Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Z těch klasických třeba Delacroix, Rubens, Renoir, Klimt, Hynais.. ze současných Gerhard Richter, Jakub Špaňhel, Daniel Pitín, Kašpar, nemaluje sice obrazy, ale líbí se mi i Banksyho díla..
Přeskákala jsem to v čase a prostoru, ale líbí se mi toho hodně ![]()
@krtek93 píše:
@zrcadlo Já ji právě naživo neviděla (edit: myslím Pietu), ale chtěla bych
Je nádherná a taky socha Mojžíše v kostele Sv. Petra v řetězech. ![]()
@zrcadlo Tohle mame stejne, na me tak působí skoro vsichni expresionisti, dokonce i Dali…dokazu ocenit myslenku/napad, zamyslet se nad vyznamem, ale doma bych reprodukci proste nechtela, vyvolavaji ve mne zvlastni stavy, stejne jako ten Bosch ci Munch.
@nikdy niikdyy píše:
Z těch klasických třeba Delacroix, Rubens, Renoir, Klimt, Hynais.. ze současných Gerhard Richter, Jakub Špaňhel, Daniel Pitín, Kašpar, nemaluje sice obrazy, ale líbí se mi i Banksyho díla..
Přeskákala jsem to v čase a prostoru, ale líbí se mi toho hodně
Banksy je boží! Vubec me nenapadl ![]()
Za tuhle diskuzi diky, uplne mi vlila po korone chut zajet si nekam za uměním a jen se dívat. ![]()
Líbí se mi obrazy od Moneta. Vydržela jsem se na ně v Paříži dívat strašně dlouho a zamilovala jsem si jeho zahradu v Giverny.
@Němý Bobeš Diik, az se někdy budu cítit moc happy a vyrovnana, muzu si udelat drink a sup do normalu ![]()
@Villanelle píše:
Banksy je boží! Vubec me nenapadl
Za tuhle diskuzi diky, uplne mi vlila po korone chut zajet si nekam za uměním a jen se dívat.
To mně taky, už tak dlouho jsem nikde nebyla, že bych teď chodila a dívala se celý den ![]()
@Němý Bobeš píše:
@Villanelle od Muncha jsou boží formičky na led
Ježiš, tak teď jsem objevila Ameriku, první, co mě napadlo z těch hlav byl film Vřískot.. a ono to je opravdu inspirace z Muncha, teď se mi to zdá tak evidentní, že to určitě musí vědět všichni a jen já si rozšířila obzory ![]()
@Janli píše:
Miluju od Toyen Spící a Dívku s perlou od Vermeera
A videl tady nekto nadhernej film " divka s perlou"? Hra ji Scarlett Johansson.
@zrcadlo píše:
Já mám pocit, že moji duši dlouhá léta zrcadlil nejlépe obraz Hvězdná noc od Van Gogha. Teď bych chtěla žít spíš jako od Antonína Slavíčka
Jinak mám spoustu obrazů spojených s nějakou emocí nebo u portrétů přemýšlím, jak ten člověk žil, co cítil, co chtěl ten autor opravdu sdělit apod. Třeba v Drážďanech se vždycky zastavím u Dívky čtoucí dopis, od Vermeera, a rozvíjím svoje fantazie.
V Musée D´Orsay jsem strávila celý den a bylo to málo, tam to byl jeden favorit vedle druhého, popošla jsem o tři metry a už jsem měla pocit, že jsem nevěrná a vracela jsem se, abych si ještě chvilku užila.
Na d'Orsay potrebuje clovek tyden…ono to ani nejde mit ten pozitek naplno, kdyz jsou tam hordy turistu a clovek se musi nahlit, aby to vsechno stihl… jeden den jedna sekce, dalsi den dalsi, asi ani ten tyden by nam nestacil.
@My Melody píše:
Na d'Orsay potrebuje clovek tyden…ono to ani nejde mit ten pozitek naplno, kdyz jsou tam hordy turistu a clovek se musi nahlit, aby to vsechno stihl… jeden den jedna sekce, dalsi den dalsi, asi ani ten tyden by nam nestacil.
Tak záleží, kdy tam člověk jde. Kdysi jsem tam byla v zimě a byla jsem tam téměř sama. V l'orangerie jsem byla úplně sama. Když jsme tam pak bylo v létě znovu, tak to byl mazec, jak tam bylo všude plno. Ale i tak jsme do d'Orsay brali tehdy čtyřleťáka.
@lucenka píše:
Tak záleží, kdy tam člověk jde. Kdysi jsem tam byla v zimě a byla jsem tam téměř sama. V l'orangerie jsem byla úplně sama. Když jsme tam pak bylo v létě znovu, tak to byl mazec, jak tam bylo všude plno. Ale i tak jsme do d'Orsay brali tehdy čtyřleťáka.
To je dobre, ze dite od mala beres do galerii a muzei… v Louvre jsem videla cele tridy skolkovych deti, jak obdivovali mistry renesance, deti sedeli v kruhu na zemi a ucitelka jim vysvetlovala…
V d Orsay jsem byla v lete i v zime a furt bylo narvano. Na Musee d'Orsay mam i citovou vazbu, kdyz jsem zila v Parizi, prave tam jsme si davali rande, uplne zamilovana po usi jsem tam stala pred starymi mistrami a koukala nazivo na vsechno to, co clovek do te doby videl jen jako reprodukce v dejinach umeni… ach jo, na ty rande v muzeich nepujde zapomenout ![]()
@divine woman píše:
Je nádherná a taky socha Mojžíše v kostele Sv. Petra v řetězech.
Krasne jsou i Braunovy sochy, Melska Venuse v Louvru..pro milovniky pamatek doporucuji Metropolitni muzeum v New Yorku, blize je nadherna galerie v Drazdanech se Sixtinskou madonou, muzeum ve Vidni tam i Schembrun, sluchatka i v cestine, a nebo v Drazdanech klenotnice..krom Uficci ve Florencii he tam i nadherna vila jedne z vladnoucich rodinnevim ted jestli Mediceju, kde jsou nadherne obrazy Rafaella.
Miluju od Toyen Spící a Dívku s perlou od Vermeera