Obor prodavač, dalkové studium

Napsat příspěvek
Velikost písma:
23983
20.4.25 13:41
@Barevné klubíčko píše: Více

Vedení obchodů jsou často mladí sopláci, kteří ví o obchodě kulový, ale je jim do 25ti let, mají maturitu a hlavně pěkný obličej a kozy… 8) 8) 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2689
20.4.25 15:48

To je fajn, že si chceš školu dodělat. Určitě to zvládneš. Nevím proč se tady tomu všichni diví… Když přijde do butiku holka se základní vzděláním a holka s vyúčnim listem, koho asi vezmou, že? Držím palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65277
20.4.25 15:53
@Blue2 píše: Více

tak oni se všichni nediví, že chce studovat. Ale že existuje takový obor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.4.25 16:04
@bse.pedro píše: Více

Tak to jsem si nikde nevšimla, zajímavé :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.4.25 16:10
@vokishka píše: Více

Přesně tak. Já bych byla naopak i ráda, kdyby jednou syn chtěl dělat rukama a šel na nějaký učební obor. Ale na prodavačku/prodavače? To jsou fakt zabité 3 roky. Neříkám třeba kadeřnice, elektrikář, truhlář… Tam se fakt člověk něco naučí, co by bez toho neuměl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.4.25 16:27

To je mi jasný, že se to dá jakožto pracovní pozice jednoduše naučit, ale prostě bez toho papíru tě jaksi skoro nikde nechcou vzít, takže to bez toho skoro ani nejde. Prostě mi jde jen o to mít papír, na střední jsem otěhotněla, školu nedodělala tím pádem mám teď mám prcka a základní vzdělání, po mateřské chci jít do práce, ale se základkou budu těžko něco shánět. Jde mi o to mít, alespoň nějaký papír v ruce. A já se neptala na to, zda je nebo není tento obor zbytečný pokud vím ;)

Jinak všem co se drželi tématu za odpovědi moc děkuji. Budu v úterý psát škole email, abych se doptala na podrobnosti. Přeji všem hezký den :kytka:

Příspěvek upraven 20.04.25 v 16:31

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.4.25 16:28
@Blue2 píše: Více

Moc moc děkuji :hug:

• Citovat
  • Upravit
23983
20.4.25 16:43

Tak pokud jsi ženská, zžejmě na to nemáš správná zrak… :nevim: :nevim: :nevim: 8) :jazyk:
Taky je možné, že v některých firmách se udržely zaměstnankyně, které tam nastoupily před 20ti lety… :nevim: :nevim: :nevim: 8)
Kdysi jsem v jedné pauze mezi podnikáním obíhal x firem, včetně prodejen, na které jsem byl překvalifikován a vždy zvítězila na pozici prodavače/čky mladá dívka požadovaných fyzických kvalit bez jakékoliv kvalifikace, některé známé holky z okolí byly vypoklonkovány ve věku 30ti let se slovy „Necítila byste se v mladém kolektivu divně?“… 8) 8) 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1186
20.4.25 18:57
@Anonymní píše: Více

A nebylo by rychlejší a jednodušší dodělat tu původní školu? To co jsi tam odchodila, ti neuznají?
Jinak máš pravdu, hlavně si dodělej něco, jinak tě nikam nevezmou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
20.4.25 19:51

Ale ani prodavačku se základkou nevezmou. Je ejdno, jestli bude vyučená zedníkem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.4.25 21:12
@Lama Lama píše: Více

Ano, přesně tak.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.4.25 21:15
@kačka39 píše: Více

Původní škola právě dálkové studium neumožňuje a já skrz malého se do školy vratit naplno nemůžu.
Jojo něco si dodělat mám 100% v plánu

• Citovat
  • Upravit
68
20.4.25 21:25

Napiš mi SZ.

V Č. B. jsem si dělala výučný list na prodavačku, taky po mateřský.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.4.25 18:46

Tak já nevím, pracovala jsem v několika obchodech a nejsem vyučená prodavačka :nevim: jinak je samozřejmě super, že si chceš dodělat vzdělání i s dítětem, to ti moc držím palce :kytka: jen já osobně bych si prostě vybrala jiný obor. Ale to je jen můj názor ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.4.25 18:47
@Lama Lama píše: Více

Musí být něčím vyučená ne? Nemusí být striktně prodavačkou, jestli dobře chápu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze