Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Tak můžeš zkusit všechny známé babské rady…dlouhá procházka, chůze do/ze schodů, tepla vana, červené víno/svařák, sex…ale to už to musí být většinou fakt na spadnutí ve smyslu že by to přišlo třeba za den dva stejné samo, aby to pomohlo…
Kolik tt jsi? Na to vyvolání nemusíš přistoupit. A je to jen odhad. Alkohol bych nepila, uvař si z těch bylinek do svaraku čaj. Hodně pohybu. A věř miminku.
@Hibou termín porodu jsem měla 9.2 pohybu mám myslím si dost, každý den chodím s dcerou na dlouhé procházky, protože spí jen v kočárku přes den a za tu dobu, než se vyspí takových 8km ujdu.
do toho několikrát denně do 4 patra a dolů
mezitím do obchodu ![]()
Hodnotu čípku mám X/2, což nejspíš na porod zatím není
Vyhneš se mu tak, že ho odmítneš. Důležité je být v klidu, nenechat se do ničeho nutit..miminko samo ví nejlépe, kdy bude připravené. Kdy máš předpokládaný termín porodu?
@cartera TP jsem měla 9.2. Miminko mělo váhový odhad na den termínu 4,5 kg. Dnes už 4,7
nicméně váhově vychází větší od 30 týdne
@Anonymní píše:
@Hibou termín porodu jsem měla 9.2 pohybu mám myslím si dost, každý den chodím s dcerou na dlouhé procházky, protože spí jen v kočárku přes den a za tu dobu, než se vyspí takových 8km ujdu.do toho několikrát denně do 4 patra a dolů
mezitím do obchodu
Držím palce, třeba to přijde každou chvíli. Já vyvolání kvůli váze odmítla, ve 41+0 s odhadem 5 kg jsem odmítla císaře, nakonec domluvila vyvolání na 41+4 a den předtím se miminko spontánně a přirozeně narodilo se 4,4 kg. Také jsem měla z vyvolávání strach, měla jsem takový první porod.
@Anonymní píše:
@cartera TP jsem měla 9.2. Miminko mělo váhový odhad na den termínu 4,5 kg. Dnes už 4,7nicméně váhově vychází větší od 30 týdne
no heled rekni si sama co je pro Tebe lepsi jestli ted vyvolavacka a nebo to odkladat a odkladat a pak skoncit treba na cisari protoze to dite proste nevytlacis kvuli velikosti. A nebo se Ti zasekne nekde v porodnych cestach a budou Te muset dost rozrezat…
Ono 4,7 uz fakt neni p*del a radsi vyvolat nez to skoncit kvuli narustu plodu a nemoznosti porodit normalne dost blbe…
@Anonymní píše:
@cartera TP jsem měla 9.2. Miminko mělo váhový odhad na den termínu 4,5 kg. Dnes už 4,7nicméně váhově vychází větší od 30 týdne
já bych se do toho nutit nenechala, zvlášť když nemáš dobrou zkušenost z minula. Rozumím, že rodit větší mimčo může být těžší.. ale je to jen odhadovaná váha, kdo ví kolik bude nakonec vážit. Nejdůležitější je být v klidu, důvěřovat miminku a svému tělu, a nestresovat se.
@Leenvecka vyvolávání porodu doktorka naplánovala na 16.2 nic přece neodmítam, jen bych do té doby raději porodila sama a vyvolávání se vyhla.
Já rodila 41+2, dítě 4 5kg. Zacvičila jsem si, udělala napářku a šla na procházku. Večer znovu pár cviků, rupla voda a za 7h byl prcek na světě. Na vyvolání bych přistoupila 42+
@Anonymní píše:
Ahoj, prosím hrozí mi vyvolávání porodu protože odhadovaná váha je přes 4,5kg. Doktorka mi zapsala, že stav čípku je X/2,miminko je prý natáčené dolů a hlavičkou naléhá…:think: myslíte že s touto hodnotou můžu porod vyvolat nějak sama?ráda bych se vyvolávání vyhla. První vyvolávaný porod byl hrůza
Napadla mě nějaká bylinná napářka, ale nevím, zda to k něčemu bude
Dokud svišť nebude připravený, tak se sám nepustí.. měla jsem vyvoláno 41+5, odhad 5 kg..a prostě nechtěl.. strašně dlouho to trvalo. Nakonec váha jen 4.36 kg
Moje zkušenost - ve středu odhad přes čtyři kila, doktorka udělala hamiltna, v pátek jsem měla nástup do porodnice, druhý den ráno chtěli vyvolávat porod. Taky se mi do toho moc nechtělo. Ve čtvrtek jsem si dala na procházce trochu svařáku, pak horkou sprchu a sex. V pátek dopoledne nástup, pravidelné kontrakce přišly v poledne a porodila jsem ještě ten den. Jako prvorodička, asi týden před termínem, dítě bylo hodně hlavou dole. Personál byl děsně fajn, takže jsem byla v klidu. Váhu trefili přesně. Asi jsem měla štěstí, ale psychika dělá podle mě hodně. Držím palce!
@cartera a pak tu máme maminky, co odmítají, odmítají, nechávají všechno na miminku, které přeci ví nejlépe, co dělá, až teda přijdou ve 41+5tt k vyvolání - ale s plodem bez srdeční akce, kterého neutáhla placenta vzhledem k velikosti. Hypertrofie není sranda a kor po 41tt, kdy razantně roste riziko komplikací. Mám za sebou porod mrtvého dítěte a takových případů, kdy “miminko přece vědělo co dělá” a tudíž zemřelo, jsem viděla nespočet. Bohužel.
@Anonymní píše:
@Hibou termín porodu jsem měla 9.2 pohybu mám myslím si dost, každý den chodím s dcerou na dlouhé procházky, protože spí jen v kočárku přes den a za tu dobu, než se vyspí takových 8km ujdu.do toho několikrát denně do 4 patra a dolů
mezitím do obchodu
To tě obdivuji! Tolik km denně?
Ahoj, prosím hrozí mi vyvolávání porodu protože odhadovaná váha je přes 4,5kg. Doktorka mi zapsala, že stav čípku je X/2,miminko je prý natáčené dolů a hlavičkou naléhá…:think: myslíte že s touto hodnotou můžu porod vyvolat nějak sama?
ráda bych se vyvolávání vyhla. První vyvolávaný porod byl hrůza 

Napadla mě nějaká bylinná napářka, ale nevím, zda to k něčemu bude