Obor Vychovatel (2 semestry)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
65168
11.1.21 08:08
@g.sandova píše:
@vokishka a kde jsi to dělala takhle dohromady? To je dobrý

V Ostravě na pedagogické, ale právě tři semestry.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
11.1.21 09:24

@vokishka jak často jsi jezdila? Ten Hradec je časově dost náročnej, a když se to zhustí ještě tím zdvojením…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65168
11.1.21 09:35
@g.sandova píše:
@vokishka jak často jsi jezdila? Ten Hradec je časově dost náročnej, a když se to zhustí ještě tím zdvojením…

Co dva týdny sobota.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
11.1.21 09:37

@vokishka no, to taky není málo. Ten Hradec je ob víkend + někdy pátek + přípravný intenzivní týden v srpnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65168
11.1.21 09:57
@g.sandova píše:
@vokishka no, to taky není málo. Ten Hradec je ob víkend + někdy pátek + přípravný intenzivní týden v srpnu.

No my jsme měli v každém semestru i tři nebo čtyři zkoušky, někdy v sobotu, někdy byly termíny i odpoledne přes týden. A neměli jsme praxi. Teď to mají jinak, je méně zkoušek a povinná praxe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.1.21 23:26

@Mallorka Kamarádka studovala na UHK současně oba obory, vychovatel i pedagog volného času. Předměty měli stejné, současně, jen asi 1-2× se to lišilo.
Rozhodně bych to nenazývala kurzem, bylo to jak dálkové studium, na univerzitě, každý druhý víkend oba dny+ celý týden denně v srpnu + zkoušky někdy i během týdne. Jsou to dva semestry, ale hodně nahuštěné. Dělají se seminárky, zápočty, zkoušky, praxi už nevím, jak měla. Přes týden chodila do práce, co druhý víkend studium, po nocích psala seminárky, učila se, psala ty závěrečky. Dostali seznam literatury, tak hodně četla. Do toho doma 2 menší děti. S některými seminárkami jsem jí pomáhala, protože padala na hubu.
Ke každému oboru psala závěrečnou práci, se všemi náležitostmi jako bakalářka, jen asi menšího rozsahu. Takže musela psát a obhajovat 2 závěr. práce. Na konci studia se skládala závěrečná zkouška myslím ze 4 předmětů, jako státnice, ale nemá to status státnic, studium je bez titulu. Ukazovala mi seznamy těch otázek, v podstatě jako na normální bakalářské státnice. Závěrečné zkoušky dělala jedny, počítalo se to pro oba obory. V podstatě oba obory se dělaly zároveň, říkala, že kromě pár seminárek a té závěrečné práce není nic navíc. Ale ten rok byla úplně vyčerpaná.
Když jsem ji viděla, děkovala jsem bohu, že jsem si studium odbyla v mládí, bez práce a bez dětí.
Jak je to dnes v této covidové době, nevím.
S tímto studiem kamarádka pracuje v družině, vede kroužek. Ale na ten rok nevzpomíná vesele

Prosím anonym, info o kamarádce, nebo smazat.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze