Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Nemusíš používat krém proti striím, stačí používat cokoli va pořádně se promazávat a kůži přitom masírovat.
podstatná je ta masáž, hydratace a pravidelnost.
Já mám strie na stehnech z puberty a mám jich hodně, takže k nim mám očividně sklony. V těhotenství jsem mazala břicho olejem od Weledy a paráda
nemám na břiše ani jednu strii a to jsem měla obří břicho (i dítě v něm) ![]()
Celý těhotenství jsem si břicho mazala obyč krémem. A 2 týdny před porodem se mi udělaly strie po obou stranách břicha. Takže to nijak zvlášť nepomohlo.
![]()
Vykasli se na krém a víc používej hlavu!
Žádný krém ještě nikdy žádné strie neodstranil, akorát dobrý obch. tah na vytahování peněz z naivnich lidi.
To samo s vraskama- jde prostě o rod. dispozice.
Důležité je, jak o sebe pecujes především z vnitrku, spánek, pohyb a tak
Mám k nim dispozice, a ač jsem poctivě mazala a masírovala od 2. trimestru, tak ke konci mi popraskalo celé břicho…
Mazala jsem olejem proti striím (myslím že od weledy) hned jak mi začalo růst bříško, strie žádné nemám, ale určitě velkou roli hrají ty geny
Údajně žádný krém nepomůže. Strie se dělají vlivem kortizolu.
@Anonymní píše:
Ahoj holky, jsem ve 12. TT a zajímalo by mě, kdy jste si začaly mazat bříško proti striím? Bříško mi už roste, ale zatím bych řekla, že je tak nějak v normě 😀Také mě zajímají produkty proti striím. Kterým se vyhnout, a kterém byste naopak doporučily?
Četla jsem, že na to mají vliv i geny? Tzn. Když mamka i sestra strie neměly, tak by to mohlo být ok?
Nemazala jsem si bříško ale břicho. Pouzivala jsem krém Elasti Q10 nebo jak to už bylo a nebo celé tělo po osprchovani dětským olejem. Detsky olej byl za pár korun krém taky…
Příspěvek upraven 13.02.23 v 14:17
Nikdy.
V prvním těhotenství jsem se mazala poctivě a strii se mi několik udělalo. Ve druhém jsem na to zvysoka kašlala a nepřibyla mi ani jedna.
Mazání čímkoliv mastnejsim kůži určitě neuškodí, ale nemůžeš od toho očekávat, že to zabrání tvorbě strií. To by ses musela jedině mazat zevnitř… Pokud je ženské u vás v rodině nemají, tak máš větší šanci, že je taky mít nebudeš. Ale ani to není záruka.
Ja mazala Bi-Oilem zhruba od toho 12 tydne. Myslela jsem ze to nema cenu, ale chtela jsem mit pocit, ze jsem, pro to neco udelala. Nakonec ani jedna strie a to mam uz asi od 4. tridy hodne strii na stehnech.
Já jsem si začala mazat břicho už v prvním trimestru, ze zacatku vždycky po sprše, od druhého trimestru ráno a večer. Používala jsem vždy krém ElastiQ a dvě těhotenství jsem zvládla bez jediné strie
Teď čekám třetí, začínám 6.mesic a mazu se zase ráno i večer, tentokrat ale po sprše arganovým olejem. Doufám, že to dopadne opět dobře ![]()
Ještě doplním, že mám od puberty strie na zadku a to jsem nijak extra nepribrala, prostě se mi udělaly trochu ženské tvary…takže žádný zázrak přírody bez sklonu ke striim určitě nejsem.
Jestli chceš mít pocit, že něco děláš pro kůži, kup si radši kolagen a ten užívej vnitřně.
Krémy a oleje jsou uplně na nic. Buď na strie náchylná jsi, anebo ne.
V prvním případě tě nezachrání ani svěcená voda ![]()
Nemazala jsem se v žádném těhotenství, v obou jsem děsně přibrala a měla veliké a těžké děti a břicho a na břichu nenám ani jedinou
Kolegyně se mazala Bi oilem a byť zůstala štíhlá, břicho jí popraskalo hned jak začalo být vidět.
Jinak to břicho máš jen nafouklé, tak se nelekni, až se za pár týdnů/dní vzbudíš bez něj ![]()
Mazala jsem tak nějak od konce prvního trimestru, olejem od Weledy. Důležitější než mazání mi ale přijde pořádná masáž, kterou u toho má člověk provádět, ta Weleda ji má v příbalovém letáku popsanou. A řekla bych, že je i podstatné, jak dobře je ta kůže prokrvená a spojená spíš se svaly než s tukem, pak se strie tvoří méně. Také určitě pomáhá pohyb a protahování.
Ahoj holky, jsem ve 12. TT a zajímalo by mě, kdy jste si začaly mazat bříško proti striím? Bříško mi už roste, ale zatím bych řekla, že je tak nějak v normě 😀
Také mě zajímají produkty proti striím. Kterým se vyhnout, a kterém byste naopak doporučily?
Četla jsem, že na to mají vliv i geny? Tzn. Když mamka i sestra strie neměly, tak by to mohlo být ok?