Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Jak to souvisí s obnovením manželského slibu? Proč to tchýňce jednoduše nevysvětlíš tak jak tady nám? J epřece dospělá a pokud ji nechcete o svatbu připravit úplně tak o nic nejde, ne? Lepší než z ní udělat blba a pak si na svatbu hrát ![]()
No… podle mě se to provalí a pak budou akorát všichni naštvaní, že jste z nich udělal blbce. A když se to neprovalí hned, tak časem určitě. Lidi nejsou blbí, někdo jim to o té 300denní lhůtě řekne, někdo to už ví a je to.
Zakladatelko, já se drze vetřu k dotazu. Rádi bychom s manželem obnovili slib na desáté výročí od první svatby. Chceme si udělat krásnou velkou svatbu s celou obrovskou rodinou a přáteli. Jenže nevíme jak na to, takže se přidávám k dotazu zakladatelky ![]()
Na internetu jsem našla jen info k opakování slibu v kostele, ale jelikož manžela bych do kostela nedostala ani párem volů, tak bych se ráda také dozvěděla nějaké zkušenosti a informace ![]()
Ahoj docela jsem pochopila myslenku, jak to zle udělat je jedina možnost a i rodina to pochopi, neni to v dnešni době běžné, ale jsou i takovi lidi co to udělaji. Jde o to že by se vezmete na uřade jen se světkama a pak se vezmete v kostele s celou parádou (velka svatba s rodinou a přibuzenstvem). Ale to se musite nejprve domluvit jestli to ještě takhle zle ale myslim že ano, že jsme se o tom bavili s našim kněžem jestli to jde. A co se tyče svatby v kostele tak to se musite domluvit s knězem co ktomu musite všechno mít aby vás oddal. Duležita podminka je že musite mit oba křest. ALe jak říkam to je všechno na knězovi co vám řekne. Jinak si nedovedu představit jit na takovou svatbu jak jsi to popsala asi bych na te svatbe nechtěla bych i kdybych o tom nevěděla tak by to bylo hodně podeřele já už vdana jsem takže vím jak svatba vypada.
Asi jsem to špatně vysvětlila, nebo nevím jestli jste mě pochopily. Vlastně by to v mých představách bylo podobné, jako když si někdo udělá svatbu v zahraničí se zahraniční půlkou rodiny a pak doma v ČR znovu, aby o to nepřišla i rodina tady. Nebo nevím k čemu bych to přirovnala. Rozhodně to nebude v kostele, nejsme věřící ani jeden.
Našla jsem odkaz tady http://www.svatebniagentka.cz/…tebni-obrad/ , ale to je přes agenturu, a to já nechci.
Jo a tchýňka by to rozhodně nepochopila. Má po mrtvici snížené IQ a na synáčkovi nezdravě visí. Kdybychom ji nevzali a svatbu, tak bychom jí ublížili. Už jsem příteli i navrhla variantu, že by si ji vzal za svědka, ale to on nechce. Navíc nevím, jestli je vůbec svéprávná, když je ZTP/P.
Samozřejmě je ještě možná varianta, že bychom jim řekli, co máme v plánu a tím zabránili komplikacím, jenže to právě nevím, jestli by to pro ni nebylo to samé ![]()
A co to má společného s obnovením slibu? Všechno
Jen by se neobnovoval po 30ti letech, ale po 3/4 roce ![]()
aHOJ,
to že se musíte vzít je jen kvůli miminku? (aby se jmenovalo po skutečném otci?) V těch otázkách se nějak příliš neorientuji. ![]()
No dle mě, hráli byste nějaké divadýlko. Což nevím jak by se na to tvářili druzí, když se to provalí, že už je to vlastně dávno po tom skutečném aktu. Což nemluvím už o jeho mamince. Nemůžete aspoň pozvat ji? Čili svědci,vy a maminka popř.rvojí rodiče a po obřadu sváteční oběd? A vysvětlit jí, že v létě bude pouze oslava?
