Duolingo mi nevyhovuje, co jiného?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Duolingo mi nevyhovuje, co jiného?
Jela jsem intenzivně Duolingo 4 měsíce a celkem vůbec nic mně to nepřineslo, naučila jsem se slovíčka, ale co se týká mluvení nic, prostě jsem tam, kde jsem byla. Hledám jinou aplikaci a nemohu najít, zkouším Mondly, jaké s ní máte zkušenosti? Případně, co jiného? Na AI zatím nemám, jsem začátečník, nejsem schopná diskutovat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Naše děcka jedou všechny Duolingo a vyhovuje jim. Oni teda doplňují filmy v originále na Netflixu, pouštěním a zpěvem písniček. Když jedeme v autě, tak valí. Plus máme rodinu v zahraničí. Takže komunikují v jazyku s nimi. Většinou využívají nás hromadný, rodinný WhatsApp, že si volají a píší.
Od učitelek mají přístup na WocaBee, že jim tam zadávají pravidelně úkol, smí trénovat kdykoli. To jim taky vyhovuje.
Hledej, co tobě bude vyhovovat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A kolik lekcí denně děláš?
Já u duolinga viděla posun cca po půl roce. Ono tě to na začátlu neučí slovíčka, ale cpe to do tebe absolutní základy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Tayen píše: Více
Já vidím přínos akorát ve slovíčkách, jinak o gramatice nic nevím a většinou tipuji.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Duolingo te nijak systematicky gramatiku nenaučí. To mi na něm taky vadí. Koupila jsem si knížku pro samouky a čtu si to z ní. V knížce se naučím princip, v duolingu procvičim jeho užití. Teda to byla moje idea, ale v praxi to dělá poněkud naopak. Duolingo jedu denně, kdežto knížku otevřu hendku za čas, většinou, když právě nějakému jevů v tom duolingu nerozumím. Tak si to tam nastuduju, u toho pochopím tisíc dalších věcí, které mě vůbec nenapadly.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Řeším teď úplně to samé ![]()
Moc nechápu, že Duolingo tolika lidem vyhovuje. Pro mě je vyhovující jen v tom, že je to pro mě celkem lehké, nestresuje mě to a nemám problém po tom sáhnout třeba jen na 10 min a „mít splněno“. Prostě nemám pocit, že se učím, beru to spíš jako hru a tak dokážu zachovat pravidelnost. Bohužel ale nemám pocit nějakých výsledků, stává se ze mě jen šikovný doplňovač slov
Navíc nesnesu ty reklamy, tak jedině si platit tu verzi Super. Zkusila jsem na týden i verzi MAX a jediný přínos jsou ty „telefonní hovory“ s Lily, ovšem spočívá to jen cca ve 3 otázkách z její strany a to je ještě furt dokola „do you like…-něco-“ ![]()
Pak jsem zkusila apku Ewa. Tam jsem moc nepochopila logiku učebního plánu - dalo mi to nějaké rozřazovací úkoly (velmi primitivní, mám úroveň takovou slabší B2, takže to bylo snadné mít dobře)…no a ve výsledku ty lekce začínají výukou slova „hello""
(jakože celou lekci trénuješ "hello!“
Dá se tam trochu přeskakovat pár lekcí, když uděláš testík, ale stejně je pak potřeba z každého bloku se proklikat aspoň 2 lekcemi, než můžeš přeskočit na ten test a odemknout další test. Pokouším se tam prokousat dále, jestli ty lekce dávají pak víc smysl, ale nevím, jestli na to budu mít trpělivost. Jinak ten koncept krátkých videí z filmů je super a vnímám to jako užitečné, ale nemám čas trávit týdny na slovíčkách A1. Co je tam pak ještě fajn, je možnost čtení knih. To mají hezky udělané.
No a pak jsem zkusila Praktika, v tom jsem viděla největší přínos pro mě, že si potrénuji konverzaci, mluvení (mluvíš s AI). Myšlenka zase není špatná, ale jednak to -klasicky- nefunguje jak v těch ukázkách na sockách a ten tutor tě neopravuje, ale ty opravy tvých vět tam musíš docela nešikovně rozklikávat v konverzaci a pak jsem taky narazila na totální fuck up, kdy jsem si na začátku navolila jako učební plán nějakou byznys angličtinu B2 a pak jsme zjistila, že je to na mě asi těžké a hlavně mě to nebaví a tím mě to stresuje a že tudy cesta nevede a je potřeba začít zábavnější konverzační formou… no a ono už to nejde změnit!!!
I z podpory mi napsali, že jedině smazat svůj profil (to zas udělá jen podpora) a pak založit nový. Prostě úplně UX špatně ![]()
Ale jako na konverzační reakce asi fajn, jen si myslím, že by se v rámci těch AI tutorů dala vyškrábnout i zvládnutější apka.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@vulpes píše: Více
Přesně tak, musím jen souhlasit. Za mě je Duolingo nepřínosné, akorát s ním člověk tráví čas a ano, je to to jako hra a ještě forma závislosti, protože člověk nechce přerušit denní řadu. Testovala jsem hodně aplikací a nic mě nechytlo, až nyní přemýšlím nad Mondly, ráda bych našla někoho, kdo má s touto aplikací zkušenosti.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky mi Duolingo nepřijde nijak zázračné, je to taková spíš hra, než učební nástroj. Hlavně mě vytáčí, že mi pořád dokola cpe slovíčka, která teda neumím, ale současně jsem je snad za celý život ani v češtině nepoužila- např. nepřítel. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@apolca mně se podle reklamy zdála fajn ta Promova…ale bohužel nemají trial verzi a cena není úplně malá a přijde mi nefér kupovat zajíce v pytli.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pis si s chatem gpt. Můžeš mu dát zadání, at tě opravuje, jen si musíš témata volit sama.
- Citovat
- Upravit
@apolca tady jsem našla recenze na některé apky, je tam i ta Mondly…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Midaku píše: Více
Já bych na Duolingu ocenila víc překladů celých vět.
Ale i tak je to výborné, sama jsem překvapená, co mě ta šílená parta… zelený Sovák, mužatka Lily, muslim v turbanu a ten pán v růžové košili zvládli naučit ![]()
Rozhodně víc než když jsem chodila večerně do jazykovky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit