Obnošené oblečení, obuv

Napsat příspěvek
Velikost písma:
53190
2.10.24 07:06

Já třeba obnošené oblečení na běžné nošení neprodávám jednoduše proto, že mě nebaví se s někým sáhodlouze domlouvat na předání dvou tepláků za 80,– :lol: Takže jedu swap, po větších balíkách, ale většinu oblečení dávám kamarádkám s menšími dětmi nebo do Klokánku. Semtam prodám nějaký super kousek typu kvalitní zimní bundy, kalhot na lyže, zateplené gumáky apod., které nejeví známky opotřebení, a tam si tu cenu dám třeba poloviční a vždy jsem vše prodala. Praha teda. Možná i to má vliv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smajlik345
2.10.24 07:27
@Anonymní píše: Více

Ať si to každý prodává za tolik, za kolik chce. Buď se najde kupec nebo nenajde..

Tobě je do toho kulové, nechceš tak nekupuj.
Připomínáš mi několik lidí, kteří nám na inzeráty psali, že to neprodáme, že to tu cenu nemá atd… Nebylo to sice oblečení, ale i tak měli potřebu psát svůj názor.
No, prodali jsme to a ještě dráž než jsme chtěli :mrgreen: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
5103
2.10.24 07:38

Kdyz chces opicku, musis mit na banany. Prodavam po male veci i boty. Kupujeme ji drahe boty cca 1500 nektere ma i drazsi. Prodavam je po 600kc vetsinou. Komu to prijde drahy, tak at jde a koupi si novy. To to radsi pak hodim do Klokanku, z toho budu mit aspon dobry pocit. To samy softshell, vse se tak zdrazilo. Pred 4 rokama jsem holce kupovala nove veci za uplne jine ceny nez ted. Proto to pak i draz prodavam.

Příspěvek upraven 02.10.24 v 10:29

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.10.24 08:14

@smajlik345 přesně tak, jedna paní mi psala na větší věc, kterou jsme nevyužili, zda ji to pošlu a nakonec mi nezapomněla napsat, že koupila levněji na internetu a jiná paní si s nadšením přijela a byla ráda, že má…oproti ceně na internetu jsem prodávala za trochu větší polovinu ceny, takže koupila na netu leda tak od jiné značky…:-)

• Citovat
  • Upravit
69016
2.10.24 08:19
@Micilin píše: Více

No a ten výtěžek jde na tu charitu, ne? Takhle fungují charity shopy v Británii, lidí jim to daruji, oni to protridi, prodají (a kupci jsou z všemožných sociálních vrstev) a výtěžek po odečtení nákladů jde na vybranou charitu. Spousta charit mnohem víc ocení, když jim někdo pošle litr místo deseti obnošených triček.

Příspěvek upraven 02.10.24 v 08:24

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69016
2.10.24 08:23

Jinak něco sháním, kouknu na bazar. Je tam něco v požadované kvalitě za pro mne přijatelnou cenu, tak to koupím. Není, tak koupím nové. Loni jsem koupila zimní boty přesně takové, co jsem chtěla (jen jsem nemohla vybírat barvu), nové ještě s visackou, za 1100 místo 1900, co by stály nové. Letos jsem žádné vhodné nenašla, jdu do nových.
Ale byla tam paní, co za 1350 prodávala boty „jen třikrát obuté, původní cena 1400“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10923
2.10.24 08:39
@Cuddy píše: Více

No, ja teda takhle veci nekupuju, ale ted koukam po kole, nový stojí okolo 11,5 tisic, predpokladam teda, ze bude jen na jednu sezonu, dceri budou 3 a pisou, ze to kolo první je do 110cm, takze se mi uplne nechce davat takova castka. A ty kola se na vintedu prodavaj za 10,5K treba a po 2 detech. Me to prijde ujety, kdyz pridam litr a mam uplne novy kolo a ne rok ojety s nejakejma skrabancema apod. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
2.10.24 08:47
@DandátkoP píše: Více

Jenže když ho dítě oškrábe, tak ho za rok prodáš ani ne za deset :lol: My třeba kupovali kola do určité výšky dětí jen z druhé ruky, stejně jako lyže a lyžáky, a fakt je lepší koupit dobře z bazaru, prodáš na konci sezony za stejné peníze, cos na začátku koupila ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30971
2.10.24 08:48

@DandátkoP koukas na kolo pro dceru, kdyz budes koukat na kolo pro kluka, budou ti skrabance jedno. Nevim, jake kolo myslis, ale pokud nove stoji 11,5tis, tak na bazaru bude prodejni cena 9 tis a za tu se to pred sezonou proda. Hlavně ty koukas ted, po sezone, ale kdybys ho shanela v breznu, tak jsou doby, kdy bazar je jedine misto, jak ho sehnat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13765
2.10.24 08:50
@Micilin píše: Více

To samozřejmě vím a je mi to úplně jedno, neřeším co se stane s věcma, které „vyhodím“ nebo někomu daruju. Pokud se někomu chce to někam fotit, ať to udělá. Já se toho primárně chci co nejjednodušeji zbavit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30971
2.10.24 08:55
@Pani_judita píše: Více

A tobě někdy zazmolkovatelo bodycko z Lindexu? Mne tedy nikdy, proto se tak dobře prodává, že ta věc má cenu i po donoseni jedním dítětem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5098
2.10.24 08:56
@Anonymní píše: Více

Já prodávám nošené BF za třetinu ceny a vždy zmizí velmi rychle. Pokud jsou to zimní boty BF, není výjimka, že stojí 2 tis. nové, takže je logické, že nepůjdou obnošené pod 600 Kč.

Jinak si na Vinted ráda kupuju i věci na sebe a moc mi to vyhovuje. Našla jsem tam krásné značkové věci, kolikrát ještě s cedulkou, za půlku až třetinu ceny. Je to pro mě ale forma toho, jak ušetřit z plné ceny. I ta snížená by pro někoho mohla být vysoká. Prostě nejradši tam kupuji značkové kvalitní věci za sníženou cenu. Vysloveně oblečení po 50 korunách ne. S tím ani nemám dobrou zkušenost, vždycky jsem koupila nějaký pytlík hadrů, půlka z toho nebyla nositelná nebo to děti nechtěly na sebe. Půlka se po pár praních rozpárala nebo dírkovatěla. To už radši koupím třeba z HM nové věci ve slevě a mám to. Já už mám děti ve věku, kdy z věcí nevyrůstají, spíš je nosí do úplného zničení :D Takže na co koupit jeté triko, které mi vydrží půlku doby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6626
2.10.24 08:56
@ugluk píše: Více

Většinou to nejde na charitu. Ty kontejnery na obnošený textil jsou ve většině případů firem, které provozují secondhandy. Charita to je jen v případě, že to provozuje třeba Adra apod. Vždycky je potřeba koukat na firmu, která to provozuje. Ale mě je šumák, jestli na tom někdo vydělá. Stejně bych to vyhazovala, takhle je aspoň šance, že to nepůjde do komunálu….

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10923
2.10.24 08:57
@Cuddy píše: Více

No, ani mi nejde o skrabace a pro koho kolo je, ale ze ta cena je premrstena. Na vintedu jsou ty kola okolo 10K, nekdy i za vic. Za rozumnou cenu koupim i pro holku kolo se skrabancema, ona s tim nekde mrskne a budou tam dalsi. Ted jsem koukala na bazos a tam jde sehnat teda za tech 8-9K, coz je lepsi. Ale celkove mi ted vinted prijde, ze to lidi prestrelujou ty ceny no. Kolo byl ted zrovna priklad. Vsimam si toho delsi dobu a u tech veci si obcas rikam, kdo to jako koupí. Jeste jsem koukala na zakladnu na autosedacku, cena skoro stejna jako u novy zakladny. Nekdo se to dokonce snazi prodat i draz. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30971
2.10.24 08:58
@unuděná píše: Více

A je to možnost, jak kupovat dětem to, co jim sedí, ať již velikosti nebo barvou. Člověk nemusí jedno dítě vystrkovat na větší velikost kola jen proto, že mladšímu ke jeho malé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová