Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj rodicove,
zajima me oblibene jidla vasich cca dvouletych deti? Necham se rada inspirovat. U nas vede to co dokaze sama si napichnout na vidlicku
ted vedou domaci rizky a pak nevarene, bohuzel. Co u vas?
U nás momentálně taky vede kuřecí řízek a bramborová kaše. Jinak rajská, kuře na paprice, krupičná kaše a špagety, jsou naše stálice už přes půl roku ![]()
@FamilyB - dušená mrkev s rýží, pečený králík se zelím a kuskus s fazolema.
Těstoviny nebo noky se zeleninou a masem
Ale naše Dani ji vsechno, tohle by ale, myslím, mohla kazdy den ![]()
Vyvar s masem, testovinama a zeleninou…pak jeste testoviny vseho druhu, rajska omacka a cerstvy okurek ![]()
Prcek mi jí úplně všechno… včera teda ohrnoval nos nad cuketou na grilu
co nemůže napíchnout vidličkou tak dostane lžičku a bagruje
když lžičku či vidličku odloží tak ho dokrmím ![]()
Poslední dobou za mnou, ale chodí,,maminko dej mi plosím bobonek,, ![]()
U nás už dlouho vedou omáčky- rajská, koprová, na houbách, guláš, svíčková. Má rád i špagety a sladká jídla (např. ovocné knedlíky). Jsem ráda, že poslední dobou přichází na chuť i zeleninovým a „suchým“ jídlům, takže si oblíbil kuskus nebo rizoto, to dřív nedal do pusy
Edit.: A všechny polévky, to bych zapomněla.
Gulášek, špagety, těstoviny klidně i bez ničeho, ovocný knedlíky, polívky..no zkrátim to.. Prostě jídlo..
2,5r by nejradši jenom maso…„Kačí, pojď na oběd!“ Nic, jak do dubu..„Kačí, dáš si masíčko?“ „Aaaa, matíťko“ div si hnáty nezpřeráží, jak rychle běží. Ale jakmile maso vyzobe, sní i zbytek. Jí toho dost, vlastně mě nenapadá, že by jí někdy něco nechutnalo. Vařím většinově českou kuchyni.
Brokolicova polevka, kulicky s rajskou omackou se smetanou, kureci ci kruti na paprice..