Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Maminky, malá nám nejí a nepije..Nebo teda něco málo pojí a popije, ale kaká jednou za 5dnů. Dneska mi při usínání hodinu prořvala a to opravdu není zvykem. Už jsem chtěla volat pohotovost, ale nakonec usnula. Vůbec netuším, co mám dělat:Doktorka řekla, že je to blok a tím to pro ní zkončilo. Mohu jí dát projímadlo? Mám starch, aby jí třeba neprasklo střevo, nebo tak..Nebylo by rozumnější chtít třeba sono bříška, nebo tak něco? Děkuji za rady
Tohle je blby. Clovek si mysli, ze kdyz si uzil s prdama, kdyz bylo mimco male a ono se to zase vrati v jine podobe
Projimadlo bych nedala ale neco svestkoveho jak uz tu bylo zmineno. Nebo jablecny most. Jeste bych s vysetrenim pockala. Jak dlouho to trva?
@elis1991 A jak dr. přišla na to, že je to blok? Může to mít klidně třeba z toho nedostatku tekutin. Takže hodně pít. Můžeš jí dávat Lactulosu, je nenávyková, způsobí, že se do střeva natáhne víc vody a stolice bude objemnější a měkčí. Hodně ovoce a zeleniny, ta švestková šťáva, kompot nebo přesnídávka je dobrá. Jako první pomoc, pokud by bylo opravdu zle, můžeš dát glycerinový čípek, případně Easylax.
Když ona toho opravdu moc nesní a nepopije. Denně mi sní tak deset lžic polévky, nebo tři kousky brambor, kousek párku, dvě lžičky jogurtu. vypije malou lahvičku od džusíku capy. Nějak si nedokážu představit, že by takhle malé množství švestek
mohlo zabrat na kakání
@AliTad Laktulózu dáváme asi 4dny.Ale máme na krabičce K, ne C..Tak nemáme něco jiného? Já jen že to zatím nemá vůbec žádný účinek..
@elis1991 píše:
Když ona toho opravdu moc nesní a nepopije. Denně mi sní tak deset lžic polévky, nebo tři kousky brambor, kousek párku, dvě lžičky jogurtu. vypije malou lahvičku od džusíku capy. Nějak si nedokážu představit, že by takhle malé množství švestek
mohlo zabrat na kakání
Tak pak je taky otázka, jestli má vůbec co kakat
To takhle mizerně jedla a pila vždycky? A mlíko nemá? UM nebo kojení? Jak prospívá?
@elis1991 píše:
@Pizlam Asi 2,3 měsíce, ale takhle strašné je to tak 3týdny
A to celou tu dobu tak malo ji a pije?? Kdyby to trvalo tyden, tak nereknu ale kdyz uz je to radove v mesicich, tak to bych pak byla take pro vysetreni. A jak jako, ze je to blok?
@elis1991 píše:
@AliTad Laktulózu dáváme asi 4dny.Ale máme na krabičce K, ne C..Tak nemáme něco jiného? Já jen že to zatím nemá vůbec žádný účinek..
Asi to bude to samé a asi to nefunguje hned. Ale myslím, že to bude mít efekt jen tehdy, když bude dostatečně pít.
A po jídle jí bolí bříško? Napadla mě třeba abkm
Tak aspoň hodně vodovýho ovoce, meloun, nektarinka. Polívky, atd.
Tak tak… logicky také soudím, že asi nemá co vylučovat… je něco co jí chutná? je teď už všude hodně ovoce atp? co zkusit zábavnou formou? aby si sama trhala jahody, třešně… jako nutit asi moc nejde… tak prostě zkusit hrou, meloun třeba sama vidličkou… já nevím… co jí baví?
Taky se připojím. Dcerka má 18 m a dávám už asi tři měsíce lactulózu. Z ničeho nic začala mít zácpu, při stolici měla krev jak na ní, tak na zadečku. Lactulóza teď konečně zabírá, ale bez ní to nejde. Dost si protrpěla, než jsem to řešila s mudr. Jí všechno, ovoce nepomáhá, vyměnila jsem kravské mléko za sójové. Do tří let věku je prý normální, když má dítě zácpu.
Držím pěsti, ať dcera moc netrpí.
@elis1991 Asi takhle, pokud nemá při kakání problém, tak bych to asi výrazně neřešila (resp. řešila spíše to jídlo, pokud je to dlouhodobější), při tom, kolik píšeš, že sní mi 1× za 5 dní přijde celkem odpovídající ![]()
No dle mě hrozně málo jí a pije
v tom bude zakopanej pes
zkus toho do ní víc natlačit nějak- vím rada nad zlato, ale přijde mi to strašně málo…má UM? kojení? přeci nemůže vyppít malou lahev od capy? to je snad 200ml ne?