Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
@Dorka_X píše:
U nás se musí přihlásit také každý sám… Matrikářka mi řekla, že prý podle jakýhosi zákona na ochranu osobních údajů to mají zakázaný.. Ale možná se jim jen nechce
Ano je to tak, taky mi to řekli na úřadě, ale stejně tu pozvánku posílají. Vlastně to bylo tak, že na stránkách úřadu na facebooku a i snad to šlo rozhlasem nebo v místních novinách, že kdo má zájem o vítání, ať se nahlásí a pak rozesílaly ty pozvánky. Ale že jsme malá víska, tak i tak, když se někdo neozval, že se ta informace k němu nedostala, tak se kontaktoval…
Ahoj, u nás se musíš sama nahlásit. Ale myslím, že formulář k tomu dostal manžel, když šel pro rodný list.
Všem děkuji za info.Škoda,že jsem si nevzpomněla dřív a nezeptala se jak to chodí.
Teď už je opravdu pozdě na vítání občánků.Aspoň budu u dalšího dítěte chytřejší. ![]()
@Agi20 O nic jste nepřišli, neboj
já jsem čekala, že dostaneme aspoň nějakou pamětní medaili, jak to bylo dřív, či aspoň nějaký diplom „Vaše dítě bylo uvítáno dne…“ ..ale nic takovýho
dali nám balíček vlhčených ubrousků a hroznej zelenej ručník s kočičkou, zazpívali nám děti z MŠ a za deset minut jsme šli domů.. Chápu, že peněz není nazbyt, ale to už raději ať nedávají nic ![]()
Nám taky zpívali děti z MŠ, paní starostka měla projev… My dostali zlatý přívěšek , diplom, kytku a film a fotky - ten film je dobrej, natáčel ho profesionální kameraman…
Já na to kašlu.Myslím,že Tuřany by taky nic moc nedali ale o to nejde.Spíš se mě jednalo o to,že mám nepřivítaného občánka ![]()
Holky a co jste si oblékly vy, na vítání občánků? Zjistila jsem, že mám jen džíny
Díky moc.
To, co mi bylo, dziny
Nikdo tam nebyl nejak extra spolecensky oblecenej. Teda dziny by se obecne nemely nosit na formalnejsi zalezitosti modry, ja mela cerny.
@ncc1701 píše:
To, co mi bylo, dzinyNikdo tam nebyl nejak extra spolecensky oblecenej. Teda dziny by se obecne nemely nosit na formalnejsi zalezitosti modry, ja mela cerny.
Hm, tak já mám jenom modrý
Nějak jsme se celou dobu zanedbávala a teď jdu na vítání a nejsou peníze ![]()
@Holma hele, pokud to nejsou nějaké odsavovan, moderně potrhané džíny alá " je mi 16" tak by se nemělo nic dít, ůbec se tím netrap. Pokud máš nějakou hezkou halenku, ta to spraví, pěkně se namaluj a učeš a nikoho nebudou nějaké rifle zajímat, neboj ![]()
@Holma Nevím, jak moc se to u vás řeší. My měli vítání v létě a byla tam jedna maminka ve sportovních sandálech a károvaných kraťasech. Já teda byla v sukni, ale zase jsem neměla žádné boty, co by se k tomu hodily, takže jsem šla v žabkách (sice v černých kožených, ale přece jen v žabkách
, takže můj dress code taky nic moc ![]()
Já bych se těch džín možná ani nebála, když si k nim nedáš triko a tenisky
Nahoru bych volila nějaký top/halenku/tuniku - prostě něco slušnějšího, na nohy kozačky a dobrý ![]()
Teď ještě koukám na fotky a mám pocit, že to nikdo nebral nijak příliž vážně. Ta mamka k károvaných kraťasech dokonce měla i šátek na hlavě ![]()
My měli vítání občánků přesně po 6 nedělí, bylo to pěkné, dcera byla honě vlasatá a skoro celé ho prospala s pochupováním, takže jsme měli o zábavu postaráno!-) Oblékla jsem jí barevné dupačky s medvídkem pú. Dostali jsme mini vánoční hvězdu- bylo před vánoci, knížku pohádek, památníček, pamětní list a medvídka s trikem na kterém byl název čtvrtě kde jsme bydleli. Kolébka nebyla, to mi nevadilo.
Vítání jsme si vyjednávali sami- rodiče se dnes nekontaktují. Jediný kdo nás kontaktoval sám byl pojišťovák, který zvonil hned po návratu z porodnice ![]()
Nás zvali, jsme z Prahy. Syn dostal zlatý přívěšek, nějakou slevenku, ošklivého plyšáka a kus zlatého jmelí (bylo před Vánoci), já kalendář s motivy Prahy
Fotil to profi fotograf, nenatáčelo se.
Syn tam nejstarší, přes tři měsíce, měl oblečeny rifličky, a prďáckou košili. Já si oblékla kostýmek, ale většina rodičů tam oblečení moc neřešila.
My jsme vitani obcanku meli v lete, bylo vedro. Mela jsem hnede satenove saty a lodicky s otevrenou spickou, manzel mel spolecenske kalhoty a kosili. Byli jsme za exoty, pac ostatni meli kratasy, tilka, sportovni sandaly. I starosta mel dziny (byt s kosili a sakem). Propadali jsme si blbe, pac jsme si mysleli, ze je to tak trochu spolecenska udalost (nevim, kde jsem to vzala). Dcerka mela bodicko s nasitou sukynkou a ve stejne barve i latkovou plinku a dali jsme ji jen na tu chvilinku celenku s masli na hlavu. Zpetne, kdybych to vedela, tak si s klidem vezmu trekove sandaly, funkcni tilko a trekove kratasy a chybu bych neudelala ![]()