Kdy začít používat krém proti striím?

Anonymní
13.2.23 13:26

Kdy začít používat krém proti striím?

Ahoj holky, jsem ve 12. TT a zajímalo by mě, kdy jste si začaly mazat bříško proti striím? Bříško mi už roste, ale zatím bych řekla, že je tak nějak v normě 😀

Také mě zajímají produkty proti striím. Kterým se vyhnout, a kterém byste naopak doporučily?

Četla jsem, že na to mají vliv i geny? Tzn. Když mamka i sestra strie neměly, tak by to mohlo být ok?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Ou
24138
13.2.23 13:29

Nemusíš používat krém proti striím, stačí používat cokoli va pořádně se promazávat a kůži přitom masírovat.

podstatná je ta masáž, hydratace a pravidelnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9117
13.2.23 13:31

Já mám strie na stehnech z puberty a mám jich hodně, takže k nim mám očividně sklony. V těhotenství jsem mazala břicho olejem od Weledy a paráda :D nemám na břiše ani jednu strii a to jsem měla obří břicho (i dítě v něm) :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4536
13.2.23 13:32

Celý těhotenství jsem si břicho mazala obyč krémem. A 2 týdny před porodem se mi udělaly strie po obou stranách břicha. Takže to nijak zvlášť nepomohlo. :nevim: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5683
13.2.23 13:34

Vykasli se na krém a víc používej hlavu!

Žádný krém ještě nikdy žádné strie neodstranil, akorát dobrý obch. tah na vytahování peněz z naivnich lidi.
To samo s vraskama- jde prostě o rod. dispozice.

Důležité je, jak o sebe pecujes především z vnitrku, spánek, pohyb a tak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2650
13.2.23 13:45

Mám k nim dispozice, a ač jsem poctivě mazala a masírovala od 2. trimestru, tak ke konci mi popraskalo celé břicho…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1107
13.2.23 13:53

Mazala jsem olejem proti striím (myslím že od weledy) hned jak mi začalo růst bříško, strie žádné nemám, ale určitě velkou roli hrají ty geny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23018
13.2.23 13:55

Já se mazala furt a hned u obou a nepomohlo :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1150
13.2.23 14:14

Údajně žádný krém nepomůže. Strie se dělají vlivem kortizolu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14313
13.2.23 14:16
@Anonymní píše:
Ahoj holky, jsem ve 12. TT a zajímalo by mě, kdy jste si začaly mazat bříško proti striím? Bříško mi už roste, ale zatím bych řekla, že je tak nějak v normě 😀

Také mě zajímají produkty proti striím. Kterým se vyhnout, a kterém byste naopak doporučily?

Četla jsem, že na to mají vliv i geny? Tzn. Když mamka i sestra strie neměly, tak by to mohlo být ok?

Nemazala jsem si bříško ale břicho. Pouzivala jsem krém Elasti Q10 nebo jak to už bylo a nebo celé tělo po osprchovani dětským olejem. Detsky olej byl za pár korun krém taky…

Příspěvek upraven 13.02.23 v 14:17

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1443
13.2.23 14:17

Nikdy.
V prvním těhotenství jsem se mazala poctivě a strii se mi několik udělalo. Ve druhém jsem na to zvysoka kašlala a nepřibyla mi ani jedna.
Mazání čímkoliv mastnejsim kůži určitě neuškodí, ale nemůžeš od toho očekávat, že to zabrání tvorbě strií. To by ses musela jedině mazat zevnitř… Pokud je ženské u vás v rodině nemají, tak máš větší šanci, že je taky mít nebudeš. Ale ani to není záruka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2926
13.2.23 14:29

Ja mazala Bi-Oilem zhruba od toho 12 tydne. Myslela jsem ze to nema cenu, ale chtela jsem mit pocit, ze jsem, pro to neco udelala. Nakonec ani jedna strie a to mam uz asi od 4. tridy hodne strii na stehnech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2236
13.2.23 14:34

Já jsem si začala mazat břicho už v prvním trimestru, ze zacatku vždycky po sprše, od druhého trimestru ráno a večer. Používala jsem vždy krém ElastiQ a dvě těhotenství jsem zvládla bez jediné strie :) Teď čekám třetí, začínám 6.mesic a mazu se zase ráno i večer, tentokrat ale po sprše arganovým olejem. Doufám, že to dopadne opět dobře :)

Ještě doplním, že mám od puberty strie na zadku a to jsem nijak extra nepribrala, prostě se mi udělaly trochu ženské tvary…takže žádný zázrak přírody bez sklonu ke striim určitě nejsem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3056
13.2.23 14:37

Jestli chceš mít pocit, že něco děláš pro kůži, kup si radši kolagen a ten užívej vnitřně.
Krémy a oleje jsou uplně na nic. Buď na strie náchylná jsi, anebo ne.
V prvním případě tě nezachrání ani svěcená voda :nevim:
Nemazala jsem se v žádném těhotenství, v obou jsem děsně přibrala a měla veliké a těžké děti a břicho a na břichu nenám ani jedinou
Kolegyně se mazala Bi oilem a byť zůstala štíhlá, břicho jí popraskalo hned jak začalo být vidět.

Jinak to břicho máš jen nafouklé, tak se nelekni, až se za pár týdnů/dní vzbudíš bez něj :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4172
13.2.23 14:39

Mazala jsem tak nějak od konce prvního trimestru, olejem od Weledy. Důležitější než mazání mi ale přijde pořádná masáž, kterou u toho má člověk provádět, ta Weleda ji má v příbalovém letáku popsanou. A řekla bych, že je i podstatné, jak dobře je ta kůže prokrvená a spojená spíš se svaly než s tukem, pak se strie tvoří méně. Také určitě pomáhá pohyb a protahování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí