Obnošené oblečení, obuv

Anonymní
1.10.24 23:14

Obnošené oblečení, obuv

Ahoj. Chci se zeptat zda se to zdá jen mě.
Ráda jsem nakupovala oblečení na dítě z druhé ruky, ale poslední dobou co si za to ty lidi říkají, to je děsný.
Za obnošený boty skoro 600,– jen protože původně stály přes litr. Sama jsem prodávala barefoot obuv po dítěti a tohle by mě snad nikdy nenapadlo, když to dítě opravdu často nosilo a obuv nevypadá ani trochu jako nová… Boty teda obnošené dítěti nekupuji, ale i tak…
To samé se ovšem týká i jiného obnošeného oblečení, dřív se to dalo takto sehnat fakt výhodně a dneska děs běs a ani se mi nezdá že by byla větší poptávka, konrétně lidi na Vintedu se snad s těma cenama zbláznili :roll: Tak už tam moc nenakupuji, ale třeba to přijde jen mě. Jen se tady tedy zeptám. Nějaký sekáč jako je Brumla? Poradíte? Na těch pár věcí na donošení do školky, díky.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13751
1.10.24 23:28

Já teda BF nošené prodávám za půlku ceny… Nevím, proč bych měla boty, které nové stály 2000 prodávat za 300, když byly nošené pár měsíců.
A ceny oblečení i chápu, komu by se chtělo fotit a vkládat oblečení a dostat za to pár korun… To to radši hodím do charitního kontejneru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.10.24 23:52

@AnastazieB Já souhlasím se zakladatelkou. Obnošené oblečení a obuv podle mě opravdu nemá hodnotu ani polovic z PC. Obvzlášť když je vidět používání. A díky tomu to u nás zase tak moc nefrčí, některé ceny jsou opravdu nesmyslné. Že byly boty drahé, tak byly, moje volba byla je koupit.
Také kupuji BF a prodávám za pár stovek, větší hodnotu to podle mě nemá. Podrážky jsou ochozené, na botkách je vidět že nošené byly a hanba by mě fackovala chtít půlku. To bych si dovolila jedině pokud by boty byly nenošené a bez záruky - teprve s nenošenými a se zárukou bych si dovolila říct třičtrvtě z PC. Ale každý to máme jinak a respektuji to. ;)
Nemluvím o tom že lidé na Vinted prodávají i opravdu použité oblečení s fleky. Viděla jsem i děravý holínky :D :D :D to je vše tak do kontejneru a oni si řeknou o stovku, dvě. Divná platforma. :lol:

• Citovat
  • Upravit
68945
2.10.24 00:59

Jedna věc je, co za to někdo chce, druhá, zda je někdo ochotný to za tu cenu koupit. Pokud mi přijde cena přemrštěná, zaklepu si na čelo a jdu dál. A na prodejkyni už pak je, zda vyhodnotí, že cenu přestřelila, tak zlevní, nebo bude doufat, že se jednou kupec najde. Její boj. A pro spoustu lidí je to třeba v pohodě, tu hodnotu tam vidí, přesně takový kousek shání, vím já, takže tu cenu za to dají. Jediné, co mi přijde přesčáru, je to, pokud někdo nasadí vysokou cenu a zatají vady. Třeba napíše, že jsou boty v top stavu párkrát obuté, ale prošoupanou podrážku nebo rozpáraný šev nezmíní a na fotce zamaskuje. Pak má kupující pocit, že kupuje téměř novou věc, takže za to ty peníze třeba dá. Ale tohle by mělo jít zrovna na Vinted reklamovat.

Jinak já mám většinu obnošeného oblečení do školky od kamarádek, co jsem dostala, to svoje, je-li ještě použitelné, zase posílám dál a daruji, za hodnotnější kousky obvykle dostanu něco formou swapu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2004
2.10.24 01:41

@AnastazieB Věci z kontejnerů končí buď v přeprodeji, v cizině, nebo se z toho vyrábí hadry atd. Pokud je to nositelný textil, tak je lepší dát to třeba na swap.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44193
2.10.24 03:51

Nakupuju občas menším dětem nošené, ale pouze v kamenných sekáčích a bazarech. A jen do určitého věku. Třeba včera jsem nejmladší ani ne dvouleté dceři nakoupila za 140 Kč oblečení, za které bych v obchodě dala kolem litru a půl. I značkové věci.
A taky se tam dobře nakupujte jen do určitého věku. Právě na batole. Potom už je potřeba víc přebírat a na to už nemám náladu ani čas. Větší děti nosí oblečení delší dobu a to se víc ničí.
Dále takto občas nakupuju i v obchůdku charity. Věci za pár korun, i nové, jen se je nepodařilo prodat v obchodě. Taky je výběr jen na malé děti.

Nejstarší dcery si občas chtějí udělat výlet do vyhlášených sekáčů velkých měst, kde se zboží dováží z ciziny. U nás máme jen dva takové. Sem tam s nimi zajedu, ale někde zakotvím(cukrárna, zahrádka) a obíhaji si to samy. Většinou si dokážou navzájem dobře poradit, když potřebují konzultaci, volají a fotí. Mně toto nebaví. Úplně vždy jedou spokojené, že ulovily nějaký originální kousek, který nejde jen tak koupit. Za cenu minimálně půldenního výletu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24992
2.10.24 04:09

Bf boty prodávám za min. 600 a i více. Nevím proč ne když jim nic není. Oblečení dávám do kamenného bazaru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101633
2.10.24 04:44
@Micilin píše: Více

No a co je špatného na tom, že se přeprodá?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17110
2.10.24 05:57

Tady v Plzni mám oblíbený kamenný Petite Coquette - věci v pěkné kvalitě, ne zas úplně levná „hrabárna“, ale fakt jak nové, boty úplně nové v origo krabici, za půlku původní ceny i značkové, celkově velký výběr i v těch větších velikostech. Jinak věci pro malou mám i z různých lokálních bazárků, kamarádka má jeden a vždy mi něco schová, pošle mi foto, abych si vybrala - objednává ty velké balíky a pak to rozfotí na kusy… Jiná známá má 2 holky starší než malá, tak pár věcí měla i po nich, když jsme tam jeli tak já jí vezla tašku na kluka po našem (má ještě kluky) a odvezla si zase holčičí, ale naše už tu mladší dorůstá…a ty věci i dost likviduje, takže věci po ní udám max co nestihla ani unosit, kolikrát i něco co jsme dostali nebo koupené nové schovám že je to ještě velké a zapomenu na to, pak vytáhnu ještě s visackou a ouha… :zed: Jinak na lítacku samozřejmě příležitostně Pepco, Kik, boty asi nejčastěji Sportisimo nebo Decathlon. Na funkčních - turistických nebo zimních se šetřit fakt moc nedá…

Příspěvek upraven 02.10.24 v 06:01

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4960
2.10.24 05:58

Obnošené oblečení nekupuju, jsem domluvená s jednou místní maminkou a oblečení měníme, já jí po synovi, ona mě po dceři. Každou chvíli je na místní fb skupině nabídka oblečení za pár korun celý pytel, existují i swapovaci skupiny, kde vymenis oblečení za přebytky ze zahrádky nebo nějaké pochutiny. Zkus pohledat tyto možnosti. Jinak platí, že každé zboží má svého kupce, když je někdo ochotný to zaplatit, proč by to jiný nenabízel draho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
2.10.24 06:26

Vnímám to obdobně. Bazarové má dle mě cenu ve chvíli, kdy je pod 50% kupní ceny a méně. Nevím, proč bych měla v podstatě někomu sponzorovat nákup nového, kdy to opoužívá a já dostanu jeté věci, po přičtení poštovného pomalu za plnou cenu. Sama nechávám fakt pěkné! boty kolem 500,–, kdy kupní cena byla tak kolem 1500,–. Ale tak to je věc nabídky a poptávky, že jo. Úplně tristní mi ovšem přijde, když vidím kolikrát inzerát na obnošené oblečení dráž, než jsem ten samý kus kupovala nový. Chtěla jsem vzít taktéž dceři bazarovou hru pro malé děti. Ceny tak na 80%, s poštovným dráž, než PC nového. No, tak se raději stavím cestou v obchodě. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2004
2.10.24 06:37
@j.a.n.i1 píše: Více

Není na tom špatného nic, jen nejde o charitu, jak se to často prezentuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30946
2.10.24 06:43

Běžně prodávám bf boty kolem 1000 Kč, co nové stojí 2-2,5 tis. Stejně jako funkcni oblečení prodávám za polovinu kupní ceny. A kola se dají díky inflaci prodat za dráž, než je člověk koupil. Určitě zboží si kupce najde vždy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
61
2.10.24 06:44

Některé věci mi připadají také cenově přestřelené, zejména tedy kojenecké oblečení Lindex, kdy třeba za žmolkovaté, seprané body chtějí 350. To už si raději počkám na slevy a koupím nové :D já třeba prodávám za pakatel, ale i tak některé kupující vymýšlejí, popřípadě čekají nevím co od oblečení “na donošení”. Barefoot boty a softshellové oblečení se prodává nejlépe, tak většinou nejdu pod 50% ceny…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8957
2.10.24 06:55

Nekupuj obnošené a budeš mít klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie