Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
@KKK85 píše: Více
Jojo, uvařené dětičky a rodiče v džínách a keckách, taky vídám
Já pro tyto účely měla pro děti vždy jedny vyteplené kalhoty, prostě klasické jakobydžíny s flísem uvnitř, dělal tuším Lidl a pak jsem brala i po bazarech různé jiné - to bohatě stačilo, i když třeba lezly na skluzavky apod.
@Anonymní píše: Více
Záleží jak je dítě teplokrevné, pokud mu bývá zima tak klidně oteplováky sníh, nesníh.
@unuděná píše: Více
My školku jeli softshellky,… měla jarní tenoučké, pak podzimní a pak s fleesem. A oteplováky měla ve školce za tři roky tak řekla bych 10-15× fakt jak byl prostě sníh. Jinak legíny a ty softky. Ted už je školní, tak má jedny podzimní… a oteplováky na sníh.
ale čuměla jsem kolik je tam děti v oteplovák.. prostě podle kalandáře.. jako joo kdyby bylo -15… ale dcera zvládla i -10 legíny a ty s fleesem… sama nosím rifle i v -10.
@unuděná a kdyz napadne snih a bude nula? Tak co mu mam dat..ja vim ze v metru buse..to neni prijemny kalhoty na smih treba alr zas kdyz s nima pujdou ven treba na 90 minut tak v softshellkach zmrzne ne
Když byl sníh, tak jsme do školky chodili v těch tepláčkách a oteplováky si bral přes ně až když šli ven. Ale v softshellkách fakt nezmrzne, pokud není ultrazimomřivý.
Hlavne proto, ze v tech oteplovakach se blbe chodi. Softky jsou na prochazu a lezeni na hrosti pohodlnejsi.
Nas nosi v tomhle pocasi termotriko a zimni bundu + merino kuklu a softshellky Unuo s fleecem, vylozene oteplovaky jen pri velkych mrazech a snehu
Mame softky s berankem uvnitr. Pokud pod to dm i leginy, tak to dite nezmrzne ani v -10.
Na tu prazskou zimu jim staci zatepleny softshell. Klidne misto teplaku na ven.
Oteplovaky jsou mega nepohodlny. Tedy zalezi, kolik ke diteti. Pokud mene nez 2 roky, tak oteplovaky na hriste asi OK, tihle prckove sedi vetsinu casu na zemi.
Jinak staci zimni softshell na ven (dcera nosi s fleecem a pod to puncochace). Kdyz nechtela puncochace, nosila berankovej softshell pripadne v mokru zateplene kalhoty do deste s fleecem (tchibo) a pod to leginy.
U nás tedy nemá oteplovák. Má kombinátem. A tu měl zatím 2× na sníh. Tu bych tedy nechala ve školce ( u nás chodí na zahradu ). A jinak dávala soft.
Oteplovaky neměla dcera v dětské skupině ani jednou za dva roky. Nosí leginy nebo teplaky, na to sftshellky s fleecem. Stejně tak si myslím, že devadesát minut venku nikdy nebyli, vzhledem k tomu, že v 8.30 svacej a 11.30 obedvaj, než všechny ty mrnata oblečou…Pokud bych myslela, že si má ven vzít oteplovaky, dám je do školky, určitě ne na cestu.
Oteplovačky nosí syn leda na lyžování, boby, sáňky.
V tvém případě bych dala teplé triko s dlouhým rukávem, mikinu, legíny (jsou i pro kluky) nebo úzké tepláky, zateplené softky, kuklu/čepici/šálu, bundu.
Dcera je zimomřivá a od školky dodnes nosí takové zateplené šusťákové kalhoty bez laclu a kšand. Má je přes běžné džíny nebo elasťáky. Prodávají je třeba ve sportissimu. V softkách jí bývá někdy zima a lyžařské kalhoty jsou těžké na oblékání a působí neohrabaně.
tak když je nula a je i hromada sněhu ale jdete metrem, městem.. procházka a nee válení ve sněhu tak bych dala softky. Prostě oteplováky jsou na válení ve sněhu za mě.
Já jdu se synem pěšky na tramvaj a pak pěšky ke školce a stačí mu legíny. V lindexu jsem sehnala nějaké teplejší. A softshelky beru sebou do ruky, a nebo je nechává v šatně.