já chápu, proč se musíte vzít (Kac, je to tak, že když se dítě narodí do 300 dnů po ukončení manželství, tak se stále právně považuje za dítě původního manžela-je to zkrátka taková jeho ochrana, kdyby se skutečný otec zalekl nebo třeba kdyby žena mezitím spala s oběma a tak nebylo úplně jisté, čí dítě je, tak aby se ani jeden toho nemohl zříct a dítě by bylo bez otce-a alimentů-na které má nárok)
nicméně podle mě to takto určitě udělat nepůjde, uzavření manželství není holubník, má to určitá pravidla (pokud vím, snoubenci se celou dobu obřadu důsledně oslovujou jmény a pokud bys byla vdaná, tak Ti tam žádný ouřada nebude říkat slečno Nováková, když už budeš půlroku paní Novotná)
myslím že byste to měli v pohodě všem takto vysvětlit, že je to teď jen čistě právní úkon a ta pravá krásná svatba bude později a hotovo
Já moc nechápu, proč byste se museli brát? Nežijeme přece v minulém režimu…
Pokud se nechceš vdávat s břichem, prostě počkej, až se dítko narodí a pak se vemte v klidu a s celou parádou… tohle divadlo mi přijde pod úroveň…
vzala bych rodiče a tchýni na pidi obřad a začala plánovat veselku v létě pro všechny. S tím, že bych v létě asi vynechala princeznovské šaty a volila světlé a ne tak nadýchané, bez závoje, manžel třeba jen v košili a udělat to venku pod širým nebem, k tomu třeba muzika a udělat prase…
elanaa píše:
já chápu, proč se musíte vzít (Kac, je to tak, že když se dítě narodí do 300 dnů po ukončení manželství, tak se stále právně považuje za dítě původního manžela-je to zkrátka taková jeho ochrana, kdyby se skutečný otec zalekl nebo třeba kdyby žena mezitím spala s oběma a tak nebylo úplně jisté, čí dítě je, tak aby se ani jeden toho nemohl zříct a dítě by bylo bez otce-a alimentů-na které má nárok)
No já si to myslela, ale nebyla jsem si jistá, abych neplácala hlouposti.
tady to píšu, proč: já chápu, proč se musíte vzít (Kac, je to tak, že když se dítě narodí do 300 dnů po ukončení manželství, tak se stále právně považuje za dítě původního manžela-je to zkrátka taková jeho ochrana, kdyby se skutečný otec zalekl nebo třeba kdyby žena mezitím spala s oběma a tak nebylo úplně jisté, čí dítě je, tak aby se ani jeden toho nemohl zříct a dítě by bylo bez otce-a alimentů-na které má nárok)
Není to divný? Proč by se nemohl přiznat pravý otec, pokud s tím souhlasí???
hmm, prostě je to tak zákonem daný
raději to ošetřili takto, než řešit i třeba jen 1× za rok problém. Jde zkrátka o to dítě a já to zrovna v tomto případě chápu.
Dobré ráno všem
Měla bych dotaz, jestli je tu někdo, kdo to měl podobně, potřebuju nasbírat informace a zkušenosti. Anonym snad pochopíte…
S přítelem se musíme vzít, protože čekáme miminko a já jsem krátce rozvedená, nevešli bychom se za lhůtu 300 dní. Moji rodiče by neměli nic proti variantě svatby pouze se svědkama (už mi jednou na svatbě byli že), ale přítelovu maminku by to nejspíš zabilo
Navíc se zase nechci vdávat s břichem jako balón a v zimě. Tato varianta byla naprd i poprvé.
Tak jsem si říkala, že by možná šlo, že bychom se vzali tajně, opravdu jen ve 4 + oddávající a nikomu to neřekli. No a potom v létě bychom mohli udělat „svatbu“ podle našich představ, jako by to bylo doopravdy, v krásných šatech, s rodinou a přáteli, s venkovním posezením..prostě tak jak bychom si to přáli. S tím, že by nikdo z příbuzenstva vlastně nevěděl, že to není svatba odpravdová.
Měl to někdo podobně? Jde to vůbec???
P.S. Prosím ty, co mě poznají, aby mě neprozradily