Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Hoj maminy,
chtěla bych se zeptat ,v čem jste měli mimča na vítání občánků-nás to teprve čeká,dcerce budou dva měsíce..tak mi dejte nějakou inspiraci(ať mám důvod jít koupit nový hadřík) ![]()
Když jsme byli na vítání s Vojtou tak měl už 7 měsíců. Měl džíny, tričko a botky a když ho dali do kolébky tak to vypadalo docela komicky. Ještě se s tou kolébkou málem převrátil. Ležet se mu tam fakt nechtělo.
A když byla Eliška tak byla menší, myslím tak 4 měsíce a to jsem jí koupila takový bílý komplet. Kalhotky s kabátkem. Takový spíš plátěný a na nohavici byl vyšitý slon. A bílé ponožky.
Jak jsem koukala po těch ostatních miminkách tak většinou měli sametový dupky.
Na městském úřadě při vítání občánku cokoli, v čem se líbí tobě
.
My měli bílou košilku, bílé ponožky a bleděmodré sametové lacláčky.
Můj syn byl v bílém bodýčku a modrých dupačkách. Ostatní tam měli trička a kalhoty ![]()
Obě děti byly ve čtyřech měsících.
Dcera měla bílé body a růžové šatičky.
Kluk měl bílou košili tmavé kalhoty a motýlka ![]()
Taky záleží, jakou máte na výboře kolíbku, někdy se do krajek riflíky nehodí.
Naše holky mely tusim 4 mesice, mely na sobe takovy vinovy sametovy komplet (gate s tapkama a k tomu takovy vrsek, bylo to z HaM). U nas se to docela bere vazne a lidi chodi spis svatecne..
Sáře bylo půl roku a měla růžové body s dlouhým rukávem, růžovo-bílé šaty ( HaM ), bílé punčocháčky a růžové botičky
Všichni, včetně rodičů tam byli ( kromě tuším dvou maminek ) svátečně oblečený.
Jasmínka měla bodýčko, punčocháčky a slavnostnější růžové šatičky ![]()
Ahoj, my měli košili a džíny,náš „kolega“ modrý dupajdy a bílý tričko. Takže se k sobě moc nehodili. Já jsem ale pro „dospělácký“ oblečky. Ale je to na každém, co se komu líbí. Na fotce už košile rozhalená-oslava po vítání.:lol:
Ahojky,chtěla jsem se zeptat zda se někomu stalo,že by nebylo Vaše dítě na vítání občánků.Moje dcerka na vítání občánků nebyla.Za celou dobu nám nedošla žádná pozvánka.Čekala jsem tak,že třeba max.do půl roku nám pozvánka dojde ale nedošla.Celkem mě to mrzí.Stalo se Vám někomu něco takovýho?
Ahoj - my jsme se teda museli na městským úřadu přihlásit sami.. Tak se tam zkus zeptat, né všude zvou automaticky ![]()
Tak u nás už to asi nemá smysl.Malá bude mít v červenci dva roky.Jen jsem si na to vzpomněla,protože jsem četla nějaký článek o vítání občánků.Sestra před dvěma lety na vítání občánků byla normálně se synovcem asi se to tedy změnilo.To jsem nevěděla,že se musím připomenout,kdybych to věděla dřív,tak se přihlásím,takhle jsme o to přišla ![]()
Asi záleží, jestli to vůbec městský (obecní) úřad provádí. U nás to je, zvou automaticky. Naštěstí takový věci se dozvídám od sousedky, co má starší děti. A i v mém původním městě to zachovali a zvou sami.
Příspěvek upraven 16.04.15 v 21:18
U nás se musí přihlásit také každý sám… Matrikářka mi řekla, že prý podle jakýhosi zákona na ochranu osobních údajů to mají zakázaný.. Ale možná se jim jen nechce ![]()
U nás přijde pozvánka. Ale klidně si tam zavolej a zeptej se, však je to chvilka.