Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Catalinn píše:
Mně se HCG první dny obden 2,5nasobilo a vše bylo v pořádku. Tobě se přibližně 2,75nasobi, což možná není tak markantní rozdíl, tak by to mohlo být ok. A že jsou to vicercata je samozřejmě možné, to se brzy dozvíš.Z těch negativních příčin - molární těhotenství, ale tam by to rostlo asi daleko rychleji… Držím pěsti
O molárním právě vím, ale tam by ještě mělo být krvácení zvracení a zvýšené příznaky.
To já naštěstí nemám.
Jen doufám, ze je to tedy v pořádku a ze je tam jedno ![]()
Psala jsem e-mail lékaři, radši.
@TeeeT nepříjde mi to nějak extra moc, řekla bych že je to ještě v normě. Ob den se minimálně zdvojnásobí, většinou i víc, takže ok
@Magda124 proč by měla volat? Proč tak plašíte? V pátek jde na utz, tam se dozví víc
@Acinore řešit toto? V pátek se uvidí, ale hlavně hcg roste pěkně, nějaké šílené nárusty to fakt nejsou. Na začátku se to ob den i víc než zdvojnásobí. Je to v normě
@Daisyy1995 píše:
@TeeeT nepříjde mi to nějak extra moc, řekla bych že je to ještě v normě. Ob den se minimálně zdvojnásobí, většinou i víc, takže ok
Já vždycky myslela, že se má v počátečních týdnech těhotenství zdvojnásobit jednou za dva až tři dny ![]()
Já bych klidně zavolala a zeptala se, jestli je to normální nárůst. Je to telefonát na minutu. Pokud je něco špatně, tak s tím asi nikdo nic neudělá, ale já bych určitě chtěla, aby mi někdo vysvětlil, co ty hodnoty znamenají.
Jinak vyšší HCG může být taky u Downova syndromu, co vím, ale vůbec netuším o kolik, nebo jestli od začátku…
@TeeeT píše:
O molárním právě vím, ale tam by ještě mělo být krvácení zvracení a zvýšené příznaky.To já naštěstí nemám.
Jen doufám, ze je to tedy v pořádku a ze je tam jedno
Psala jsem e-mail lékaři, radši.
Bohužel žádné z těchto příznaků u toho být nemusí, já si molarním těhotenstvím prošla a nijak jsem to nepoznala na sobě a to jsem měla v 6+0tt hcg přes 200 000
@Daisyy1995 neplaším, ale zakladatelka je nervózní, proto založila tuto diskusi. Psala jsem, že je to dle mého názoru v normě, ale pro její klid duše, ať zavolá doktorovi. A vzhledem k tomu, že již má za sebou 2 potraty, tak si myslím, že jí uklidnění od lékaře dá více než diskuse zde. Myslím, že lepší je jeden telefonát než 3 dny v nejistotě.
@Majiss píše:
Bohužel žádné z těchto příznaků u toho být nemusí, já si molarním těhotenstvím prošla a nijak jsem to nepoznala na sobě a to jsem měla v 6+0tt hcg přes 200 píše: Více
To mě mrzí, snad to teď nebude můj případ. Asi by byla ta hodnota ještě tedy vyšší.
Tak mi volala sestřička, ze ji doktor poprosil aby mi zavolala a ze mi má říct, že si víc řekneme až v pátek na prohlídce 🤷🏻♀️. Ze nic víc ji k tomu neřekl.
@TeeeT píše:
Tak mi volala sestřička, ze ji doktor poprosil aby mi zavolala a ze mi má říct, že si víc řekneme až v pátek na prohlídce 🤷🏻♀️. Ze nic víc ji k tomu neřekl.
budu držet palce, ať je to ok ![]()
Jako nejsem lékař, ale myslim si, že ty hladiny HCG jsou fakt individuální ![]()