Obor prodavač, dalkové studium
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Nene, jde normálně o vyucnak. No otěhotněla jsem při studiu, nedodělala si ucnak a teď toho lituji a s malým toho času proste na učení moc nemám, tak jsem vybrala úplně nějakou jednoduchou školu, ať aspoň ten vyucnak mám, jaky obor mi je celkem jedno. Jojo máte pravdu, asi budu muset napsat přímo email škole a nebo tam zavolat, šlo mi spíše o to jestli má někdo vlastní zkušenost:)) jinak je to normálně veřejná škola, která u tohoto oboru nabízí dálkové studium.
- Citovat
- Upravit
@j.a.n.i1 Pro mě jen to abych měla vyucni list, prostě obor mi je tak nějak jedno jaký, spíše ať mám aspoň to vyučení no.
- Citovat
- Upravit
@Ketris Jojo,taky jsem to úplně původně nevěděla. No jde mi prostě o to ať mám aspoň ten ucnak no, s prckem to studium nebude úplně jednoduché, takže nic těžkého jsem nechtěla, prostě jsem zvolila tu nejjednodušší možnost.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše: Více
Ptej se přímo na škole, kde to budeš dělat. Asi se to dost liší. Já teda nedělám prodavače, ale jiný obor. Chodím tam 1× týdně odpoledne- ob týden praxe, ob týden teorie. Píšem testy, je povinná docházka, asi 75%. Na konc klasické výční závěrečné zkoušky - Cermat písemné testy, ústní zkouška, praktická zkouška
Jo a důležité je i koukat na to, jestli je to běžné nebo zkrácené studium. Já už mám studia hotový, takže děmám jen odborné předměty. Jestli nemáš ani výuční list, tak to bude asi probíhat jinak. Bude to včetně všeobecně vzdělávacích předmětů
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ketris píše: VíceČemu se divíš? Všichni jaksi nemají na studijní obory.
A zníš dost povýšeně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@renduli píše: Více
Jde spíš o toho prodavače- v dnešní době na to nepotřebuješ žádné zvláštní školy. Ale je fakt, že jestli má jen základní vzdělání, tak i učební obor prodavač lepší, než nic.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lama Lama píše: Více
Přesně tak, jde o ten „papír“.
Ono třeba pro holky, které nejsou studijní typ a nějak manuálně zručné, tolik možností není - zůstává servírka, kuchařka, prodavačka.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@vokishka píše: Více
Já byl jako THP ve školství začátkem devadesátek a zažil jsem leccos… Nevím, jaká je situace teď, jaká je legislativa a je mi to šumafuk, ale té době, kdy nastal odliv děcek z učebních oborů, na státních učilištích se kvůli zachování pracovních míst tvořily nové čtyřleté učební obory s maturitou jako „Zedník. manažer“…
To jako fakt, nekecám, měl jsem to na očích na jednom učňáku kousek od naší soukromé školy… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To ještě existuje jo? Na prodavače se fakt učit nemusíš, to pochopíš za jednu směnu. Naprosto zbytečný obor.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@renduli píše: Více
No a dvě z toho se naučíš max do týdne
na prodávání věcí a servírování jídla fakt není nic světoborného ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Barevné klubíčko píše: Více
Podle toho to taky často v obchodech vypadá… Telata, který se motají po krámě a o zboží nic nevědí, nebo po tobě skočí hned jak vlezeš dovnitř…
![]()
Zatím nejlepším „prodavačem“ na jedné naší provozovně byl kdysi důchodce, který absolvoval obchodní akademii za první republiky, během chvilky perfektně zaškolený na prodávaný produkt, správný přístup k zákazníkovi, atd… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@bse.pedro píše: Více
Tak je má pořádně zaučit vedení v obchodě. Navíc každý obchod funguje jinak, ale nepřijde mi na tom nic k učení se po 3 roky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit