Vyvolávání porodu -velka váha

Napsat příspěvek
Velikost písma:
34322
13.2.23 23:05
@Leenvecka píše:
ja bych odmitla = vyvolání odmítni - to je prakticky to stejny… po 40tydnu uz bych verila fakt doktorum a pokud reknou vyvolat tak bych se s nima fakt neprela.. co je ti zdrava psychika u mrtvyho nebo jinak postizenyho ditete… nekdy ten drivejsi porod proste je pro to dite to nejlepsi a pripravenost nepripravenost v tom nehraje roli.

No to teda neni to stejny!!

Ja bych si to udelala po svym a ty taky po svym, to je uplne v poradku.

Zapomina se navic na to, ze tehotenstvi i porod je hormonalni a instinktivni zalezitost.
Kolik miminek zeny zachranily jen proto, ze CITILY, ze je neco spatne, a trvaly na vysetreni, i kdyz jim lekari neustale vnucovali, ze je vse ok?
Stejne tak jde citit, ze je v poradku na miminko pockat a dat mu jeste cas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
935
13.2.23 23:21
@Lucie_Sx
@Lucie_Sx píše:
A pochop zase ty, ze kdyz je to MUJ porod, tak si to JA muzu udelat jak chci.

A kdo ti tu brání? Si roď třeba zavěšena na lustru, mně je to ganz egál. Jestli sis nevšimla, já tu nikoho do ničeho netlačím. :palec:. A jinak riziko mrtvorozenosti a neonatální úmrtnosti se zvyšuje bohužel již po 41tt, což je doloženo několika studiemi. Jednu jsem ti doložila, číst si můžeš po večerech. Pokud máš problém s angličtinou, použij DeepL, ctrl+c, ctrl+v zvládneš :palec:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
13.2.23 23:33
@Danuska89 píše:
@Lucie_SxA kdo ti tu brání? Si roď třeba zavěšena na lustru, mně je to ganz egál. Jestli sis nevšimla, já tu nikoho do ničeho netlačím. :palec:. A jinak riziko mrtvorozenosti a neonatální úmrtnosti se zvyšuje bohužel již po 41tt, což je doloženo několika studiemi. Jednu jsem ti doložila, číst si můžeš po večerech. Pokud máš problém s angličtinou, použij DeepL, ctrl+c, ctrl+v zvládneš :palec:.

Pisu, co bych udelala ja, to neni zadne tlaceni.

Ano, riziko se velmi mirne zvysuje.

Podivej, zivot neni a nikdy nebude zcela bezpecny.
Kdyby to bylo vse tak jednoduche, tak proste vyndame vsechna mimina cisarem v 39+0. Ale to by melo zase jina rizika. Vyvolani konstantne ve 41+0 by melo sva rizika.
A proste jedno riziko proti druhemu je sul nul nebo dokonce jeste horsi situace.
Budeme se s tim muset smirit, ze neovlivnime vse.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24524
14.2.23 05:57

Tak prvně to X/2. To není stav čípku. To je označení jak vysoko je děloha ( od výběžku hrudní kosti ji máš na dva prsty). Stav čípku hledej pod zkratkou CS. Ale on ten stav čípku neřekne kdy porodíš. V podstatě ten údaj není až tak důležitý. Porodíš až bude prostě tělo připravené.

To, že chtějí lékaři vyvolat porod z těchto důvodů je v pořádku. Řekli ti vše co mohli, upozornili tě na možné komplikace. A teď je to na tobě. Je to tvoje dítě a tvoje rozhodnutí. Vůbec se neorientuj co ti řekne někdo na nějakém webu. To je blbost. Je to tvůj porod, tvoje dítě a ty bys nesla případné následky, kdyby se něco stalo. Tak to prostě je. Samozřejmě pokud cítíš, že na vyvolání nechceš jít a jsi si vědomá všech rizik, tak v pohodě odmítni.

Jinak do vyvolání máš ještě času dost. Můžeš zkusit ty babské rady a nebo si prostě udělat odpočinkový den a na vše se vykašlat. Normálně si před tím porodem hezky odpočinout, ať nejdeš rodit unavená. Sama vidíš, že ujdeš tolik kilometrů a nic. Oni to prostě na rozjetí porodu velký vliv nemá. Každopádně obdivuji, že to ujdeš :D ať hlavně vše dobře dopadne a jste v pořádku.

Orientuj se i podle toho jaký byl první porod a jak bylo velké první dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14313
14.2.23 06:26

@Lojzísek Perou do ženských plno látek na urychlení pak zase zastavení nutí ležet na zádech pak musí stříhat hráz a vše pro dobro miminka a ženy jasný…Známá rodila jen s porodní asistentku vše bylo v pořádku prý pohoda když začala tlačil přišel Dr a začal na ní mluvit a nutil jo do věcí aby na něj při mluvení koukala a podobně blbosti výsledek byl naprosto popraskané bělmo vypadala jako upír. Kdyz „pan“doktor odešel sestra začala nadávat že tam ani neměl chodit!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24524
14.2.23 07:06

@Annabela11 nemůžeš podle jednoho případu odsoudit všechny. Já měla fakt krásný přirozený porod zakončený císařským řezem. Všichni mi nechávali dost prostoru porodit bez zásahů. Ke konci jsme samozřejmě zkusili i co šlo, aby jsme ten císař dělat nemuseli. Ale byl to krásný porod. Na monitoru jsem byla minimálně, abych mohla hýbat a porodit. Jen kontrolovaly ozvy. Úžasný, skvělý a to na tohoto lékaře plno žen také nadává.
Každopádně nevíme co má paní za další diagnózy, anamnézu, jak vypadají průtoky atd. To prostě nelze takto hodnotit a říct odmítni bez té omáčky okolo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
381
14.2.23 07:36

V pondělí jsem měla nastupovat do porodnice na vyvolání. V pátek ještě doktorka udělala hamiltona, ale se synem to ani nehlo. Pohybu jsem měla dost i tak, o to se postaral starší syn. V neděli jsem si dala po obědě pivo ( u mě zcela mimořádné, běžně ho nepiju) a rozhodla jsem se udělat ještě kompletní kosmetiku podlah nahoře v patře. Vysávání, vytírání, pára. Vzala jsem i dveře. Vodu jsem si nosila po schodech nahoru v kýblech. To už jsem začínala cosi cítit, ale nic moc, jen občas křeč. V jednu noci mi praskla voda a ve 4 ráno se syn narodil.
Nevím jestli to tak měl načasovaný nebo ho vyhnalo to pivo nebo to nošení kýblů, každopádně to pak byl celkem fofr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14313
14.2.23 08:43

@anavi13 Není to jeden jediný je jich více…uvádět je tady všechny nebudu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24524
14.2.23 11:01

@Annabela11 a dobré porody v nemocnici nejsou? Nebo spokojené ženy? Však nikoho nemohou nutit do něčeho co se mu nelíbí. I na ten porod se sepisuje informovaný souhlas. Pokud se mi něco nelíbí, nechci a nic neřeknu tak je problém u ženy ne u personálu. Je to o komunikaci. Ale samozřejmě i mezi zdravotníky jsou neschopní lidé. Jako všude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14313
14.2.23 11:25

@anavi13 Jistě že jsou i lékaři v pohodě to je jasné…bohužel i já byla nucena do něčeho co jsem nechtěla a opravdu jsem nebyla jediná. Znama byla vyloženě nucena si lehnout na záda v bolestech jde těžko protestovat.Moje sestra porodila jen s porodní asistentkou lékařka při pocitu tlačení na ni naléhala ať si lehne na záda sestra odmítla a porodila na porodní stoličce úplně v pohodě a rychle. Doktorka byla dost arogantní a po porodu sestře řekla že vůbec nespolupracovala(neposlechla) :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24524
14.2.23 16:29

@Annabela11 právě je to o lidech. V tom porodnictví se to mění pomalu. Ani se nedivím. Nové porodní asistentky ( ještě na škole) se většinou k těm porodům, kdy žena chce trochu jiný přístup nedostanou. Je to z toho důvodu, že ženy nechtějí u porodu studentky. Chápu, že chtějí soukromí, ale ty holky pak nemají šanci vidět, že to jde i jinak. Pak ta cesta je dost složitá. Pak stačí špatné kolegyně, lékaři a je to v háji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1260
14.2.23 16:52
@Anonymní píše:
Ahoj, prosím hrozí mi vyvolávání porodu protože odhadovaná váha je přes 4,5kg. Doktorka mi zapsala, že stav čípku je X/2,miminko je prý natáčené dolů a hlavičkou naléhá…:think: myslíte že s touto hodnotou můžu porod vyvolat nějak sama? :think: ráda bych se vyvolávání vyhla. První vyvolávaný porod byl hrůza :zed:
Napadla mě nějaká bylinná napářka, ale nevím, zda to k něčemu bude :zed:

Důvěřuj sama sobě, jak TY to cítíš. Zkoušeli jste u prvního vyvolat pomocí balónku? Za mě je to velmi šetrná metoda, která pomůže rozjet porod. Též jsem nechtěla tabletky. Já si ten porod vyprosila (v kartě mám „vyvoláno kvůli špatnému psychickému stavu rodičky“). Ty řeči „miminko samo pozná, kdy je čas“. To je spíš takové utěšování čekatelek. Mojí malé se nechtělo, vůbec. Při porodu se zjistilo, že nenaléhá správně hlavičkou a je zamotaná do pupeční šňůry. Doktorka do mě při kontrakcích strčila celou ruku a pomohla jí (jako u krávy). Voda zelená a měla jsem původně ještě 3 dny čekat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21573
14.2.23 16:53

Umite vubec cist? :zed:
Zakladatelka se pta, jak vyvolat porod sama, aby se vyvolavani v nemocnici vyhla. Ne, ze ho odmita, ale chce mu predejit tim, ze porodi driv, nez na vyvolavani dojde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
15.2.23 01:38
@nuklear90 píše:
Důvěřuj sama sobě, jak TY to cítíš. Zkoušeli jste u prvního vyvolat pomocí balónku? Za mě je to velmi šetrná metoda, která pomůže rozjet porod. Též jsem nechtěla tabletky. Já si ten porod vyprosila (v kartě mám „vyvoláno kvůli špatnému psychickému stavu rodičky“). Ty řeči „miminko samo pozná, kdy je čas“. To je spíš takové utěšování čekatelek. Mojí malé se nechtělo, vůbec. Při porodu se zjistilo, že nenaléhá správně hlavičkou a je zamotaná do pupeční šňůry. Doktorka do mě při kontrakcích strčila celou ruku a pomohla jí (jako u krávy). Voda zelená a měla jsem původně ještě 3 dny čekat.

Ty jsi presne priklad toho, ze ten POCIT byva zasadni.
At uz „neco je blbe, chci rodit hned“, tak „je to dobry, jeste chci pockat“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
935
22.2.23 12:01

https://www.novinky.cz/…rel-40423649

Tak tady se taky vesele odmítalo a miminko se tedy samo rozhodlo. :palec: Doktoři si přeci chtěli jen říznout, aby se potom mohli bušit do hrudníku jak gorily, jak zachránili maminku i miminko :dance:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí