Dítě obrací oči v sloup

5159
4.11.09 21:30

Obrací oči v sloup

Ahoj, prosím poraďtě, kdo máte podobné zkušenosti. Můj 7m syn má každou zorničku jinak velikou, před 3 dny jsme kvůli toho byli na neurologii. Prý je v pořádku, jen nemá dovyvinutý vegetativní nervový systém. Dneska začal ale obracet oči v sloup - hlavně u jídla, dvakrát i mimo jídlo. Není u toho bez sebe, normálně se u toho hýbe (třeba si i hraje), ale docela mě o vyděsilo. Dělal to jako malé miminko, teď už mi to nepřijde moc normální. Na oční teprve půjdeme. Napadá vás, co by to mohlo být? Mám s tím otravovat doktorku? Už minule mi naznačila, že jsem tak trochu hysterka. Dík za rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2081
4.11.09 22:28

Halucinko, určitě to řeš, nenech se odbýt. Nevím, co by to mohlo být, ale určitě mi to normální nepřipadá, když už je takto veliký a ještě k tomu ta každá jinak veliká zornička. Já jsem sice taky hysterka, ale pokaždé,kdyžse pediatr tvářil kysele a naštvaně, opakovala jsem si, že je to MOJE dítě, ne jeho, že jemu je to v podstatě lhostejné a můj instinkt říká, že něco není v pořádku. Shrnu to: Kdyby ti ho pořádně vyšetřili v nemocnici, tak pokud to bude v pořádku, jenom dobře, pokud ne, nic se nezanedbá. Držím palce a bojuj (je škoda, že to tak musí být s našimi pediatry, bohužel :nevim: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43031
5.11.09 08:25

ahojda, ja jsem teda dospely neurolog, takze me ber s rezervou
nestejne siroke zornicky ma kdekdo, v naproste vetsine pripadu je to vrozene nebo ziskane treba urazem (ja to mam treba od laserove operace oci). pokud neurologicke dopadlo dobre, tak neresit, ledaze by se to horsilo. dulezite je, aby obe zornicky reagovaly na svtetlo.

s tim obracenim oci v sloup -nejspis taky o nic nejde. Pokud by to byla forma epilepsie, nejspis by k tomu byla i nejaka porucha vedomi nebo alespon chovani (zastaveni v cinnosti, zakoktani a pod..), nicmene presto bych na neurologii znova zasla, mohli by treba natocit EEG, to je rychle a nezatezujici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6263
5.11.09 10:43

Ahoj, ja jsem si tvuj dotaz precetla uz vcera a myslela jsem, ze k tomu nic nemam. Dneska rano jsem ale videla sveho syna, jak obraci oci v sloup a uvedomila si, ze to vlastne dela docela casto. U nej je to ale tim, kdyz je unaveny nebo ospaly. Obrati oci, pak je vetsinou na chvilku zavre a nekdy jeste promne. Nejvic vecer. Trva to cele ale jenom chvilku, nevim, jak je to u vas. Hlavne ja mam ze syna pocit, ze je to normalni a na pocity docela dam. Takze jestli ty mas pocit, ze je to divne, urcite bych k doktorovi zasla, at se na mne kouka jak chce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7584
5.11.09 12:27

Já si pamatuju, že starší syn to hodně dělal, ale právě když byl unavený. a manžel to dělá dodnes. Ale možná to není přesně to samé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.11.09 16:35

Musím souhlasit s Pudlou, manžel měl dětskou epilepsii způsobenou úrazem, která ale do 18ti vymizela. Obracení očí vsloup je u dětí časté, mě ještě dělá zle, jak syn spí s napůl přivřenýma očima obrácenýma vsloup :roll:
Pokud malý nemá problém s motorikou a koordinací,nebolí ho hlavička či oči, tak bych se neplašila, pro jistotu ale zkonzultuj s lékařkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5159
5.11.09 16:47

Holky díky za odpovědi. Dneska jsme byli u oční doktorky, ta vůbec nevěděla - proč má jiné zorničky nezjistila, oční pozadí má v pořádku. A s obracením očí taky neví, ale jak jsem jí to popisovala, říkala, že o epilepsii asi nepůjde.
U tak malého miminka bohužel nepoznám, jestli ho bolí hlavička nebo něco, ale není nějak víc uplakaný.
Dneska to dělá taky, u toho si třeba hraje, vždycky se mu to stane jenom na pár sekund. Asi to nevypadá ani nějak hrozně, jen že jsem s ním pořád, takže vím určitě, že to předtím nedělal v těchto situacích, jen když usínal. V pondělí jdeme k doktorce, tak to asi ještě vydržím a pak se na to zeptám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Barnico
22.3.10 17:19

