jsou vsechny podobne slozite.
@3HE s duplem si vyhraje i můj 8,5 letý syn! má tedy i malé lego, ale používá oboje. malé dostal ke 4 narozeninám, ale opravdu si s nim začal hrát až v 6 letech, a stále se vrací k duplu, je to „rychlejší“ (rychleji postavená garáž pro auto apod)