Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Používala jsem od začátku čtvrtého měsíce ráno a večer ElastiQ až do porodu a opravdu i každé ráno než jsem šla do práce. Nemám ani jednu strii, nic. Nevím zda je to krémem nebo mou kůži.
Ja mazala tak nejak tim co bylo zrovna po ruce a strie nemam zadne. Rodovy predpoklad k tomu mam, strie u nas maji vsechny zeny az hruza, ale taky narozdil ode me dost pribraly. Ja si hlidala vahu, abych pribrala nutne minimum (12kg) a vyhnuly se mi tak veskere neduhy jako jsou strie, prebytecna kila po porodu, vytahana kuze apod.
@Anonymní píše:
Ahoj holky, jsem ve 12. TT a zajímalo by mě, kdy jste si začaly mazat bříško proti striím? Četla jsem, že na to mají vliv i geny? Tzn. Když mamka i sestra strie neměly, tak by to mohlo být ok?
já myslím že základ je genetika
po porodech nemám jedinou strii, nikde, ani náznak…nikdy jsem ničím nemazala…
kůže se poměrně rychle vrátila, a břicho vypadalo jak před porodem cca po půl roce pokaždý ![]()
No a vlastně, máma taky nemá jedinou strii
vůbec
genetika, podle všeho
Bioil od 12 týdne 1× denně, od 4 měsíce 2× denně a ani jedna strie ![]()
Ano, geny hrají roli.
Mazala jsem cca od 20. týdne a pokračovala jsem ještě 2-3 měsíce po porodu (to je také důležité). Střídala jsem bio olivový olej a bio bambucké máslo. Žádnou chemii jsem si na břicho nechtěla dávat. Existují i přímo nějaké oleje, i v bio kvalitě, to by asi taky nemuselo být špatné.