oblékání dítěte

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
62
10.12.07 11:10

oblékání dítěte

Ahoj holky,

chtěla jsem se zeptat na oblékání 5-měsíčního dítěte.
Malou v tomto počasí (0-5°C oblékám dlouhý body,svetřík,punčochy nebo dupačky,na to zimní kombinézu a strčím ji do teplého fusaku z beránka) - nemůže jí být v tom teplo?Jak to děláte vy? a ja jak třeba v teplejším či chladnějším počasí?
Děkuji za rady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3496
10.12.07 11:18

ahoj, já loni vozila celou zima Nelču v dlouhé body, dupačky, ponožky a kombinéza. byla ve fusaku a zakrytá bdekou. myslim, že zima ji určitě nebyla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20840
10.12.07 11:40

Ahoj, já dávám nátělník /body bez rukávů/, dlouhé body, mikinu, punčocháče, tepláčky nebo dupačky /když je víc zima/ a na to kombinézu, do kočáru fusak. Oblékám ho skoro pořád stejně, podle teploty dávám slabší nebo silnější mikinu a tepláčky.
Podle zkušeností jiných holek ho oblíkám celkem hodně, ale on má rád teploučko :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1027
10.12.07 12:20

Pokud si nejseš jistá, tak šáhni malé venku za krk - když bude zpocená tak je oblečená moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
10.12.07 13:13

V tom by se mi holka asi „uvařila“:) Ale každé mimčo je jiné, souhlasím, sáhni za krk a uvidíš.

Kombinézu do fusaku jsem užívala jen, když mrzlo, tj. bylo pod nulou a foukalo. Jinak bez kombinézy punčochy, kaťata, body s dlouhým, kabátek a fusak, případně podle situace deku nebo nánožník…

Ale vše individ…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1026
10.12.07 13:58

Stejně jako Gábinka jsem nedávala do fusaku kombinézku. Malý měl bodýčko, punčocháčky, kalhoty, mikinu a fleecový kabátek. Když opravdu mrzlo, přidala jsem přes fusak deku a nánožník.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148
10.12.07 15:15

Tak já malé dávám jen bodýčko, teplé dupačky a teplý kabátek, šupnu ji do fusaku a ještě přikryji dekou, myslím ale, že i tak je jí teplo, díky za tip s tím sáhnutím za krk, to jsem nevěděla :D Myslím, že jí zima není, je vždycky docela zpocená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2733
10.12.07 15:16

Fanda je mladší a ted mu dávám jen domácí oblečení (body a dupajdy) a na to už jen kombinézku a čepku a i tak je kolikrát zpocený. Když je po d 3 stupně, přidám svetřík. Taky mám beránka:) musíš posoudit, jestli malá není zpocená, když ji vytáhneš ven.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
62
11.12.07 11:49

Tak jsem ji sahla za krk, mokry ho nemela, trosku vlasky,asi ma moc teplou cepku, nevim, mozna ji tu kombinezu zacnu davat az bude pod nulou, a ted na punchochy teplaky, a svetrik a bundicku,ale teplou,protoze ji z toho fusaku kouka cast horniho tela.
Dekuju za rady :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
11.12.07 13:15

Já bych to možná zkusila položit jinak. Nevím, odkud jsi a jak tam máte, ale - myslet na to, že bude větší zima, co obléknout potom…

Pak je taky věc, ž ejá neoblíkala kvůli otužování moc. Ale fusak by mi přišel lepší než kombinéza. A do něj trochu…

Vychytává se to blbě:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.1.25 13:29

Prosim o radu..jak oblect dite 3roky

Dobry den, prosim o radu..s ditetem budeme dojizdet do detske skupiny bus, metro, kus pesky..ve skupine budou chodit ven..budnicek maji kam se toho nahradniho moc nevejde..prosim o radu kdyz je takle v praze jako dnes teba km -1,0 +2 cca..dat mu triko, mikinu, bundu, nakrcnik, cepici a na nohy teplaky a na to kalhoty na snih byt snih neni je moc? Nebo nen na hole nohy dat ty kalhoty na snih? (Punchace u nas nemusime)…dekuji za rady..

• Citovat
  • Upravit
4121
10.1.25 13:48

Ted dcera nosi triko s dlouhym, mikinu, bundu, cepici, nakrcnik a rukavice. Leginy a na nich soft. kalhoty (bud s fleesem nebo s berankem). Oteplovacky jen kdyz je snih. Ve skolce pak chodi v tech leginach a tricku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.1.25 13:53

@Nicole 1234 mohu se hloupe zeptat - proc je blbe dat oteplovacky kdyz snih neni?

• Citovat
  • Upravit
53190
10.1.25 13:55
@Anonymní píše: Více

Kluci to s těmi tepláky mají trochu horší, holčička vezme legíny a šatové triko a přes to prostě pak napasuje oteplovačky. U kluka jsem to řešila tenčími přiléhavějšími tepláky (co snesl - jakože moc nesnesl :mrgreen: :mrgreen: ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7238
10.1.25 14:08
@Anonymní píše: Více

zkus si dát lyžařské kalhoty a jít v nich… město, metro… procházka… vždyt to je na uvaření. Normálně tepláky a softshelky naprosto dostačujíci. Já nechápala ani ve školce, venku 2-7stupnu klidně a děti v oteplovákách… dcera i v -5 šla legíny, teplé softky a hotové

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna zdravého obouvání

Ikona - Eva Žáková

Ing. Eva Žáková