Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Ahoj holky,
chtěla jsem se zeptat na oblékání 5-měsíčního dítěte.
Malou v tomto počasí (0-5°C oblékám dlouhý body,svetřík,punčochy nebo dupačky,na to zimní kombinézu a strčím ji do teplého fusaku z beránka) - nemůže jí být v tom teplo?Jak to děláte vy? a ja jak třeba v teplejším či chladnějším počasí?
Děkuji za rady
ahoj, já loni vozila celou zima Nelču v dlouhé body, dupačky, ponožky a kombinéza. byla ve fusaku a zakrytá bdekou. myslim, že zima ji určitě nebyla.
Ahoj, já dávám nátělník /body bez rukávů/, dlouhé body, mikinu, punčocháče, tepláčky nebo dupačky /když je víc zima/ a na to kombinézu, do kočáru fusak. Oblékám ho skoro pořád stejně, podle teploty dávám slabší nebo silnější mikinu a tepláčky.
Podle zkušeností jiných holek ho oblíkám celkem hodně, ale on má rád teploučko ![]()
Pokud si nejseš jistá, tak šáhni malé venku za krk - když bude zpocená tak je oblečená moc.
V tom by se mi holka asi „uvařila“:) Ale každé mimčo je jiné, souhlasím, sáhni za krk a uvidíš.
Kombinézu do fusaku jsem užívala jen, když mrzlo, tj. bylo pod nulou a foukalo. Jinak bez kombinézy punčochy, kaťata, body s dlouhým, kabátek a fusak, případně podle situace deku nebo nánožník…
Ale vše individ…
Stejně jako Gábinka jsem nedávala do fusaku kombinézku. Malý měl bodýčko, punčocháčky, kalhoty, mikinu a fleecový kabátek. Když opravdu mrzlo, přidala jsem přes fusak deku a nánožník.
Tak já malé dávám jen bodýčko, teplé dupačky a teplý kabátek, šupnu ji do fusaku a ještě přikryji dekou, myslím ale, že i tak je jí teplo, díky za tip s tím sáhnutím za krk, to jsem nevěděla
Myslím, že jí zima není, je vždycky docela zpocená.
Fanda je mladší a ted mu dávám jen domácí oblečení (body a dupajdy) a na to už jen kombinézku a čepku a i tak je kolikrát zpocený. Když je po d 3 stupně, přidám svetřík. Taky mám beránka:) musíš posoudit, jestli malá není zpocená, když ji vytáhneš ven.
Tak jsem ji sahla za krk, mokry ho nemela, trosku vlasky,asi ma moc teplou cepku, nevim, mozna ji tu kombinezu zacnu davat az bude pod nulou, a ted na punchochy teplaky, a svetrik a bundicku,ale teplou,protoze ji z toho fusaku kouka cast horniho tela.
Dekuju za rady ![]()
Já bych to možná zkusila položit jinak. Nevím, odkud jsi a jak tam máte, ale - myslet na to, že bude větší zima, co obléknout potom…
Pak je taky věc, ž ejá neoblíkala kvůli otužování moc. Ale fusak by mi přišel lepší než kombinéza. A do něj trochu…
Vychytává se to blbě:)
Dobry den, prosim o radu..s ditetem budeme dojizdet do detske skupiny bus, metro, kus pesky..ve skupine budou chodit ven..budnicek maji kam se toho nahradniho moc nevejde..prosim o radu kdyz je takle v praze jako dnes teba km -1,0 +2 cca..dat mu triko, mikinu, bundu, nakrcnik, cepici a na nohy teplaky a na to kalhoty na snih byt snih neni je moc? Nebo nen na hole nohy dat ty kalhoty na snih? (Punchace u nas nemusime)…dekuji za rady..
Ted dcera nosi triko s dlouhym, mikinu, bundu, cepici, nakrcnik a rukavice. Leginy a na nich soft. kalhoty (bud s fleesem nebo s berankem). Oteplovacky jen kdyz je snih. Ve skolce pak chodi v tech leginach a tricku.
@Nicole 1234 mohu se hloupe zeptat - proc je blbe dat oteplovacky kdyz snih neni?
@Anonymní píše: Více
Kluci to s těmi tepláky mají trochu horší, holčička vezme legíny a šatové triko a přes to prostě pak napasuje oteplovačky. U kluka jsem to řešila tenčími přiléhavějšími tepláky (co snesl - jakože moc nesnesl
).
@Anonymní píše: Více
zkus si dát lyžařské kalhoty a jít v nich… město, metro… procházka… vždyt to je na uvaření. Normálně tepláky a softshelky naprosto dostačujíci. Já nechápala ani ve školce, venku 2-7stupnu klidně a děti v oteplovákách… dcera i v -5 šla legíny, teplé softky a hotové