Ahoj halucinko, o tvůj dotaz jsem zavadila už dřív, ale nic jsem k tomu neměla.Ale je to asi 3 dny nzpět co totéž pozoruji u synka(8 měsíců). Je to třeba když si hraje a přijde mi, že jako ulevuje očičkám( má třeba hračku blizoučko)Zdá se mi, že vidí dobře třeba-sbírá ze země drobná smítka a vlasy :oops:
Můžu se zeptat jak jste na tom teď? Zmizelo to?
Díky. Bára

• Citovat
  • Upravit
5159
22.3.10 17:28

Barnico, ani nevím kdy, ale vlastně to zmizelo samo - ani jsem si oho nevšimla. Asi to fakt nic nebylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Barnico
22.3.10 18:22

Tak díky moc za odpověď.
Doufám, že to u nás taky zmizí, docela mě to yděsilo, já jsem asi už dost hysterická..
Díky a hodně zdraví, pa

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.3.21 13:05

Ahoj, naše malá (6 měsíců) teď začala obracet oči v sloup. Včera jsem si toho všimla v autě - koukala z okýnka a najednou se jí oči otočily nahoru. Teď to dělá i doma v postýlce - když leží na boku, začne koukat nahoru až se jí ty oči otočí v sloup. Je to jen chvilkové, když na ni promluvím tak se koukne na mě a normálně reaguje, ale děsí mě to. Na neurologii je sledována kvůli jistým problémům po porodu, už má za sebou všechna možná vyšetření včetně EEG a vše bylo v pořádku. Ale nevím jestli se to nemůže vyvinout časem (vyšetření měla ve 2 měsících). Narážím tedy na epilepsii, to mě napadlo jako první. Na neuro jdeme až v květnu, tak nevím jestli máme kvůli tomu jít dřív nebo počkat… Taky máme podezření na oční vadu, na oční jdeme v dubnu.
Máte někdo podobnou zkušenost a bylo to v pořádku nebo nevíte co by to mohlo být? Díky

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.3.21 13:12
@Anonymní píše:
Ahoj, naše malá (6 měsíců) teď začala obracet oči v sloup. Včera jsem si toho všimla v autě - koukala z okýnka a najednou se jí oči otočily nahoru. Teď to dělá i doma v postýlce - když leží na boku, začne koukat nahoru až se jí ty oči otočí v sloup. Je to jen chvilkové, když na ni promluvím tak se koukne na mě a normálně reaguje, ale děsí mě to. Na neurologii je sledována kvůli jistým problémům po porodu, už má za sebou všechna možná vyšetření včetně EEG a vše bylo v pořádku. Ale nevím jestli se to nemůže vyvinout časem (vyšetření měla ve 2 měsících). Narážím tedy na epilepsii, to mě napadlo jako první. Na neuro jdeme až v květnu, tak nevím jestli máme kvůli tomu jít dřív nebo počkat… Taky máme podezření na oční vadu, na oční jdeme v dubnu.
Máte někdo podobnou zkušenost a bylo to v pořádku nebo nevíte co by to mohlo být? Díky

Ahoj, naše malá teď 13m, to taky dřív dělala ale pak to nějak samo odeznělo a neřešily jsme to.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
15.3.21 20:53
@Anonymní píše:
Ahoj, naše malá teď 13m, to taky dřív dělala ale pak to nějak samo odeznělo a neřešily jsme to.

Děkuji za uklidnění. Já mám pocit jakoby koukala nahoru a ty oči jí tam nějak „sjedou“. Jen to vypadá hrozivě. Tak snad to nic nebude…

• Citovat
  • Upravit
26.4.22 14:11
@Anonymní píše:
Máte někdo podobnou zkušenost a bylo to v pořádku nebo nevíte co by to mohlo být? Díky

Dobrý den,
můžu se zeptat, jak vám to dopadlo? Naše malá dělá to samé. Začalo to v 5.měsíci a už to trvá dva. Neurologické i oční vyšetření v pořádku, ale mě to stále děsí, když nevím, co to může být…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.4.22 15:21
@Bananagirl píše:
Dobrý den,
můžu se zeptat, jak vám to dopadlo? Naše malá dělá to samé. Začalo to v 5.měsíci a už to trvá dva. Neurologické i oční vyšetření v pořádku, ale mě to stále děsí, když nevím, co to může být…

Přešlo to, ale nevím za jak dlouho, teď (19m) když usíná, tak ji ty oči jsou taky nahoru. Možná to bylo únavou, nevim :nevim: Nikde žádný problém nezjistili, byla i znovu na EEG. Takže klid, určitě to přejde i u vás ;)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure