Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, jsem v 7tt a vecne me svedi telo.. zada, pak ruce, pak zase zada, pak nohy.. furt se drbu jak blazen. Pak chvili klid a zase nanovo.
Cetla jsem o mozne poruse jater/odtoku zluci v tehotenstvi, ale vsude to pripisujou az k pozdejsim stadiim tehotenstvi.
Mel nekdo teh.chol.takhle brzy? K doktoru jdu za tyden a nevim jestli letet na pohotovost, protoze k moji dr.se driv nedostanu nebo prestat stresovat..
Mel jste nekdo to svedeni taky a bylo to v pohode? Dekuju moc ![]()
Zakladatelko me nastoupilo silene svedeni a ekzem hned, co se mi zvysilo HCG. Preslo porodem, vysvetlit to neumim, ale kdyz jsem drzela dcerku v naruci, najednou klid a svedeni pryc. U druheho tehotenstvi to same, az na to, ze ze se mi to svedeni nevyplo, bojuju s tim dodnes, ale uz ne v takove intenzite. Pres tehotenstvi to bylo narocne, nespala jsem, pak uz jsem brala v nejhorsich chvilich i dithiaden. Pomahala mi leda studenejsi sprcha a aktivita, vydrzet v posteli s tim svedenim neslo. Drzim moc palce. Jen abych te moc nedesila, ja jsem tezky ekzematik a reaguju na vsechny hormonalni vykyvy, u tebe to muze vypadat lip ![]()
Já jsem neměla cholestazu, ale zato jsem v 16.tt měla kopřivku - jenom v noci a jenom na horní půlce těla. Byla jsem i u Dr a řekl, že různý vyrážky a svedivky v těhotenství bývají, že je to zkrátka jinej stav. A že na a cholestazu je brzo. A mám takovy pocit, že se to léčí hlavně jaterní dietou a tu si můžeš naordinovat hned. Nebo k tvoji doktorce zavolej. Na pohotovost bych asi nejezdila.
A jeste dodam, cholestazu bys myslim poznala na stolici, byla by hodne svetla, jilovita.
Moc dekuju za zkusenosti holky
jste zlaty.. je to pro me vse novy, je to prvni mimco
tak se vsim vaham, co je normalni a co ne ![]()
@Aneani já měla hepatopatii v 36tt, okamžitě se vyvolával porod kvůli vysokým hodnotám jater v krvi. Malý je sice nedonošený, ale plně zdravý. Hned po porodu se vše upravilo. Doktor mi řekl, že je to nejčastěji v důsledku tlaku na játra, kdy už v břiše není místo. Svědění jsem měla tři dny než jsem si nechala vzít na vlastní žádost krev. Za pár hodiny byly výsledky a už to jelo 🙈 Můžeš ještě zkusit skočit třeba k praktikovi na odběr nebo jako samoplátce, když nechceš jít hned na pohotovost.