Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky, co už vám to jde sem dát fotky, mě ne. Mám fotky v PC, jak je dostanu sem do příspěvku, já ani nevím jak sem do galerie. Poraďte prosím pro méně chápající ![]()
Díky
Adriane - vložení obrázku do diskuse:
můžeš vloži jakýkoliv obrázek, který už máš kdekoliv na webu, najdeš si jeho Vlastnosti (Properties) pomocí pravého tlačítka a najdeš jeho „adresu“ kterou zkopíruješ a vložíš do příspěvku v diskusi.
Před resp. za tuto adresu musíš napsat … poví to počítači, že má na dané adrese hledat obrázek a zobrazit ho tu
(když dáš „url“ pouze to zobrazí adresu jako odkaz)
vložení obrázku do deníčku:
u deníčku máš pod polem pro text možnost stáhnout obrázek, tady žádnou adresu z weu nepotřebuješ, naopak musíš mít ten obrázek uložený v počtači, nic dalšího nemusíš, automaticky se fotka umístí pod tvůj komentář
vytvoření vlastní fotogalerie
v levém sloupci nahoře najdeš Fotogalerie, když se to otevře, zadáš Moje galerie, pak Vytvořit/organizovat moje galerie a tam si vytvořím své vlastní album
vložení fotografie:
uprostřed stránky pod nadpisem najdeš Upload obrázku
v okně co se otevře zadáš:
jo a pozor, aby obrázek nebyl příliš velký
snad je to srozumitelný - doufám ![]()
Sandra
Ahojky holky, vím, že jsem natvrdlo, ale pochopila jsem to správně, že nejde do diskuse vložit třeba fotka, kterou mám normálně jen uloženou v PC. Kde tedy tu fotku mám mít?
A ještě jsem se chtěla zeptat, kde si mám zmenšit fotku, kterou chci mít místo toho smailíka, co se objevuje pod jménem, jestli mi rozumíte. Navolila jsem si ve foťáku nejmenší rozlišení, ale stejně je to moc.
Adriane píše:
Sandri : já jsem asi blbá, nejde mi ani uploadovat obrázek!
neboj nejsi - zkontroluj si velikost toho obrázku (max 1Mb) ![]()
Verrunka píše:
Ahojky holky, vím, že jsem natvrdlo, ale pochopila jsem to správně, že nejde do diskuse vložit třeba fotka, kterou mám normálně jen uloženou v PC. Kde tedy tu fotku mám mít?A ještě jsem se chtěla zeptat, kde si mám zmenšit fotku, kterou chci mít místo toho smailíka, co se objevuje pod jménem, jestli mi rozumíte. Navolila jsem si ve foťáku nejmenší rozlišení, ale stejně je to moc.
do diskuse můžeš vkládat jen obrázek, který je uložený někde (kdekoliv) na netu. Pokud ho máš jen v pc, tak nejjednodužší je uložit si ho do vlastní fotogalerie tady na emiminu (viz můj příspěvek výše), po nahrání fotky na ni klikneš pravým a skopíruješ z vlastností její url adresu, kterou pak napíšeš do diskuse
u deníčku je to jinak, tam stahuješ fotku z počítače přímo k příspěvku
Fotku místo smajlíka:
zmenšit si jí musíš v nějakém vlastním programu (pokud nemáš, pošli mi jí a já ti jí zmenším) v nastavení je přímo napsáno: „jeho šířka by neměla být větší než 80 bodů a výška 80 bodů a velikost souboru by neměla přesahovat 6kB“ což přímo z foťáku rozhodně nedostaneš
tak se mi podařilo obrázek zmenšit, uploadovat a vložit sem ale do mé galerie ne a ne ![]()
a vytvořila jsi si nejprve v „Moje galerie“ nějaké vlastní album? Bez toho to nejde