Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Ahoj maminky,
chtěla bych poradit,jak v tomto počasí oblíkat na ven 2měsičního prcka.
Já malé, pokud je kolem tech 8 a více stupnů, nechávám bodyčko a dupačky, co má na sobě doma, na to ji dám tenkou mikinku, flaušovou mikinku, ponožky, čepičku a rukavičky, dám ji do fusaku,na to hodím deku, slídu na kočár a jdeme.
Ale potkávám maminky, které mají děti ještě i v kombinéze.
Myslím si,že když je teplo a svítí sluníčko,tak kočárek je sám o sobě dost vyhřátý a mít mimi v kombinéze,to je tak na potničky. Nebo mám malou oblečenou málo.
Prosím, napište jak to řešíte vy.
Dík
Ahoj
Každý obléká své mimčo jinak.Nejlepší je mít u sebe v rezervě třeba ještě jednu deku a když bude mimču zima,tak použít.
Vždycky jsem zkoušela,jestli je miminku zima nebo teplo tak,že jsem mu sáhla na hrudníček.Neměl by být ani studený,ani zpocený. ![]()
Pa pa J.
je pravda,že kdyz prijdeme z venku,je teploucka,jen ma studenejsi rucicky,ale to pry deti mivaji.
Osobně si myslím, že to ji oblékáš ještě docela dost … tedy na můj vkus. Fakt se nenech znervoznit ostatními maminkami. Některé fakt svá mimča oblékají jak na severní pól.
Všeobecné pravidlo je, že by děcko mělo mít o jednu vrstvu více než dospěláci. A kočár se považuje za jednu vrstvu.
Pokud je venku 8 stupňů, tak bych ji přes to body dala tu flaušovou mikinku, maximálně něco slabšího pod to a pak šoupla do fusaku. Nemyslím, že deka přes fusak má nějaký význam a v takovém teplu už mi přijde úplně zbytečná.
Já to měla před rokem to samé a taky byla docela teplá zima, takže jsem to moc nepřeháněla.
Tu kombinézu jsem třeba dala, když neměl malej fusak a naopak, podle toho kam se šlo, co mi víc vyhovovalo. s sebou vždycky ještě 1-2 tenké flees deky, kdyby to bylo málo.
Ale ono i záleží, jaký má doma „odchov“. My teda moc nerozmazlovali, doma max.21 stupňů, na koupání jsem občas ze začátku přitopila na 22-23, pak už ne. Nedávala jsem doma ani čepičku, i když jsem slyšela rady, že do konce 6tinedělí musí, apod…
Takže asi tak…
Ahoj, oblékám skoro jako ty - teda až na tu mikinu, rukavice a fusak ![]()
Prostě tak jak je malej doma, na to bundičku a čepici, deku a hurá do kočáru - a leckdy je docela zplavenej!
Ale je fakt, že potkávám maminky s daleko většíma dětma v kombinéze, fusaku a 3 dekách
No, každýho věc ![]()
(Nikoho neodsuzuju, aby bylo jasno!)
Danik
Tak když je teploučká a venku ti moc neřve,tak je to v klidu. ![]()
Náš špunt má bodýčko,punčocháče,ponožky nebo botičky,tenký svetřík a overal (takový…na doma je moc teplý,ale samotný na ven moc tenký).Jo a rukavičky a čepičku.A nohy má ve fusaku.A je mu tak akorát.Vůbec se nepotí.
Myslím si,že mu není moc zima ani když ho vytáhnu a nakojím.
Aspoň nic neříkal. ![]()
Pa pa J.
Tak já třeba teď synovi (má měsíc) tu kombinézu dávám, ale pod tím má jen to, v čem je doma. Prostě je to rychle oblečené. A není ve fusaku, jen v dece.
Martina
Když byl syn miminko, tak jsem mu při teplotách pod 10 stupňů dávala kombinézku. Ale pod ní měl jen bodyčko a dupačky (+ ponožky, čapku a rukavice). To celé do fusaku a bylo mu akorát. Na to žádné další deky, maximálně jen nánožník.
Ahoj, myslím, že taky hodně záleží na tom, jaký má kdo fusak - já mám 2: jeden ještě po mně a jeden kvalitní, nový a ten rozdíl je propastný
Do toho starého oblíkám jako sebe (tj. tepoloumikinu, zinmí bundu atd.) - do nového tak, jak je doma+čepici, rukavice, šálu a ponožky - mám sice starší dítko, ale od 6 týdnů oblíkám pořád stejným stylem, který se asi změní, až když bude běhat ![]()